Trage Tocht Haaksbergen

Buurserbeek en landgoed Het Lankheet

Versiedatum: 15-05-2023

Ezeltjes aan de HanebulterwegEzeltjes aan de HanebulterwegDe brug over de Buurserbeek heeft zijn beste tijd gehadDe Buurser Beek mag weer een ommetje maken!Extra droge sokken mee de volgende keer.
14 KM
Start:

parkeerplaats Lankheterbrug, Haaksbergen

Details

We maken een mooie wandeling in Twente aan de zuidkant van Haaksbergen. Vanaf de Lankheterbrug lopen we over het graspad langs de Buurserbeek. We kunnen het ons nauwelijks meer voorstellen, maar tot halverwege de 19e eeuw transporteerden hier schepen, die 'potten' werden genoemd, diverse handelswaar. De beek was de levensader voor het ontstaan van Haaksbergen. Pas vanaf de tweede helft van de 20e eeuw werden de oevers van de Buurserbeek populair recreatiegebied. We komen al snel in landgoed Het Lankheet, een groot bosrijk gebied afgewisseld met heide, vennen, hoogveen, historische boerderijen, hooilanden en oude essen. Het landgoed heeft een geschiedenis die 800 jaar teruggaat. Opvallend zijn de vele natte delen in het bos en het licht heuvelachtige karakter van sommige stukken. Over de lange Veenrietweg en de Hanebulterweg vervolgen we onze tocht door het halfopen Twentse boerenland met de mooie naam Hollenbergerveld. We keren terug naar de Buurserbeek. Op het laatste deel wandelen we opnieuw langs de beek die geflankeerd wordt door hoogopgaand geboomte. De beek is niet kaarsrecht, maar heeft verschillende flauwe bochten, zodat het perspectief aangenaam wisselt. De prachtige Oostendorper Watermolen is het toefje op de pudding.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Zuidkant is een beetje saai, Lankheet is verrassend

Ronald Wopereis, 11-02-2024

Wandeling is wel mooi maar de zuidkant is één lange weg met weinig afwisseling. Lankheet is verrassend. heb nog een jonge ree gezien (overstekend...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info