Trage Tocht Lisse

Keukenhof en Wassergeest

Trage Tocht Lisse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Lisse

 • Startadres:

  Toeristisch Overstap Punt (TOP) Lisse
  Stationsweg 59
  2161 AM Lisse

 • Coördinaten:

  52°16’34” N   4°32’14” E

Ga je naar Lisse, dan ga je naar de Keukenhof. Dat doen wij uiteraard ook, maar dan net even anders. We maken een bijzonder gevarieerde rondwandeling door het kasteelpark en het landgoedbos, langs bollenvelden en over mooie weidepaden in de polder. We wandelen vanaf het voormalige station van Lisse direct het laarzenpad op door het broekbos de Grote Looster. De toeristengekte rond de bloemenexpo kunnen we gelukkig snel achter ons laten als we naar Kasteel Keukenhof lopen. Ook hier staan de tulpen in bloei. Het authentieke strandwalbos achter het kasteel is imposant. Hoge heuvels en kolossale, oude bomen. Voor de afwisseling krijgen we dan een serie prachtige bollenvelden. De kleurcontrasten zijn oogverblindend. Maar ook buiten het bloemenseizoen is het lijnenspel op de zandige akkers een feest. Kisten met bloembollen staan voor de schuur. Even verder loop je door mooi en ruig broekbos op landgoed Wassergeest van Het Zuid-Hollands Landschap. Hier en daar klimmen we over omgevallen bomen op het smalle pad. Het laatste deel van deze korte Trage Tocht gaat door de weilanden van Wassergeest en Keukenhof. Onderweg lopen we pal langs de Lageveensemolen, een prachtige wipmolen die je ook vanuit de trein kunt zien. Schiphol en de spoorlijn zijn niet ver weg en dat hoor je. Maar ach, 85% onverhard in de Bollenstreek is wel heel speciaal!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Gevarieerde wandeling

Dick Duineveld, 07-05-2018

Gisteren, op een mooie voorjaarszondag, deze wandeling gelopen. Een overvolle bus bracht ons naar de Keukenhof waar het al enorm druk was. Een drukte waar tijdens de wandeling niks van te merken was.... mooie rustige wandeling, gevarieerd ook. Het gedeelte door het landgoedbos vereiste goed opletten, we liepen een paar keer kleine stukjes verkeerd maar ik kan niet zeggen of dat nu aan de beschrijving lag of aan het niet goed lezen. Aanrader, deze wandeling! Volgend jaar gaan we 'm nog een keer lopen alleen dan iets eerder in het jaar zodat alle bloembollenvelden nog in bloei staan.

Hekken

Rutger Burgers, 30-04-2018

Yolanda, jamner dat je dit als vervelend hebt ervaren. Inderdaad zijn de meeste overstapjes op Wassergeest (ca 8) verrot. Il zal het melden bij de beheerder. Zodra je op de Keukenhof bent, bij de molen, kunnen alle hekken open.

GEWELDIG maar...

Yolanda, 29-04-2018

Vandaag deze werkelijk schitterende tocht gelopen. Het laarzenpad kende ik al maar alleen in de winter. Mooi stuk. Daarna een onwijs romantisch/sprookjesachtig deel in het Keukenhofbos. Je loopt daar langs het prachtige kasteel keukenhof en een aantal mooie kunstwerken. Daarna word je verrast door de kleurige bollenvelden die nog in bloei staan. Dan een stuk jungleachtig gebied, compleet met muggen en omgevallen bomen. Dan weer een slingerpaadje, het houdt niet op! En dan zo dicht bij huis (nog geen 10 km!). Nooit geweten! Maar dan komt er een tegenvaller..... Je moet wel zo'n 20 hekken over. Soms met een te hoge overstap maar meestal zijn deze verrot en moet je rechtstreeks over het hek. Een paar op het eind kun je gelukkig gewoon openen. Jammer, dit houdt mij tegen om hem vaker te gaan lopen. Is hier een alternatief voor? Bij horeca staat: Pyramide van Austerlitz????

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info