Trage Tocht Kwintelooijen

Dikkenberg, Plantage Willem III en Remmerstein

Trage Tocht Kwintelooijen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rhenen

 • Startadres:

  parkeerplaats Kwintelooijen
  Oude Veense Grintweg, naast nummer 55
  3911 TA Rhenen

 • Coördinaten:

  51°59’41” N   5°33’6” E

We maken een mooie wandeling aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. In de driehoek tussen Veenendaal, Rhenen en Elst wandelen we door heuvelachtige bossen van landgoed Dikkenberg, Remmerden, Roghaisparren en Remmerstein. Recreatiegebied Kwintelooijen is indrukwekkend met z’n zandafgraving en hoge heuvels. Het panorama bovenop is ronduit schitterend. We komen langs een groot heideveld met voornamelijk struikheide. Het meest bijzonder is de route over Plantage Willem III, een oude tabaksplantage. We dalen hier af van de Heuvelrug naar het Rijndal. Op de Plantage bevinden zich diverse smeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Begrazing met Konikpaarden en Galloways zorgt voor het ontstaan van een halfopen landschap. We wandelen verder langs bosranden met zicht op Elst en Remmerden. De tocht komt langs diverse grafheuvels op landgoed Roghaisparren, klimt omhoog naar de Paasheuvel en via het bos rondom landhuis Remmerstein keren we terug naar Kwintelooijen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fijne Trage Tocht.

Heleen en Jos, 20-09-2020

Op deze mooie, zonnige en later warme, bijna eerste dag van de herfst, liepen wij deze fijne Trage Tocht. Glooiend, soms klimmend en geheel onverhard. Bos en heide, een kudde wilde paarden. Het was een heerlijke wandeling!

Wijzigingen

Jerry van Rekom, 16-08-2020

Prachtige wandeling. Paar verbeterpuntjes: 1. Je gaat opnieuw een klaphekje door en betreedt het begrazingsgebied van Plantage Willem II. Op de driesprong direct daarna ga je linksaf. Nu neem je het eerste pad naar rechts. Hier kun je beter aangeven dat je na het klaphek direct linksaf moet gaan, omdat hier niet duidelijk is dat het een driesprong is. 2. Bij de Paasheuvel staat dat je als je links de trap ziet je de eerste afslag rechts moet nemen. Dat is verwarrend omdat je op dat punt direct rechts kunt. Misschien aangeven dat je als je de Paasheuvel bereikt hebt driekwart moet nemen.

Puike wandeling

Barend, 02-01-2020

Prima routebeschrijving voor deze puike wandeling. Vandaag 2 jan. 2020 in de miezer regen en mist gewandeld. Heerlijk rustig overal. Prachtige natuur en mooie grafheuvels.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

Horeca

Residence Rhenen

Veenendaalsestraatweg 50

3921 EC Elst/Rhenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info