Trage Tocht Hertme-Zenderen

(Oude) Bornsebeek, Karmelieten en Weleveld

Trage Tocht Hertme-Zenderen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Hertme

 • Startadres:

  Pastoor Veegerplein, Hertme
  Pastoor Veegerplein
  7626 LV Hertme

 • Coördinaten:

  52°19’12” N   6°45’34” E

We maken een prachtige wandeling in Twente tussen Hertme en Zenderen. Een route boordevol landschappelijke afwisseling en cultuurhistorie. Van idyllisch coulisselandschap tot traditioneel boerenland en van klootschietbaan tot klooster. Hertme is met dorpsplein, kerk, horeca en het wereldberoemde openluchttheater een bijzonder startpunt. Onderweg lopen we langs beken als de Gammelkerbeek, (Oude) Bornsebeek en Azelerbeek over graspaden met veel bloeiende bloemen en ruige struiken langs de oevers van het water. We hebben zicht op typisch Twentse boerderijen en graslanden gestoffeerd met koeien. In Zenderen passeren we na de Kloostergaarde en Theehuis De Karmeliet het Karmelietenklooster voor heren en het Carmelitessenklooster voor de dames. De route vervolgt een flink stuk langs de Azelerbeek en de rand van Zenderen naar de Bornsebeek met vistrap, paradepaardje van het waterschap. Over het Weleveldsvoetpad bereiken we landgoed Weleveld, waar ooit een kasteel en havezathe hebben gestaan. De naam is afgeleid van wolvenveld. Het is een fraai coulisselandschap met boerderijen, bomenlanen en houtwallen. Langs de oevers van de Oude Bornsebeek lopen we terug naar Hertme. Deze wandeling kan gemakkelijk ingekort worden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Arend Jan

Rob Wolfs, 28-04-2020

Beste Arend Jan, bedankt voor je bericht. Ik heb de fout hersteld.

Fout in route

Arend Jan Woittiez, 26-04-2020

Vandaag ( 26-04-2020) deze wandeling gelopen op vroege zondagmorgen, in de buurt van onze woonplaats Almelo. In de routebeschrijving is een fout geslopen, tussen 6 en 7: op de Strootdijk moet je bij paaltje Q16 linksaf, de Bruggemansweg in. De kaart (en ook het vervolg van de routebeschrijving) geeft aan dat het bij deze driesprong de Strootdijk vervolgen moeten zijn. Gelukkig zijn we hier goed bekend, dus hoefden we niet te dwalen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

't Hertme's ambacht

Hertmerweg 30

7626 LW Hertme

Hotel restaurant Jachtlust, Hertme

Weerselosestraat 306

7626 LJ Hertme

Pannenkoekenbakker Zenderen

Hertmerweg 45a

7625 RH Zenderen

Pleisterplaats Rabo Scheele

Hertmerweg 37

7626 LV Hertme

Restaurant Al Capone

Hoofdstraat 26

7625 PE Zenderen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info