Trage Tocht Hof te Dieren

Carolinaberg, Middachten en Ellecom

Trage Tocht Hof te Dieren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

We maken een wandeling over de landgoederen Hof te Dieren en Middachten. De route is afwisselend, loopt van hoog naar laag, van de Veluwe naar het IJsseldal. We wandelen over brede beukenlanen door de heuvelachtige bossen van Twickel. De Carolinaberg met z'n prachtige stervormige padenstructuur en de Willemsberg zijn mooie rustpunten. Dan daalt de route af van de Veluwe naar het fraai gelegen kasteel Middachten. We lopen langs de slotgracht en een nat broekbos naar de open velden met boerderijen die bij het landgoed horen. Een beetje achterlangs landgoed Avegoor en kruip-door-sluip-door Ellecom, maar wel langs het fraaie kerkje en de bakker voor een pauze op het terras. Na het kruisen van een drukke weg komen we langs de wijngaard Domein Hof te Dieren in het nieuw ingerichte park van landgoed Hof te Dieren. Aan de rand van Dieren Zuid hebben we mooie uitzichten over de landerijen van Twickel in het IJsseldal. Niet te versmaden is het populaire plekje bij de pont over de IJssel. We lopen in Dieren Zuid langs verschillende statige panden, het horecaplein, de alleenstaande toren en door het klein maar fijne Carolinapark met de Oranjerie, waar het goed toeven is.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Hof te Dieren

Rob Wolfs, 30-12-2019

Deze wandeling is gecontroleerd en het laatste deel door Ellecom en Dieren Zuid is flink veranderd. Tekst en kaarten zijn aangepast en nu weer actueel.

TT Hof te Dieren

Rob Wolfs, 29-11-2019

De tekst is voor begin- en eindpunt bij station Dieren aangepast in verband met de nieuwe brug over de weg. Vanuit Ellecom kun je nog steeds gewoon rechtsaf en via het fietspad bij de stoplichten oversteken.

Wijziging details route

Jan Hellenkate, 26-11-2019

De N348 door Dieren heeft een nieuw tracé door Dieren. Hierdoor is voor deze route een kleine wijziging bij Ellecom. Vanuit de Hofstettenlaan weg oversteken en Fiets/wandelpad tunnel nemen. Na zo'n 30 meter 2x rechts af dan fietspad/tractorpad langs de N348 volgen . Het sation kent geen tunnel meer maar trappen/lift naar o.a. Julianalaan. Maar ook vanaf Stationsplein (Prinsenstraat)

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info