Trage Tocht Landgoed DenTreek-Henschoten

Hazenwater, Langeveen en Treekerduinen

Trage Tocht Landgoed DenTreek-Henschoten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Leusden

 • Startadres:

  parkeerplaats Paradijsweg, Leusden
  nabij Paradijsweg 1
  3832 GT Leusden

 • Coördinaten:

  52°7’11” N   5°23’45” E

We maken een mooie wandeling over het uitgestrekte landgoed DenTreek-Henschoten op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei. De route gaat grotendeels door het bos, maar we komen ook verschillende keren langs heideveldjes en zelfs langs een stuk veengebied. Afwisselend over brede bospaden, bomenlanen en smalle slingerpaadjes. Vooral in het noordelijk deel van het landgoed laten veldnamen als Hazenwater, 't Was Water en Langeveen goed zien dat het hier vroeger een natte boel geweest moet zijn. Zuidelijker op de route lopen we door een meer glooiend terrein over de Treekerduinen. Dan volgt misschien wel het meest verrassende deel van de wandeling: we maken kennis met het halfopen landschap van de Vallei en we lopen even langs de Grift. En even verder genieten we van de prachtige boerderijen, huizen en smetteloos witte villa's in de kern van het landgoed. Nog een klein eindje door het bos en we zijn weer terug bij de parkeerplaats.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Landgoed Den Treek Henschoten

Rob Wolfs, 23-03-2020

Deze route is gecontroleerd en flink aangepast. Paden waren geblokkeerd en er zijn nieuwe mountainbikeroutes aangelegd over onderdelen van de route, die nu zijn vervangen. Met dank aan Fred Den Hertog, nieuwe routebeschrijving en nieuwe kaarten.

Heide en bos

Fred Den Hertog, 17-03-2020

Een nieuwe route? Ja helaas moesten er talrijke aanpassingen worden aangebracht omdat mooie wandelpaadjes waren afgesloten en ook omdat op onze wandelpaadjes single tracks voor MTB-ers waren aangelegd. Zoveel mogelijk deze MTB routes er uit gehaald en nieuwe paden gezocht voor de afgesloten stukken. Natuurlijk blijft Trage Tochten haar kwaliteit van de routes zo hoog mogelijk te houden en dus nog steeds een mooie gevarieerde route met wat stukken over de ruiterroutes, maar met zo min mogelijk contact met MTB-ers. En natuurlijk zijn er ook nog steeds hele mooie stukjes natuur te zien, bijvoorbeeld bij het Langeveen en Hazewater. Blij met het resultaat, hopelijk de Trage Tochten wandelaars ook!!!

Reactie op Josje

Rob Wolfs, 14-03-2020

Bedankt voor je melding. We gaan er mee aan de slag.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info