Trage Tocht Lisse

Keukenhof en Wassergeest

Versiedatum: 17-04-2024

Trage tocht LisseTrage tocht Lisse, het is nog een beetje mistig. Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.Trage tocht Lisse.
10 KM
Start:

TOP Lisse

Details

Ga je naar Lisse, dan ga je naar de Keukenhof. Dat doen wij uiteraard ook, maar dan net even anders. We maken een bijzonder gevarieerde rondwandeling door het kasteelpark en het landgoedbos, langs bollenvelden en over mooie weidepaden in de polder. We wandelen vanaf het voormalige station van Lisse direct het laarzenpad op door het broekbos de Grote Looster. De toeristengekte rond de bloemenexpo kunnen we gelukkig snel achter ons laten als we naar Kasteel Keukenhof lopen. Ook hier staan de tulpen in bloei. Het authentieke strandwalbos achter het kasteel is imposant. Hoge heuvels en kolossale, oude bomen. Voor de afwisseling krijgen we dan een serie prachtige bollenvelden. De kleurcontrasten zijn oogverblindend. Maar ook buiten het bloemenseizoen is het lijnenspel op de zandige akkers een feest. Kisten met bloembollen staan voor de schuur. Even verder loop je door mooi en ruig broekbos op landgoed Wassergeest van Het Zuid-Hollands Landschap. Hier en daar klimmen we over omgevallen bomen op het smalle pad. Het laatste deel van deze korte Trage Tocht gaat door de weilanden van Wassergeest en Keukenhof. Onderweg lopen we pal langs de Lageveensemolen, een prachtige wipmolen die je ook vanuit de trein kunt zien. Schiphol en de spoorlijn zijn niet ver weg en dat hoor je. Maar ach, 85% onverhard in de Bollenstreek is wel heel speciaal!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Let op: Landgoed Keukenhof is (gratis) toegankelijk tot 17.00 uur. Daarom niet later starten dan 16.00 uur.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

routecontrole april 2024

Rutger Burgers, 04-04-2024

Deze wandeling is onlangs nagelopen. Een van de graspaadjes door de weilanden bleek verlegd. Beschrijving, kaart en GPX zijn aangepast.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info