Trage Tocht IJzevoorde

Landgoed Slangenburg, Beneden Slinge en Sint Willibrordsabdij

Trage Tocht IJzevoorde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  IJzevoorde

 • Startadres:

  basisschool IJzevoorde
  Loordijk 14
  7004 HT Doetinchem

 • Coördinaten:

  51°58’26” N   6°21’32” E

We maken een prachtige wandeling in de Achterhoek over het uitgestrekte landgoed Slangenburg. De wandeling start in het kleine buurtschap IJzevoorde met een grote basisschool en een Pieterpadbankje. Deze route cirkelt in afwijking van Trage Tocht Slangenburg helemaal rond de randen van het landgoed. Slangenburg wordt grotendeels beheerd door Staatsbosbeheer en is voor wandelaars bijzonder aantrekkelijk door de grote afwisseling in het halfopen, kleinschalige landschap en door de vele onverharde paden. Pittoresk en idyllisch met beekjes, bosjes, imposante dubbele beuken- en eikenlanen tussen de velden en boerderijen. Het landgoed werd al in de 17e eeuw aangelegd door Frederik Johan van Baer. We volgen de slingerende Beneden Slinge door het bos, waarschijnlijk ook naamgever van kasteel en landgoed. Het contrast met het wandelpad langs de brede Bielhiemerbeek is groot. Op deze tocht komen we niet langs het kasteel, maar wel langs de Benedictijner Sint Willibrordsabdij. Het klooster werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd in neoromaanse stijl. Het loont de moeite om hier even een heen-en-weertje te maken naar de abdij.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kasteel Slangenburg anders

Herman, 10-10-2020

We hebben deze tocht 13 september gelopen. Droog matig zonnig weer én een mooie route. We hebben vaker rondom kasteel Slangenburg (soms in colonne) gelopen, maar deze route is én prachtig, verrassend en heerlijk rustig. Door de afwisseling in omgeving heeft deze route ons positief verrast, mede door de uitzichten op die typische Achterhoekse landschappen. Je hoeft niet ver van huis te gaan om van de natuur en omgeving te genieten. Nadien bij Taverne Edelweiss heerlijk buiten gezeten om wat te drinken en eten. Complimenten Rob voor deze route en de goede omschrijving.

Prachtige Achterhoekse tocht

Rita de Jong, 11-05-2020

Een schitterende tocht die ik met vriendin afgelopen zaterdag, 9 mei, met stralend weer heb gelopen. Het landgoed Slangenburg is heel mooi, wel jammer dat er weinig bankjes te bekennen zijn. Een aanrader en, zoals altijd, weer een perfecte routebeschrijving!

Reactie op Linda

Rob Wolfs, 04-05-2020

Bedankt voor je reactie, Linda. Goed om te horen dat je ondanks het feit dat je dit gebied al meerdere malen doorkruist hebt, toch nog weer nieuwe paden gezien hebt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Koetshuis Kasteel Slangenburg

Kasteellaan 2

7004 JK Doetinchem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info