Trage Tocht Lage Vuursche

Smithuyserbos, Nonnenland en Venwoude

Trage Tocht Lage Vuursche
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hollandsche Rading

 • Startadres:

  station Hollandsche Rading
  Vuurse Dreef 14
  3739 KT Hollandsche Rading

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   5°10’45” E

Vanaf station Hollandsche Rading wandelen we in een wijde boog rondom Lage Vuursche. Onderweg valt er volop te genieten van afwisselend bos, graslanden en akkertjes. We rijgen verschillende landgoederen aan elkaar en lopen het bekende horecadorp in en uit, bijna helemaal over onverharde paden.
Na de Hengstenberg aan het begin van de wandeling is het Smithuyserbos een aangename verrassing. Het pad gaat er tussen stuifduintjes op en neer. De oplettende wandelaar ziet tussen de bomen een markant torentje. Jammer genoeg verboden toegang! Via de Konijnenberg en mooie beukenlanen komen we in het Nonnenland. Ooit werd hier turf gewonnen, later is het gebied ontgonnen. Nu is het waterpeil hier weer flink verhoogd en daarvan profiteert de flora, de fauna en de wandelaar. We lopen het vochtige gebied bijna rond en maken een uitstapje over landgoed Venwoude. Dan steken we de 300 Roedenlaan over en gaat de tocht even langs de hekken van Kasteel Drakensteyn en landgoed Eyckenstein. Het laatste deel van de wandeling gaat door De Zuid van het Goois Natuurreservaat, met een imposante zandkuil rond de Bosberg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vliegtuigen

Paul, 11-11-2019

Vorige week deze mooie tocht gemaakt. Het gebied rondom Hollandsche Rading kende ik nog niet goed, hoewel ik vaak genoeg in Lage Vuursche ben geweest. Genoeg afwisseling en leuke paadjes, met voor mij als uitsmijter de Boskuil. Wat een prachtige plek! Rond punt 6 had ik het zonder navigatie niet gevonden. Een ding moet me wel van het hart: vrijwel continu hoor je hier vliegtuigen overkomen. Het ene is nog niet weg, of het volgende dient zich al weer aan. Niet oorverdovend, maar wel heel irritant. Waarom toch?!

Paddenstoelen!

Yolanda, 05-10-2019

Vandaag ontzettend genoten van deze prachtige tocht. Ik heb nog nooit zoveel en ook zoveel verschillende soorten paddenstoelen gezien. geweldig! Prachtige wandeling, leuke paadjes. Wij liepen hem op gps maar ik vraag mij af of we anders de weg hadden kunnen vinden bij die bosweg (punt 6) landgoed Eyckenstein. Ze zijn daar aan t kappen.

Prachtige tocht!

Frank van der Meer, 03-05-2019

Superleuke wandeling rond Lage Vuursche. Een dorpje waar ze 395.000 pannenkoeken per jaar bakken, leerde ik van de Koningsdag-quiz 2019. Minstens evenveel bomen tref je in het gevarieerd bos, dat speels wordt afgewisseld met grasland, weilanden en akkers. De tocht voert bijna helemaal over heerlijke onverharde paadjes. Zware aanrader! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/traagvuur

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info