Trage Tocht Laag Soeren

Veluwezoom en Twickel

Trage Tocht Laag Soeren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Laag-Soeren

 • Startadres:

  café-restaurant-hotel De Harmonie
  Harderwijkerweg 35
  6957 AB Laag Soeren

 • Coördinaten:

  52°4’59” N   6°4’34” E

We maken een 100% boswandeling vanuit Laag-Soeren in de wat minder bekende delen van de bossen van het Nationaal Park Veluwezoom en Twickel. Het is hier heerlijk rustig en stil. Alleen aan de randen van Laag Soeren en Dieren is er weer meer te beleven. Aan het begin van de wandeling komen we langs het mooie kerkje van Laag Soeren en we wandelen door een bos bij het huis Le Paradou. Dan gaan we de Veluwezoom op. Soms is het zwaar lopen over de zanderige, mulle paden. Dit gebied is bijzonder door de vele heuvelachtige trajecten. Adelaarsvarens, bosbessen en zelfs hulst vallen op in de dennenbossen. We komen over de Hindenberg en lopen door beukenbossen over de lange Imboslaan naar de rand van Dieren. Daar buigen we af naar de Jutberg, waar we met een prachtig slingerpaadje over de heuvelrug wandelen. Het laatste deel van de wandeling gaat dwars over de Soerense enk en langs het Torentje van Priesnitz. We komen langs de Enkhoeve en wandelen nog even kort langs een spreng terug naar de Harmonie.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage Tocht Laag Soeren

Rob Wolfs, 21-08-2018

De route is op het eind aangepast, nu langs de Priesnitzhoeve en langs het Torentje van Priesnitz. Tekst en kaarten zijn nu actueel.

Reactie op Henri Achterkamp

Rob Wolfs, 05-02-2018

Beste Henri, bedankt voor je reactie en aanvullingen. Ik ga het verwerken in de tekst.

TT Laag Soeren

Henri achterkamp, 04-02-2018

Mooie afwisselende bosroute! Vooral de heuveltjes en de kronkelende paadjes maken de route afwisselend. 2 dingen uit de routebeschrijving hebben we gemist: 1. het bankje in het begin vd routebeschrijving en 2. het bordje Twickel is vervangen door een bordje van Natuurmonumenten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant-hotel De Harmonie

Harderwijkerweg 35

6957 AB Laag Soeren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info