Trage Tocht Lage Vuursche

Smithuyserbos, Nonnenland en Venwoude

Trage Tocht Lage Vuursche
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hollandsche Rading

 • Startadres:

  station Hollandsche Rading
  Vuurse Dreef 14
  3739 KT Hollandsche Rading

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   5°10’45” E

Vanaf station Hollandsche Rading wandelen we in een wijde boog rondom Lage Vuursche. Onderweg valt er volop te genieten van afwisselend bos, graslanden en akkertjes. We rijgen verschillende landgoederen aan elkaar en lopen het bekende horecadorp in en uit, bijna helemaal over onverharde paden. Na de Hengstenberg aan het begin van de wandeling is het Smithuyserbos een aangename verrassing. Het pad gaat er tussen stuifduintjes op en neer. De oplettende wandelaar ziet tussen de bomen een markant torentje. Jammer genoeg verboden toegang! Via de Konijnenberg en mooie beukenlanen komen we in het Nonnenland. Ooit werd hier turf gewonnen, later is het gebied ontgonnen. Nu is het waterpeil hier weer flink verhoogd en daarvan profiteert de flora, de fauna en de wandelaar. We lopen het vochtige gebied bijna rond en maken een uitstapje over landgoed Venwoude. Dan steken we de 300 Roedenlaan over en gaat de tocht even langs de hekken van Kasteel Drakensteyn en landgoed Eyckenstein. Het laatste deel van de wandeling gaat door De Zuid van het Goois Natuurreservaat, met een imposante zandkuil rond de Bosberg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Hollandse Rading-Lage Vuursche 16 km

E. Winternitz, 28-02-2020

Gisteren deze wandeling gemaakt. Ondanks de regen en springen over waterplassen hebben we toch genoten van deze tocht. Mooie wandeling .Maar toch een opmerking bij punt 6. Halverwege regel 7 ?..een slingerend paadje. 'op een driesprong vóór het veld rechtsaf, pad met rechts het veld' Klopt niet. Echter wel verderop halverwege het veld gaat een pad rechtsaf maar zonder rechts het veld. Ik zag in een reactie van 11-11-19 dat men het zonder navigatie ook niet kon vinden.

Reactie fred

Rutger Burgers, 06-01-2020

Dank je wel Fred voor je lovende woorden. Altijd een stimulans om weer nieuwe Trage Tochten te bedenken.

Super wandeling

Fred Den Hertog, 06-01-2020

Een supermooie afwisselende route. Wij zijn gestart in Lage Vuursche en vonden het na16 km jammer dat het al weer afgelopen was.....Je wandelt door mooie oeroude bossen, onverwachte bosduinenlandschap, verstopte vennen en het boeiende Nonnenland. Dit is een route die je gewoon een keer gelopen moet hebben. Daarna zal je deze nog vele malen gaan lopen. Advies: loop door de weeks dan heb je vrijwel geen andere wandelaars en vrijwel geen vliegverkeer vanuit Hilversum.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info