Trage Tocht Hellendoorn

Schuilenburg, Sallandse Heuvelrug en Regge

Trage Tocht Hellendoorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Hellendoorn

 • Startadres:

  landgoed Schuilenburg
  Schuilenburgerweg 54
  7447 RP Hellendoorn

 • Coördinaten:

  52°24’25” N   6°28’7” E

We maken een wandeling op de rand van Salland en Twente ten noorden van Hellendoorn. De route begint op landgoed Schuilenburg. Vele eeuwen was het landgoed decor van veldslagen en victorie. Als grenswacht van het oosten beschikt Schuilenburg over een rijke historie. Nu zijn er alleen nog de gerestaureerde restanten te zien van de ooit belangrijke havezate. We steken de heuvelachtige bossen van de Sallandse Heuvelrug dwars over. Op het tweede deel van de wandeling lopen we door een meer halfopen landschap langs de Boksloot en over de Ossenkampweg. We rusten uit bij pannenkoekhuisje Onder De Eiken (alleen in de zomermaanden open) en we gaan verder in de richting van het Reggedal. Onderweg hebben we zicht op de fraaie Rhaander es, die op de flanken van de Mekkelink ligt, een klein stuwwalletje van zo'n 20 meter hoog. Op het laatste stuk van de route wandelen we over de lange Marsdijk weer terug naar Schuilenburg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie route!

Ivonne Calis, 02-07-2019

Wij liepen deze mooie route in de zomer.. Een mooie en gevarieerde wandeling die ik kan aanbevelen. Onderweg kwamen we langs natuurcamping Eelerwerg, top als je van kamperen houdt en nog een mooie plek zoekt om te overnachten. Lees mijn ervaring op https://www.myfootprints.nl/wandelen-in-overijssel/wandelen-in-twente-trage-tocht-hellendoorn/

Routebeschrijving punt 1

Jan Dogger, 24-02-2019

In punt 1 moet de routebeschrijving enigszins worden aangepast. Het pad langs de bosrand (een na laatste aanwijzing) is halverwege afgesloten (is nu privéterrein). Het pad maakt daar een bocht naar links, en komt uit op een onverharde weg. Daar rechtsaf slaan, en dan op de kruising bij F33 linksaf slaan.

Reactie op Gerrit-Jan

Rob Wolfs, 01-11-2016

Beste Gerrit-Jan, bedankt voor je mooie reactie. Fijn dat jullie van de wandeling genoten hebben. Ik zal eens nader informeren hoe het zit met de paaltjes van het wandelnetwerk. Ik denk eerder dat ze in de regio bezig zijn met veranderingen en aanpassingen dan dat ze het niet meer onderhouden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hogenboom Vakantiepark

Sanatoriumlaan 6

7447 PK Hellendoorn

Landgoed Schuilenburg

Schuilenburgerweg 54

7447 RP Hellendoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info