Trage Tocht Laren

Landgoed en Huis Verwolde

Trage Tocht Laren
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Laren (Gld)

 • Startadres:

  bushalte Kern Laren, Laren

  Laren (Gld)

 • Coördinaten:

  52°11’35” N   6°21’54” E

We wandelen vanuit het Gelderse Laren in de Achterhoekse Graafschap over het uitgestrekte, oude landgoed Verwolde dat nog grotendeels in particuliere handen is. Het is een prachtig afwisselend gebied met kleinschalige weilanden, bossen, landschapselementen als houtwallen en lanen, beken en steilranden. De grote boerenhoeves kleuren mooi met hun gele luiken. Het bosgebied Oranjewoud met vijvers en enkele landbouwpercelen langs de N332 evenals het kasteel met het omliggende park zijn eigendom van het Geldersch Landschap. Het huidige Huis Verwolde werd gebouwd in 1776. Twee eeuwen lang woonde er de familie Van der Borch, voordat het in 1977 werd overgedragen aan Geldersche Kasteelen. Het park is aangelegd in de Franse stijl, symmetrisch en met strakke, rechte lijnen. Kasteel en park zijn geopend van 1 april tot 1 november.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Laren

Josephine, 04-12-2018

De routebeschrijving is vanaf punt 4 'Het eerste pad rechts negeren......... op 'n kruising RD'. Hierna is dit pad flink bezaaid met omgevallen bomen/takken e.d., door de storm van 18 januari jl. Dit staat ook aangegeven d.m.v. een papieren mededeling die aan een boom zichtbaar is. Ben teruggegaan naar punt 5 'op een zessprong...enz' en heb daar de route weer opgepakt.

Fraaie wandeling

Andre2, 17-04-2016

Ik had in dit gebied ook al de andere TT gelopen (vanuit Lochem) die net iets mooier is. Het bijzondere van deze tocht is dat je ook door een stil gebied komt aan de noordkant hetgeen ook weinig wordt bewandeld (met mooie plassen / vennen). Wel vroeg ik me af of - helemaal aan de noordkant van de wandeling waar je langs een kanaal/sloot loopt waar gewaarschuwd wordt voor een nogal aflopend talud - dit deel van de wandeling door de gebruikers / eigenaren van deze strook wel op prijs wordt gesteld omdat je langs een bord / hek moet lopen waarop zoiets staat dat het rustgebied (voor dieren) is. Het lijkt er op dat ze hier liever geen wandelaars zien lopen. Ook de hond aan de overkant van het kanaaltje denkt daar zo over. Het lijkt er op dat deze hond nooit iemand ziet lopen want hij komt van verre al aan blaffen en blijft je lange tijd langs het kanaal al blaffend volgen waarbij de bezittster van de hond merkwaardig opkijkt van verre (vanaf het erf van de boerderij in de verte) wie daar nu toch gaat lopen....Kan ook een teken zijn dat deze TT niet vaak wordt gelopen of dat ze niet bekend zijn met 'goed volk'. Het kapitale landhuis blijft ook bij deze TT een hoogtepunt. Het dorp Laren is ook een aardig startpunt en eindpunt.

Trage Tocht Laren

Rob Wolfs, 22-09-2015

Deze wandeling in het veld nagelopen en gecontroleerd. Routebeschrijving is geactualiseerd.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info