Trage Tocht IJzevoorde

Landgoed Slangenburg, Beneden Slinge en Sint Willibrordsabdij

Trage Tocht IJzevoorde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  IJzevoorde

 • Startadres:

  basisschool IJzevoorde
  Loordijk 14
  7004 HT Doetinchem

 • Coördinaten:

  51°58’26” N   6°21’32” E

We maken een prachtige wandeling in de Achterhoek over het uitgestrekte landgoed Slangenburg. De wandeling start in het kleine buurtschap IJzevoorde met een grote basisschool en een Pieterpadbankje. Deze route cirkelt in afwijking van Trage Tocht Slangenburg helemaal rond de randen van het landgoed. Slangenburg wordt grotendeels beheerd door Staatsbosbeheer en is voor wandelaars bijzonder aantrekkelijk door de grote afwisseling in het halfopen, kleinschalige landschap en door de vele onverharde paden. Pittoresk en idyllisch met beekjes, bosjes, imposante dubbele beuken- en eikenlanen tussen de velden en boerderijen. Het landgoed werd al in de 17e eeuw aangelegd door Frederik Johan van Baer. We volgen de slingerende Beneden Slinge door het bos, waarschijnlijk ook naamgever van kasteel en landgoed. Het contrast met het wandelpad langs de brede Bielhiemerbeek is groot. Op deze tocht komen we niet langs het kasteel, maar wel langs de Benedictijner Sint Willibrordsabdij. Het klooster werd na de Tweede Wereldoorlog gebouwd in neoromaanse stijl. Het loont de moeite om hier even een heen-en-weertje te maken naar de abdij.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige Achterhoekse tocht

Rita de Jong, 11-05-2020

Een schitterende tocht die ik met vriendin afgelopen zaterdag, 9 mei, met stralend weer heb gelopen. Het landgoed Slangenburg is heel mooi, wel jammer dat er weinig bankjes te bekennen zijn. Een aanrader en, zoals altijd, weer een perfecte routebeschrijving!

Reactie op Linda

Rob Wolfs, 04-05-2020

Bedankt voor je reactie, Linda. Goed om te horen dat je ondanks het feit dat je dit gebied al meerdere malen doorkruist hebt, toch nog weer nieuwe paden gezien hebt.

Trage Tocht IJzevoorde

Linda Redder, 04-05-2020

Eergisteren deze Trage Tocht gelopen. Prachtige route! Voor een deel overlapte deze tocht de route 'Bielheim' van DeMooisteRoutes die ik even daarvoor in hetzelfde gebied liep,. Daar liep ik sommige paden in omgekeerde volgorde, dus alles weer vanuit een nieuw perspectief kunnen bekijken. Toch gek, dat ik jullie die dag niet ben tegengekomen, eigenlijk! Verder weer een prachtige Tocht. Vooral op het laatste deel van de route geweldige, voor mij nieuwe! (eenmans-)paadjes. Het koolzaad stond helaas al niet meer zo uitbundig in bloei als ik gehoopt had..... Dat leek erg mooi op jullie foto's!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info