Trage Tocht Junne

Landgoed Junne

Trage Tocht Junne
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Junne

 • Startadres:

  parkeerplaats Beerzerzand
  Beerzerweg/Gemoelaksweg
  Junne

 • Coördinaten:

  52°30’28” N   6°30’51” E

Onze wandeling in het Vechtdal begint bij de parkeerplaats aan de rand van landgoed Beerze. We pikken eerst nog even een klein stukje mee van het heuvelachtige bos aan de rand van dit landgoed. Dan steken we over naar de Vecht en we lopen heel even pal langs de rivier. De route vervolgt een flink stuk langs een zijarm van de Vecht en het grootste deel van de tocht blijven we steeds dicht in de buurt van de rivier. We wandelen in een halfopen landschap tussen de velden, langs bosranden en door kleinschalige bosjes op de rivierduinen van landgoed Junne. De geschiedenis van Landgoed Junne gaat terug tot 1718. In 1846 werd de woeste grond verdeeld. In 1931 kwam het landgoed in 1931 bezit van de familie Bentinck. Later is Delta Lloyd eigenaar van het landgoed geworden. We komen langs de rand van twee zandverstuivingen en wandelen ten zuiden van de spoorlijn door de bossen van het Zeesserbosch en het Junnerveld terug naar de parkeerplaats.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Dat mooie Vechtdal

Karen, 14-03-2020

Wat een schitterende, afwisselende wandeling! We hebben de hele route ontzettend genoten, op een zonnige maartse zaterdag. Uitgebreide bossen, langgerekte velden, de Ommense Sahara, en uiteindelijk sta je aan de oever van de Vecht. Onwijs de moeite waard!

TT Junne

Rob Wolfs, 02-06-2019

Deze wandeling is in het veld gecontroleerd. De routebeschrijving is geactualiseerd en nu weer helemaal bij de tijd. Met dank aan Max Schurink!

Van Sahara naar Sahara

Henk en Janny Achterkamp-Renkema, 26-05-2017

Deze route gisteren gelopen, gestart bij de Sahara. Een heel mooie, afwisselende route, we hebben genoten. Mooie vergezichten rondom Junne, nu de mais nog maar net opkomt. De routebeschrijving klopte nog helemaal.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info