Trage Tocht Junne

Landgoed Junne

Trage Tocht Junne
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Junne

 • Startadres:

  parkeerplaats Beerzerzand
  Beerzerweg/Gemoelaksweg
  Junne

 • Coördinaten:

  52°30’28” N   6°30’51” E

Onze wandeling in het Vechtdal begint bij de parkeerplaats aan de rand van landgoed Beerze. We pikken eerst nog even een klein stukje mee van het heuvelachtige bos aan de rand van dit landgoed. Dan steken we over naar de Vecht en we lopen heel even pal langs de rivier. De route vervolgt een flink stuk langs een zijarm van de Vecht en het grootste deel van de tocht blijven we steeds dicht in de buurt van de rivier. We wandelen in een halfopen landschap tussen de velden, langs bosranden en door kleinschalige bosjes op de rivierduinen van landgoed Junne. De geschiedenis van Landgoed Junne gaat terug tot 1718. In 1846 werd de woeste grond verdeeld. In 1931 kwam het landgoed in 1931 bezit van de familie Bentinck. Later is Delta Lloyd eigenaar van het landgoed geworden. We komen langs de rand van twee zandverstuivingen en wandelen ten zuiden van de spoorlijn door de bossen van het Zeesserbosch en het Junnerveld terug naar de parkeerplaats.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Aaltsje Ypeij, 30-06-2020

Deze wandeling gister gemaakt, 20 juni 2020. Erg rustig en afwisselend. Helaas heel erg veel teken in het lange gras op de weinig belopen paden. Je er goed op kleden, lange broek en dergelijke is wel erg belangrijk in het teken seizoen. Bij Camping de Roos over het nieuw aangelegde terras van de kiosk gelopen. Ze waren nog bezig maar het pad verderop vinden was geen probleem. Nog een tip bij punt 4: de stuw van Junne. Als je op het asfaltweggetje iets verder door loopt tot vlak voor de brug over de Vecht kun je links door een klaphekje vlak langs de Vecht lopen richten de zgn. Waterschapsheuvel. Bovenop mooi uitzicht en als je de 'berg' aan de andere kant verlaat en het paadje volgt kom je weer op de beschreven route (Koedrift) dan rechtsaf en Koedrift vervolgen. Je passeert dan zoals beschreven een boerderij aan je linkerhand enz.

TT Junne

Rob Wolfs, 28-05-2020

Deze route is gecontroleerd en bijgewerkt. Op het ogenblik (eind mei 2020) wordt op het terrein van Camping De Roos een nieuwe kiosk gebouwd. Tijdelijk moet de wandelaar ter plekke even kijken hoe daar omheen te lopen. Ik hoor het graag als het af is en hoe de beschrijving eventueel aangepast moet worden.

Dat mooie Vechtdal

Karen, 14-03-2020

Wat een schitterende, afwisselende wandeling! We hebben de hele route ontzettend genoten, op een zonnige maartse zaterdag. Uitgebreide bossen, langgerekte velden, de Ommense Sahara, en uiteindelijk sta je aan de oever van de Vecht. Onwijs de moeite waard!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info