Trage Tocht Leudal

Zelster beek, Leubeek en Litsberg

Trage Tocht Leudal
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Haelen

 • Startadres:

  bezoekerscentrum Leudal
  Roggelseweg 58
  6081 NP Haelen

 • Coördinaten:

  51°14’55” N   5°56’9” E

We maken een mooie wandeling in een pittoresk Limburgs beekdallandschap. De route begint bij het bezoekerscentrum Leudal met veel informatie over routes en natuur in dit gebied en steeds wisselende tentoonstellingen. De beken kronkelen er hier nog lustig op los. Met een beetje geluk is dit de plek om een ijsvogel te spotten. We zien bij de beken kwelmoerasjes en elzenbroekbos en tegen de helllingen loofbos met varens. Bij de overgang van de Zelsterbeek naar de Leubeek komen we langs de Litsberg, een favoriete speelplek. Litsen betekent in het Limburgs naar beneden glijden; het hoogteverschil is hier bijna 10 meter. Verderop passeren we de Leumolen of ook wel Sint Ursulamolen. Het houten drijfwerk van de oliemolen is ongeveer 150 jaar oud. De molen kan 's zomers bezichtigd worden. Op het tweede deel van de tocht lopen we door een veel rustiger deel van het Leudal. Via het Lange Pad, een oude doorgaande weg van Neer naar Heythuysen die dateert uit de Romeinse tijd, keren we terug naar het bezoekerscentrum.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op T.G. de Boer

Stefan Horn, 14-09-2020

Bedankt voor de melding. Ik heb de pagina-indeling hersteld.

Reactie op TG de Boer

Rob Wolfs, 12-09-2020

Beste TG de Boer, ik heb zojuist de pdf op mijn pc gedownload en er is bij mij niets aan de hand. Dus ik kan er op dit moment niets aan doen. Als het probleem bij jou zo blijft, kun je contact opnemen met de beheerder van de website via info@wandelzoekpagina.nl.

Routebeschrijving

TG de Boer, 12-09-2020

De routebeschrijving bestaat uit 8 pagina's waarvan 4 met heel weinig tekst, soms zelfs 1 regel slechts. Kan dit svp worden aangepast?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door landelijk Limburg

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door landelijk Limburg

Horeca

Café Goeden

Op de Bos 6

6088 NA Roggel

Café-restaurant St. Elisabeth's hof

Roggelseweg 56

6091 NP Haelen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info