Trage Tocht Lage Vuursche

Smithuyserbos, Nonnenland en Venwoude

Trage Tocht Lage Vuursche
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hollandsche Rading

 • Startadres:

  station Hollandsche Rading
  Vuurse Dreef 14
  3739 KT Hollandsche Rading

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   5°10’45” E

Vanaf station Hollandsche Rading wandelen we in een wijde boog rondom Lage Vuursche. Onderweg valt er volop te genieten van afwisselend bos, graslanden en akkertjes. We rijgen verschillende landgoederen aan elkaar en lopen het bekende horecadorp in en uit, bijna helemaal over onverharde paden.

Na de Hengstenberg aan het begin van de wandeling is het Smithuyserbos een aangename verrassing. Het pad gaat er tussen stuifduintjes op en neer. De oplettende wandelaar ziet tussen de bomen een markant torentje. Jammer genoeg verboden toegang! Via de Konijnenberg en mooie beukenlanen komen we in het Nonnenland. Ooit werd hier turf gewonnen, later is het gebied ontgonnen. Nu is het waterpeil hier weer flink verhoogd en daarvan profiteert de flora, de fauna en de wandelaar. We lopen het vochtige gebied bijna rond en maken een uitstapje over landgoed Venwoude. Dan steken we de 300 Roedenlaan over en gaat de tocht even langs de hekken van Kasteel Drakensteyn en landgoed Eyckenstein. Het laatste deel van de wandeling gaat door De Zuid van het Goois Natuurreservaat, met een imposante zandkuil rond de Bosberg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Aanrader

Gerard van Bochove, 21-02-2021

Prachtige en rustige wandeling die zo goed als volledig door bijzonder mooi bos en andere mooi natuurlandschap gaat. Duidelijke en goed gekozen route. Kortom: alles klopt.

Heerlijke wandeling

Ronald Bakker, 02-11-2020

Op een (stormachtige) maandag deze heerlijke wandeling gelopen. Heel rustig, maar een paar mensen tegengekomen. Lekker afwisselend landschap. Ik had geen enkel probleem met de beschrijving. Een echte aanrader wat mij betreft.

Verwarring tijdens route

Hein Schilder, 01-11-2020

Deze mooie wandeling heb ik op 31 oktober j.l gemaakt. De opmerking van Maria Koekkoek zorgde bij ons voor wat verwarring. Nadat ik langs het prikkeldraad heb gelopen kwam ik op een driesprong. Ik kon rechtdoor(dus niet rechtsaf) of linksaf. Rechtdoor stond een rood/wit kruis op een boom. Eerst ben ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Utrecht

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Utrecht

Horeca

Perron Peet

Vuurse Dreef 20

3739 KT Hollandsche Rading

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info