Trage Tocht Grave

Raamdal en Tongelaar

Trage Tocht Grave
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Grave

 • Startadres:

  busstation Grave
  Elftweg
  Grave

 • Coördinaten:

  51°45’38” N   5°44’4” E

We maken vanuit het Brabantse vestingstadje Grave een mooie wandeling door het boerenland, afgewisseld met verrassende stukjes natuur. De route gaat door het centrum naar de Maas. Na het dorp Escharen met enkele fraaie langgevelboerderijen lopen we over lange brede onverharde paden tussen de Brabantse velden. Dan komen we op het idyllisch gelegen landgoed Tongelaar met z’n 15e eeuwse kasteel. Ook hier zien we mooie boerderijen en een bijzonder bakhuisje. Over eikenlanen verlaten we het landgoed op weg naar het begrazingsgebied de Maurik en het Langven, een bijzonder stukje natuur middenin het boerenland. Hierna vervolgt de tocht enkele kilometers lang langs de Graafsche Raam en het mooie Raamdal met natuurlijke oevers en moerassige randen. Ook in Grave volgen we steeds de rand van het water terug naar het busstation.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Raamdal en Tongelaar

Josephine, 23-06-2018

bij punt 2 dient, i.p.v. de eerste weg rechtsaf, 2e weg rechtsaf. Er is 'n nieuwe straat (Gasthuisstraat) erbij gekomen met nieuwe bebouwing. Verder is het 'n mooie wandelroute in een prachtige omgeving en de beschrijving klopt. Ben er helemaal mee eens met de toelichting van Mark en Andre.

Prachtige wandeling!

Mark van der Kroft, 12-09-2017

Grave is al erg mooi, het wordt daarna alleen maar beter! Veel variatie, over landwegen, langs water, door bos. Het was genieten langs de vele maisvelden... Aanrader!

Reactie op Andre2

Rob Wolfs, 09-05-2015

Beste Andre, bedankt voor je mooie woorden! Ik zal de beschrijving in Escharen aanpassen, zoals door jou aangegeven.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info