Trage Tocht Landgoed DenTreek-Henschoten

Hazenwater, Langeveen en Treekerduinen

Trage Tocht Landgoed DenTreek-Henschoten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Leusden

 • Startadres:

  parkeerplaats Paradijsweg, Leusden
  nabij Paradijsweg 1
  3832 GT Leusden

 • Coördinaten:

  52°7’11” N   5°23’45” E

We maken een mooie wandeling over het uitgestrekte landgoed DenTreek-Henschoten op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei. De route gaat grotendeels door het bos, maar we komen ook verschillende keren langs heideveldjes en zelfs langs een stuk veengebied. Afwisselend over brede bospaden, bomenlanen en smalle slingerpaadjes. Vooral in het noordelijk deel van het landgoed laten veldnamen als Hazenwater, 't Was Water en Langeveen goed zien dat het hier vroeger een natte boel geweest moet zijn. Zuidelijker op de route lopen we door een meer glooiend terrein over de Treekerduinen. Dan volgt misschien wel het meest verrassende deel van de wandeling: we maken kennis met het halfopen landschap van de Vallei en we lopen even langs de Grift. En even verder genieten we van de prachtige boerderijen, huizen en smetteloos witte villa's in de kern van het landgoed. Nog een klein eindje door het bos en we zijn weer terug bij de parkeerplaats.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Jeroen en Rob

Anne Marie Willemsen, 08-08-2020

Wij hebben op 07-08-2020 deze mooie, trage tocht gelopen. We waren voorbereid op wat puzzelwerk en dat bleek ook zo te zijn. Bij punt 1 en 2 zijn we er niet helemaal volgens de beschrijving uit gekomen. En ook bij punt 4, de zin 'rechtdoor tot een asfaltweg', zou misschien vervangen moeten worden in 'blijf dit zandpad volgen tot aan asfaltweg'. Echt verdwaald zijn we gelukkig niet en we hebben genoten van de schitterende omgeving en de bloeiende heide.

Reactie op Jeroen

Rob Wolfs, 06-08-2020

Beste Jeroen, bedankt voor de toelichting. Goed om te horen dat het meestal wel goed gaat. Ik hoor graag van andere wandelaars of zij dezelfde problemen ondervinden. Als dat zo is, gaan we de route opnieuw controleren.

Reactie op Rob Wolfs

Jeroen Stam, 06-08-2020

Hoi Rob, dank voor je reactie! Ik had inderdaad gezien dat de wandeling was aangepast. Maar aangezien we normaal gesproken nooit problemen hebben met de beschrijvingen van de Trage Tochten en we nu een aantal keer met grote vraagtekens stonden en op verkeerde punten uitkwamen (na controle op de wandelkaart en via kaarten app op telefoon), met name in het begin bij punten 1 tot halverwege punt 2, vond ik het het vermelden waard. Misschien lag het aan ons hoor, het was af en toe een beetje een puzzeltocht in elk geval. Maar, zoals gezegd, het is een mooie route.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info