Trage Tocht Laag Soeren

Veluwezoom en Twickel

Trage Tocht Laag Soeren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Laag-Soeren

 • Startadres:

  café-restaurant-hotel De Harmonie
  Harderwijkerweg 35
  6957 AB Laag Soeren

 • Coördinaten:

  52°4’59” N   6°4’34” E

We maken een 100% boswandeling vanuit Laag-Soeren in de wat minder bekende delen van de bossen van het Nationaal Park Veluwezoom en Twickel. Het is hier heerlijk rustig en stil. Alleen aan de randen van Laag Soeren en Dieren is er weer meer te beleven. Aan het begin van de wandeling komen we langs het mooie kerkje van Laag Soeren en we wandelen door een bos bij het huis Le Paradou. Dan gaan we de Veluwezoom op. Soms is het zwaar lopen over de zanderige, mulle paden. Dit gebied is bijzonder door de vele heuvelachtige trajecten. Adelaarsvarens, bosbessen en zelfs hulst vallen op in de dennenbossen. We komen over de Hindenberg en lopen door beukenbossen over de lange Imboslaan naar de rand van Dieren. Daar buigen we af naar de Jutberg, waar we met een prachtig slingerpaadje over de heuvelrug wandelen. Het laatste deel van de wandeling gaat dwars over de Soerense enk en langs het Torentje van Priesnitz. We lopen over een fraaie beukenlaan en langs de Soerense spreng terug naar de Harmonie.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pittige wandeling

Fred Den Hertog, 02-10-2020

Deze route gaat over een pracht gebied. Hele mooie stukken zijn het stuk tussen de Schaapsallee en de Imboslaan en het klimparcours nabij de Jutberg. Deze route is pittig omdat je vooral in het begin over ruiterpaden wandelt die soms er modderig zijn of uit mul zand bestaan. Tja er zijn niet veel alternatieven, dus we snappen dat je even moet doorbijten. Tussen 2 en 3 deel je ook nog het pad met MTB-ers, echter naast het pad wordt een nieuw MTB parcours aangelegd, dus dat zal snel over zijn.

Mooie boswandeling

Frank van der Meer, 24-09-2020

Tijdens deze Trage Tocht hadden wij gehoopt op adembenemende herfstkleuren. Dat viel een tikkeltje tegen. Want ook al is dit een bijna 100% boswandeling door Nationaal Park Veluwezoom, het bos bestaat hier grotendeels uit naaldbomen. En die doen niet aan herfst. Toch een lekkere wandeling. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/ttlaagsoeren

Mooie rustige route.

Jaap van Vliet, 19-07-2020

Zeer mooie en rustige route en dat midden in het hoogseizoen. Vooral het stuk tussen km 6 en 7 is prachtig. Het lange rechte stuk van de Imboslaan was een beetje druk met atb'ers, dus mooi alternatief gelopen via Jacobakamp en terug op de route via Geitenberg. (Is makkelijk via GPS en kaart te navigeren)

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Café-restaurant-hotel De Harmonie

Harderwijkerweg 35

6957 AB Laag Soeren

Eeterij De Jutberg

De Jutberg 78

6957 DP Laag Soeren

De Priesnitzhoeve

Priesnitzlaan 23

6957 DD Laag-Soeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info