Trage Tocht Heeze

Hubertusbosssen, Somerense en Strabrechtse Heide

Trage Tocht Heeze
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Heeze

 • Startadres:

  tapperij De Zwaan
  Kapelstraat 23
  5591 HC Heeze

 • Coördinaten:

  51°22’58” N   5°34’50” E

Stevige wandeling door een grote brok natuur, met mooie bospaden en een eindeloze heide. Vanaf startpunt De Zwaan lopen we direct de Kasteellaan op. Het imposante Kasteel Heeze heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 12e eeuw. In die tijd heette het Eymerick. Het huidige rechthoekige kasteel met gracht is gebouwd in de 17e eeuw. De familie Van Tuyll van Serooskerken is tot op de dag van vandaag eigenaar en bewoner. Voorbij het fraaie kasteel sta je in de Hubertusbossen, met doorkijkjes naar de hei. Stel je voor: ruim een eeuw geleden begon hier de onherbergzame woestenij van De Peel. Nu wisselen bos en heide elkaar af. We steken de Somerenseweg, passeren het Bultven en lopen een stuk langs boerenland. Eenmaal weer terug op de Strabrechtse Heide zien we het Witven aan de rechterhand. Op de zompige heide kun je ver kijken. Tussen de bruingele velden ontwaren we grote plassen als het Beuven. Ook zien we enkele grasveldjes die herinneren aan de tijd dat keuterboeren probeerden de heide te ontginnen. Verrassend is het laatste eindje langs de Kleine Dommel. Je kronkelt tussen lieflijke weitjes door naar de finish in buurtschap Strabrecht.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Heeze

Elly Euverman, 10-12-2018

Gisteren genoten van deze Trage Tocht. De Vennen zijn op zijn minst flink gekrompen, sommige zelfs verdwenen door de uitzonderlijk droge zomer. Desondanks blijft het een prachtige wandeling met als toetje een kronkelend stukje laarzenpad. Er zijn inmiddels twee horecagelegenheden. Een na iets van 10 km, een klein stukje van de route: Boscafé de Soete inval. en het al eerder genoemde Heidecafé de Strabrechtse Heide, direct aan de route, zo'n 2 km voor het einde van de wandeling.

Trage Tocht

Rutger Burgers, 06-11-2018

Met ingang van 5-11-2018 is Kroegloper Heeze omgedoopt tot Trage Tocht Heeze

Prachtige tocht en super goed omschreven!

Manuela Hermens, 20-10-2017

Gisteren deze tocht gelopen. Alles zat mee, incl het super mooie nazomer weer. Tocht is prachtig en zeer divers qua natuur. Advies is om echt op tijd te vertrekken zodat je voor het donker weer terug bent. En zelf koffie etc mee te nemen. Startloatie Tapperij de Zwaan is pas om 11 u open. Dat is beetje jammer als je ca 1 u auto hebt gereden en zin in verse koffie hebt en nog naar toilet wil. Onderweg echt nergens horeca. Bijna op het einde, bij het bezoekerscentrum wel mooi en gezellig boscafe. Met heerlijke koffie. Wij zouden adviseren om hier te parkeren en de route te starten. Thuis hebben we nog achtergrond info op gezocht van het kasteel Heeze. En van de ruine in het bos. Dit jachthuis van de fam Elias kent een bijzondere geschiedenis. Dat hadden wij niet geweten als voorbijgangers ons dat niet hadden verteld. Hapje en drankje na afloop bij de Zwaan waren prima.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Kroeglopers

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Kroeglopers

Horeca

Tapperij De Zwaan

Kapelstraat 23

5591 HC Heeze

Heidecafé d'n Vrije Vogel

De Plaetse 71A

5591 TX Heeze

Boscafé De Soete Inval

Bosrandweg 6

5712 GX Someren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info