Trage Tocht Lage Vuursche

Smithuyserbos, Nonnenland en Venwoude

Trage Tocht Lage Vuursche
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Hollandsche Rading

 • Startadres:

  station Hollandsche Rading
  Vuurse Dreef 14
  3739 KT Hollandsche Rading

 • Coördinaten:

  52°10’41” N   5°10’45” E

Vanaf station Hollandsche Rading wandelen we in een wijde boog rondom Lage Vuursche. Onderweg valt er volop te genieten van afwisselend bos, graslanden en akkertjes. We rijgen verschillende landgoederen aan elkaar en lopen het bekende horecadorp in en uit, bijna helemaal over onverharde paden.Na de Hengstenberg aan het begin van de wandeling is het Smithuyserbos een aangename verrassing. Het pad gaat er tussen stuifduintjes op en neer. De oplettende wandelaar ziet tussen de bomen een markant torentje. Jammer genoeg verboden toegang! Via de Konijnenberg en mooie beukenlanen komen we in het Nonnenland. Ooit werd hier turf gewonnen, later is het gebied ontgonnen. Nu is het waterpeil hier weer flink verhoogd en daarvan profiteert de flora, de fauna en de wandelaar. We lopen het vochtige gebied bijna rond en maken een uitstapje over landgoed Venwoude. Dan steken we de 300 Roedenlaan over en gaat de tocht even langs de hekken van Kasteel Drakensteyn en landgoed Eyckenstein. Het laatste deel van de wandeling gaat door De Zuid van het Goois Natuurreservaat, met een imposante zandkuil rond de Bosberg.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Genoten!

Odiel Kranendonk, 23-07-2020

Gisteren deze mooie en afwisselende tocht gewandeld. Prima wandelweer en een schitterende omgeving. Een tijdje helaas veel overvliegende helikopters, maar verder helemaal goed.

Klein puntje

Rutger Burgers, 12-06-2020

Mooi dat je genoten hebt van de tocht en helemaal goed dat je de GPX-track erbij hebt gebruikt. Wij adviseren ten allen tijde om naast de beschrijving de GPX of de topokaart te gebruiken, dan is mislopen niet meer mogelijk.

Mooie tocht, klein puntje

Inge Reinders, 12-06-2020

ASfgelopen woensdag deze toch gelopen. Inderdaad super goed beschreven, met een GPS als back-up vind ik het persoonlijk heel sterk dat je steeds referentiepunten uit de beschrijving kan halen. Bij punt 5: 'Op kruising van paden rechtsaf, langs open veld' raakten wij ietsje in de war omdat het genoemde bospad(dat haaks naar rechts boog) al langs het veldje ging. Aan het eind hiervan staat ook een metalen hek. Dit is niet het hek dat wordt bedoeld. Dit 'foute' hek vergeten en gewoon 'rechtsaf, langs open veld'. Eigenlijk de hoek om dus. Een beetje verwarrend vonden wij bij deze tocht, het viel ons hier op, dat er soms staat je 'passeert' een (klap) hek, terwijl je er door moet. Met de GPS geen enkele twijfel, maar met de tekst soms. Al met al een geweldige tocht, wij gaan hem nog een keer lopen met een grotere groep!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in Utrecht

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in Utrecht

Horeca

Pannenkoekenhuis De Vuursche Boer

Dorpsstraat 34-36

3749 AD Lage Vuursche

Paviljoen Buiten in de Kuil

Zevenlindenweg 9

3749 AW Lage Vuursche

Perron Peet

Vuurse Dreef 20

3739 KT Hollandsche Rading

Restaurant De Lage Vuursche

Dorpsstraat 2

3749 AD Lage Vuursche

Restaurant de Paddestoel

Vuurse Dreef 180

3739 KW Hollandsche Rading

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info