Trage Tocht Lisse

Keukenhof en Wassergeest

Trage Tocht Lisse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Lisse

 • Startadres:

  Toeristisch Overstap Punt (TOP) Lisse
  Stationsweg 59
  2161 AM Lisse

 • Coördinaten:

  52°16’34” N   4°32’14” E

Ga je naar Lisse, dan ga je naar de Keukenhof. Dat doen wij uiteraard ook, maar dan net even anders. We maken een bijzonder gevarieerde rondwandeling door het kasteelpark en het landgoedbos, langs bollenvelden en over mooie weidepaden in de polder. We wandelen vanaf het voormalige station van Lisse direct het laarzenpad op door het broekbos de Grote Looster. De toeristengekte rond de bloemenexpo kunnen we gelukkig snel achter ons laten als we naar Kasteel Keukenhof lopen. Ook hier staan de tulpen in bloei. Het authentieke strandwalbos achter het kasteel is imposant. Hoge heuvels en kolossale, oude bomen. Voor de afwisseling krijgen we dan een serie prachtige bollenvelden. De kleurcontrasten zijn oogverblindend. Maar ook buiten het bloemenseizoen is het lijnenspel op de zandige akkers een feest. Kisten met bloembollen staan voor de schuur. Even verder loop je door mooi en ruig broekbos op landgoed Wassergeest van Het Zuid-Hollands Landschap. Hier en daar klimmen we over omgevallen bomen op het smalle pad. Het laatste deel van deze korte Trage Tocht gaat door de weilanden van Wassergeest en Keukenhof. Onderweg lopen we pal langs de Lageveensemolen, een prachtige wipmolen die je ook vanuit de trein kunt zien. Schiphol en de spoorlijn zijn niet ver weg en dat hoor je. Maar ach, 85% onverhard in de Bollenstreek is wel heel speciaal!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassend mooie wandeling

Francis Groeneveld, 21-10-2019

Gisteren deze mooie wandeling in de bollenstreek gelopen. Prachtig heuvelachtig bos, mooi moerassige paden langs hakhout, weiden en spoor. Wél uiteindelijk met GPS gelopen, omdat de beschrijving al bij het betreden van het bos niet meer klopte (ruime driesprong met bomen blijkt aan het eind van het pad te liggen, maar er is er ook al een direct bij binnenkomst in het bos!). De routebeschrijving in dit grillige stukje bos zou beter werken als gebruik gemaakt wordt van de pijlen behorend bij het wandelnetwerk. Maar dit alles mocht de pret niet drukken, het was heerlijk!!

Heerlijk rustig

T Bosma, 23-04-2019

Vanmorgen gewandeld en van het drukke toerisme voor de keukenhof, nauwelijks iets gemerkt. Erg leuke tocht, ca 2,5 uur, eindook leuk voor kinderen met de klaphekken. Veelal door bos, dus ook op warme dagen heerlijk. Top routebeschrijving!

Mooi

Diana Zaat, 20-04-2019

Dit was een hele mooi en afwisselende wandeling. In het begin een prachtig bos, overgaand in bollenvelden en later weidelandschap. De beschrijving van deze wandeling klopt en is heel gedetaileerd. Op 1 plek kan je het bos niet in, maar dit is geen probleem voor de route, je loopt vanzelf goed. Dat is het pad na de Scouting en het na het houtenbruggetje (punt 4). Het pad naar rechts dat volgt is er niet meer. Gewoon doorlopen dan kom je bij het en bollenveld. Een impressie van de wandeling vind je hier: https://vimeo.com/331466814

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Station Lisse

Stationsweg 59

2161 AM Lisse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info