Trage Tocht Hof te Dieren

Carolinaberg en Middachten

Trage Tocht Hof te Dieren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

We maken een wandeling over de landgoederen Hof te Dieren en Middachten. De route is afwisselend, loopt van hoog naar laag, van de Veluwe naar het IJsseldal. We wandelen over brede beukenlanen door de heuvelachtige bossen van Twickel. De Carolinaberg met z'n prachtige stervormige padenstructuur en de Willemsberg zijn mooie rustpunten. Dan daalt de route af van de Veluwe naar het fraai gelegen kasteel Middachten. We lopen langs de slotgracht en een nat broekbos naar de open velden. In Ellecom komen we langs het oude kerkje en we lopen langs de rand van de IJsselvallei. Het is even een klein stukje doorbijten langs de drukke weg naar Doesburg om weer te kunnen genieten van de mooie graspaden van landgoed Hof te Dieren langs heggetjes door het open cultuurlandschap. Op het laatste stukje van de route lopen we nog even vlak langs de IJssel en het veerpontje. In Dieren-Zuid zijn meerdere horecagelegenheden en het station is vlakbij.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke wandeling

Frank van der Meer, 10-06-2018

Afwisselende wandeling over de landgoederen Hof te Dieren en Middachten. Brede beukenlanen voeren je door glooiende bossen. Dan verandert het wandeltoneel: je komt bij het prachtige Kasteel Middachten, met z'n bijzondere tuinen uit 1698. Een mooi natuurpad brengt je bij de weidse IJssel. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/tthofdieren

Prachtige wandeling op een mooie herfstdag

Wilco Meinen, 21-11-2015

Gister deze tocht gelopen en hoewel ik al meerdere tochten in deze omgeving gelopen heb was deze tocht ook verrassend! Doordat de blaadjes massaal op de grond lagen was het af en toe glibberig en het pad niet altijd goed te zien en ook veelal drassig. Op het eind vond ik het natuurpad ook de moeite waard! Al met al genoten van deze soms toch pittige route dankzij het klimmen en dalen en het drassige pad! De beschrijving klopte wel waarvoor dank!

Fantastische wandeling

Ineke van der Veen, 16-10-2015

Wij hebben gisteren 15-10-2015 de wandeling gelopen. Ondanks dat de regen de gehele dag gestadig op ons neerviel, was het echt een verrassing hoe mooi en afwisselend de wandeling was. Alleen bij het veer bij de IJssel hebben wij de tekst anders gelezen dan mogelijk de bedoeling was: we kwamen op een ander punt Dieren weer in, via de Lagestraat. Dank voor uw mooie route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info