Trage Tocht Landgoed DenTreek-Henschoten

Hazenwater, Langeveen en Treekerduinen

Trage Tocht Landgoed DenTreek-Henschoten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Leusden

 • Startadres:

  parkeerplaats Paradijsweg, Leusden
  nabij Paradijsweg 1
  3832 GT Leusden

 • Coördinaten:

  52°7’11” N   5°23’45” E

We maken een mooie wandeling over het uitgestrekte landgoed DenTreek-Henschoten op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei. De route gaat grotendeels door het bos, maar we komen ook verschillende keren langs heideveldjes en zelfs langs een stuk veengebied. Afwisselend over brede bospaden, bomenlanen en smalle slingerpaadjes. Vooral in het noordelijk deel van het landgoed laten veldnamen als Hazenwater, 't Was Water en Langeveen goed zien dat het hier vroeger een natte boel geweest moet zijn. Zuidelijker op de route lopen we door een meer glooiend terrein over de Treekerduinen. Dan volgt misschien wel het meest verrassende deel van de wandeling: we maken kennis met het halfopen landschap van de Vallei en we lopen even langs de Grift. En even verder genieten we van de prachtige boerderijen, huizen en smetteloos witte villa's in de kern van het landgoed. Nog een klein eindje door het bos en we zijn weer terug bij de parkeerplaats.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige nazomer wandeling

Annemarie, 14-09-2019

Vandaag deze afwisselende prachtige wandeling gemaakt op een heerlijke nazomerdag. Binnen 5 minuten kwamen we een groenachtige slang (weet nog niet welk soort) tegen en verder veel hagedissen. En .... voor de oplettende wandelaar, achter een boom een klein caravannetje voor de kabouters. Gezien het aantal berichtjes die er in zaten, komen er regelmatig wandelaars voorbij. Wij hebben vandaag genoten van 14 km lopen en het glaasje wijn met gambakroketjes bij restaurant Bavoort. Deze wandeling is echt een aanrader!

Mooie rondwandeling

Fred Den Hertog, 15-07-2019

Een hele mooie wandeling over het landgoed Den Treek. Helaas wel met behoorlijk was stukken over ruiterpaden die door het mooie weer vaak veranderd waren in stoffige zwaar te bewandelen wegen. Als deze paden nat zijn er beter te belopen dan zeker de moeite waard. Alternatief is de route iets aan te passen en te kiezen voor andere dan ruiterpaden. Helaas in dit gebied nog veel illegale MTB-ers die vooral de smalle paadjes kiezen. Binnenkort zal een MTB route in dit gebied worden aangelegd en zal tegen de illegale MTB-rijders worden opgetreden, dus komen veel paadjes weer in aanmerking voor deze route.

Afwisselend

Roland Meijer Drees, 05-01-2019

Deze wandeling gaat op m'n lijstje van favorieten. Ik heb heerlijk gelopen met veel afwisselende paden, uitzichten en landschapjes. Zoals hieronder al eerder geschreven: uitstekende beschrijving en dito GPS track. Wel even hier en daar op de kruisende mountainbike paadjes letten!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info