Trage Tocht Grave

Raamdal en Tongelaar

Trage Tocht Grave
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Grave

 • Startadres:

  busstation Grave
  Elftweg
  Grave

 • Coördinaten:

  51°45’38” N   5°44’4” E

We maken vanuit het Brabantse vestingstadje Grave een mooie wandeling door het boerenland, afgewisseld met verrassende stukjes natuur. De route gaat door het centrum naar de Maas. Na het dorp Escharen met enkele fraaie langgevelboerderijen lopen we over lange brede onverharde paden tussen de Brabantse velden. Dan komen we op het idyllisch gelegen landgoed Tongelaar met z'n 15e eeuwse kasteel. Ook hier zien we mooie boerderijen en een bijzonder bakhuisje. Over eikenlanen verlaten we het landgoed op weg naar het begrazingsgebied de Maurik en het Langven, een bijzonder stukje natuur middenin het boerenland. Hierna vervolgt de tocht enkele kilometers lang langs de Graafsche Raam en het mooie Raamdal met natuurlijke oevers en moerassige randen. Ook in Grave volgen we steeds de rand van het water terug naar het busstation.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Lang en recht, met mooie stukken

Erik Mes, 05-01-2020

Vandaag hebben wij deze trage tocht gelopen. Het stuk door Grave is leuk, een mooi vestingstadje. Daarna vonden wij de paden tot aan het kasteel een beetje saai. Naar onze mening te breed en te lang rechtdoor. Het kasteel is dan wel weer erg mooi. Op woensdag en zondag kun ...

Raamdal en Tongelaar

Josephine, 23-06-2018

bij punt 2 dient, i.p.v. de eerste weg rechtsaf, 2e weg rechtsaf. Er is 'n nieuwe straat (Gasthuisstraat) erbij gekomen met nieuwe bebouwing. Verder is het 'n mooie wandelroute in een prachtige omgeving en de beschrijving klopt. Ben er helemaal mee eens met de toelichting van Mark en Andre.

Prachtige wandeling!

Mark van der Kroft, 12-09-2017

Grave is al erg mooi, het wordt daarna alleen maar beter! Veel variatie, over landwegen, langs water, door bos. Het was genieten langs de vele maisvelden... Aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Kasteel Tongelaar

Tongelaar 12-16

5451 HS Mill

Brouwerij De Blauwe Knoop

Tongelaar 12

5451 WP Mill

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info