Trage Tocht Hellendoorn

Schuilenburg, Sallandse Heuvelrug en Regge

Trage Tocht Hellendoorn
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Hellendoorn

 • Startadres:

  landgoed Schuilenburg
  Schuilenburgerweg 54
  7447 RP Hellendoorn

 • Coördinaten:

  52°24’25” N   6°28’7” E

We maken een wandeling op de rand van Salland en Twente ten noorden van Hellendoorn. De route begint op landgoed Schuilenburg. Vele eeuwen was het landgoed decor van veldslagen en victorie. Als grenswacht van het oosten beschikt Schuilenburg over een rijke historie. Nu zijn er alleen nog de gerestaureerde restanten te zien van de ooit belangrijke havezate. We steken de heuvelachtige bossen van de Sallandse Heuvelrug dwars over. Op het tweede deel van de wandeling lopen we door een meer halfopen landschap langs de Boksloot en over de Ossenkampweg. We rusten uit bij pannenkoekhuisje Onder De Eiken (alleen in de zomermaanden open) en we gaan verder in de richting van het Reggedal. Onderweg hebben we zicht op de fraaie Rhaander es, die op de flanken van de Mekkelink ligt, een klein stuwwalletje van zo'n 20 meter hoog. Op het laatste stuk van de route wandelen we over de lange Marsdijk weer terug naar Schuilenburg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Wim

Rob Wolfs, 13-10-2020

Beste Wim, bedankt voor je reactie. Ik heb de tekst aangepast.

Aanpassing route

Wim Woertink, 03-10-2020

Deze route gelopen op 2 oktober 2020. Geen problemen gehad met afgesloten mountainbike routes. Echter wel vermeldenswaardig is bij punt 3 . Even na het tweede huis aan rechterhand neem je het tweede bospaadje naar links voorbij bord met opschrift 'In de Heuvelrug', van Vakantiewoningverhuur.

Reactie op Erwin

Rob Wolfs, 31-05-2020

Beste Erwin, bedankt voor je reactie. De laatste jaren zijn steeds meer nieuwe mountainbikeroutes over wandelpaden geleid. Toen deze route gemaakt werd, was dat hier niet zo. Wil je precieser aangeven welke deel van de route en waarom afgesloten was?

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Landgoed Schuilenburg

Schuilenburgerweg 54

7447 RP Hellendoorn

Hogenboom Vakantiepark

Sanatoriumlaan 6

7447 PK Hellendoorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info