Trage Tocht Lebbenbrugge

Landgoed Beekvliet, Stelkampsveld, Slinge en Berkel

Trage Tocht Lebbenbrugge
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Borculo

 • Startadres:

  parkeerplaats Galgenkamp
  kruising Lebbenbruggedijk en Galgenveldsdijk
  7271 SB Borculo

 • Coördinaten:

  52°6’32” N   6°29’49” E

We maken een prachtige wandeling in het kleinschalige Achterhoekse coulisselandschap bij Borculo. De route overlapt op een paar korte stukjes met Trage Tocht Beekvliet, maar cirkelt er grotendeels om heen. Het is een aaneenschakeling van pareltjes van landschappen en wandelpaden. Landgoed Beekvliet bestaat uit een afwisseling van rabattenbosjes, akkers, weilanden, houtwallen, beekjes en boederijen met hooikappen en schaapskooien. We lopen al snel langs de Slinge en zetten onszelf met het trekpontje over. Een smal eikenlaantje brengt ons naar de buurtschap Heure met de dikste fladderiep van Nederland. Op de brede graspaden langs de Berkel is het genieten van de rust en de weidse uitzichten over het boerenland met verrassend veel heggen. Erve Giegink is een mooi nieuw natuurgebied met vispassage langs de rivier. Bij de samenvloeiing van Berkel en Slinge komen we in de buurt van Huize Beekvliet. Over slingerende klinkerweggetjes, smalle bomenlanen en kronkelende voetpaadjes tussen de velden wanen we ons hier ver weg van de hectiek van alledag. Het Stelkampsveld is een gebied dat bestaat uit vennen omgeven door heide en natte schraallanden, die zich deels hebben ontwikkeld tot orchideeënrijk blauwgrasland. Hier vinden werkzaamheden plaats om de kwestbare natuur te behouden. Op het laatste deel van de wandeling maken we nog een slinger langs de Slinge en als kers op de taart lopen we over een oude Hessenweg langs museumboerderij de Lebbenbrugge, van mei tot en met oktober te bezoeken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Aanbeveling

Bert Kors, 11-11-2020

Een prachtige tocht over mooie bospaden, langs weidse oevers en prachtige houtwallen. Zeer de moeite waard! Een enkele keer kleine overlappingen met de 'trage tocht Beekvliet'. Dit is echter totaal niet storend, eerder een hernieuwde kennismaking. De tocht is iets langer dan aangegeven; 14 km. Prima beschreven.

Een parel in de achterhoek

Tychon, 04-04-2020

Op deze zonnige dag deze tocht gelopen. Wat een prachtige wandeling met mooi landgoederen, weidse landschappen en typische achterhoek boerderijen. Mooie paadjes en lange lanen over landgoed Beekvliet. Een aanrader

Reactie op Martijn

Rob Wolfs, 22-03-2020

Martijn bedankt voor je lovende woorden. Inderdaad een zin weggevallen. Heb ik hersteld.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Museum De Lebbenbrugge

Lebbenbruggedijk 25

7271 SB Borculo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info