Trage Tocht Junne

Landgoed Junne

Trage Tocht Junne
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Junne

 • Startadres:

  parkeerplaats Beerzerzand
  Beerzerweg/Gemoelaksweg
  Junne

 • Coördinaten:

  52°30’28” N   6°30’51” E

Onze wandeling in het Vechtdal begint bij de parkeerplaats aan de rand van landgoed Beerze. We pikken eerst nog even een klein stukje mee van het heuvelachtige bos aan de rand van dit landgoed. Dan steken we over naar de Vecht en we lopen heel even pal langs de rivier. De route vervolgt een flink stuk langs een zijarm van de Vecht en het grootste deel van de tocht blijven we steeds dicht in de buurt van de rivier. We wandelen in een halfopen landschap tussen de velden, langs bosranden en door kleinschalige bosjes op de rivierduinen van landgoed Junne. De geschiedenis van Landgoed Junne gaat terug tot 1718. In 1846 werd de woeste grond verdeeld. In 1931 kwam het landgoed in 1931 bezit van de familie Bentinck. Later is Delta Lloyd eigenaar van het landgoed geworden. We komen langs de rand van twee zandverstuivingen en wandelen ten zuiden van de spoorlijn door de bossen van het Zeesserbosch en het Junnerveld terug naar de parkeerplaats.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hein

Rob Wolfs, 23-12-2020

Bedankt voor je reactie, Hein. Ik heb het huisnummer toegevoegd en de verwijzing naar de netwerkpaal nog even laten staan. Het kan zijn dat die weer terug geplaatst wordt.

Erg mooi gewandeld!

Hein Smelt, 19-12-2020

Vandaag deze prachtige tocht gemaakt! Wat hebben we genoten van het afwisselende landschap, een van de mooiste wandelingen die ik gemaakt heb. Kleine opmerking voor de beschrijving. Bij punt 2 wordt L41 genoemd. Deze was onvindbaar, ik denk dat deze verwijderd is, hierdoor waren we te ver gelopen. Dit kan voor m.i. veranderd worden naar, bij nr. 11 rechtsaf de weg oversteken. Verder hebben we het goed kunnen vinden. Bedankt voor de mooie route, zeker een aanrader! Groeten Hein

Prachtige wandeling

Aaltsje Ypeij, 30-06-2020

Deze wandeling gister gemaakt, 20 juni 2020. Erg rustig en afwisselend. Helaas heel erg veel teken in het lange gras op de weinig belopen paden. Je er goed op kleden, lange broek en dergelijke is wel erg belangrijk in het teken seizoen. Bij Camping de Roos over het nieuw aangelegde terras van de kiosk gelopen. Ze waren nog bezig maar het pad verderop vinden was geen probleem. Nog een tip bij punt 4: de stuw van Junne. Als je op het asfaltweggetje iets verder door loopt tot vlak voor de brug over de Vecht kun je links door een klaphekje vlak langs de Vecht lopen richten de zgn. Waterschapsheuvel. Bovenop mooi uitzicht en als je de 'berg' aan de andere kant verlaat en het paadje volgt kom je weer op de beschreven route (Koedrift) dan rechtsaf en Koedrift vervolgen. Je passeert dan zoals beschreven een boerderij aan je linkerhand enz.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info