Trage Tocht Kwintelooijen

Dikkenberg, Plantage Willem III en Remmerstein

Trage Tocht Kwintelooijen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rhenen

 • Startadres:

  parkeerplaats Kwintelooijen
  Oude Veense Grintweg, naast nummer 55
  3911 TA Rhenen

 • Coördinaten:

  51°59’41” N   5°33’6” E

We maken een mooie wandeling aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. In de driehoek tussen Veenendaal, Rhenen en Elst wandelen we door heuvelachtige bossen van landgoed Dikkenberg, Remmerden, Roghaisparren en Remmerstein. Recreatiegebied Kwintelooijen is indrukwekkend met z'n zandafgraving en hoge heuvels. Het panorama bovenop is ronduit schitterend. We komen langs een groot heideveld met voornamelijk struikheide. Het meest bijzonder is de route over Plantage Willem III, een oude tabaksplantage. We dalen hier af van de Heuvelrug naar het Rijndal. Op de Plantage bevinden zich diverse smeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Begrazing met Konikpaarden en Galloways zorgt voor het ontstaan van een halfopen landschap. We wandelen verder langs bosranden met zicht op Elst en Remmerden. De tocht komt langs diverse grafheuvels op landgoed Roghaisparren, klimt omhoog naar de Paasheuvel en via het bos rondom landhuis Remmerstein keren we terug naar Kwintelooijen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fijne wandeling

Rolandmd, 29-10-2018

Afgelopen zondag (28 oktober 2018) deze route gelopen. Erg mooi en vooral de kleuren van de bossen waren erg mooi. Met de trap in het begin word je meteen even wakker geschud en wat volgt is een mooie, afwisselende tocht. Ook ik had (net als wandelaar Saskia hieronder) moeite om het zijpaadje onder punt 6 te vinden. Ik ben precies op het GPS-signaal linksaf het kreupelhout ingelopen en na enkele meters zie je dan het paadje. Ook 'vlak voor een donker dennenbos' onder punt 7 is wat verwarrend aangezien je op een kruising in de verte een vrij donker bos ziet maar je dus op de bewuste kruising al moet afslaan. Verder dus een mooie tocht!

Mooie afwisselende wandeling

Saskia Brandenburg, 29-10-2018

Een mooie afwisselende wandeling die goed beschreven is. Op twee momenten was het even spannend, omdat we bij punt 6 het smalle bospaadje niet konden vinden en bij punt 7 pal voor een donder dennenbos onduidelijk was of dit het donkere bos was. Met gps was het geen probleem om toch de juist weg te vinden. Onderweg naast de paarden en de schotse hooglanders nog drie damherten gezien. Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen, maar dan in een ander jaargetijde.

'De kudde'

Arlette Boog, 27-01-2017

Na een lange tijd en voor het eerst met een GPS deze heerlijke wandeling gelopen, op de valreep van winters januari. Verrast door de grote kudde Konikpaarden. Prachtige route met veel afwisseling. Uitstekend te volgen via GPS én ook met de wandelzapp die ik voor de zekerheid nog stand-by had staan en uiteindelijk niet nodig had. Aanrader! Vooral in dit seizoen met zo goed als niemand anders onderweg. Heerlijk.....!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Residence Rhenen

Veenendaalsestraatweg 50

3921 EC Elst/Rhenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info