Trage Tocht Kwintelooijen

Dikkenberg, Plantage Willem III en Remmerstein

Trage Tocht Kwintelooijen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rhenen

 • Startadres:

  parkeerplaats Kwintelooijen
  Oude Veense Grintweg, naast nummer 55
  3911 TA Rhenen

 • Coördinaten:

  51°59’41” N   5°33’6” E

We maken een mooie wandeling aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. In de driehoek tussen Veenendaal, Rhenen en Elst wandelen we door heuvelachtige bossen van landgoed Dikkenberg, Remmerden, Roghaisparren en Remmerstein. Recreatiegebied Kwintelooijen is indrukwekkend met z’n zandafgraving en hoge heuvels. Het panorama bovenop is ronduit schitterend. We komen langs een groot heideveld met voornamelijk struikheide. Het meest bijzonder is de route over Plantage Willem III, een oude tabaksplantage. We dalen hier af van de Heuvelrug naar het Rijndal. Op de Plantage bevinden zich diverse smeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Begrazing met Konikpaarden en Galloways zorgt voor het ontstaan van een halfopen landschap. We wandelen verder langs bosranden met zicht op Elst en Remmerden. De tocht komt langs diverse grafheuvels op landgoed Roghaisparren, klimt omhoog naar de Paasheuvel en via het bos rondom landhuis Remmerstein keren we terug naar Kwintelooijen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Puike wandeling

Barend, 02-01-2020

Prima routebeschrijving voor deze puike wandeling. Vandaag 2 jan. 2020 in de miezer regen en mist gewandeld. Heerlijk rustig overal. Prachtige natuur en mooie grafheuvels.

TT Kwintelooijen

Rob Wolfs, 18-11-2019

Deze wandeling is gecontroleerd en aangepast. Tekst en kaarten zijn weer actueel. Met dank aan Fred Den Hertog.

Fijne wandeling

Rolandmd, 29-10-2018

Afgelopen zondag (28 oktober 2018) deze route gelopen. Erg mooi en vooral de kleuren van de bossen waren erg mooi. Met de trap in het begin word je meteen even wakker geschud en wat volgt is een mooie, afwisselende tocht. Ook ik had (net als wandelaar Saskia hieronder) moeite om het zijpaadje onder punt 6 te vinden. Ik ben precies op het GPS-signaal linksaf het kreupelhout ingelopen en na enkele meters zie je dan het paadje. Ook 'vlak voor een donker dennenbos' onder punt 7 is wat verwarrend aangezien je op een kruising in de verte een vrij donker bos ziet maar je dus op de bewuste kruising al moet afslaan. Verder dus een mooie tocht!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Residence Rhenen

Veenendaalsestraatweg 50

3921 EC Elst/Rhenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info