Trage Tocht Lisse

Print wandelkaartBekijk routebeschrijvingDownload GPS track

Wandeling van de maand

Maart 2020
'Vanmorgen gewandeld en van het drukke toerisme voor de keukenhof, nauwelijks iets gemerkt. Erg leuke tocht, ca 2,5 uur, eind ook leuk voor kinderen met de klaphekken. Veelal door bos, dus ook op warme dagen heerlijk. Top routebeschrijving!', reactie van wandelaar.

Neem een abonnement

Met een abonnement kun je een jaar lang kiezen uit meer dan 1500 wandelkaarten. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd.
Meld je aan

Keukenhof en Wassergeest

Trage Tocht Lisse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Lisse

 • Startadres:

  Toeristisch Overstap Punt (TOP) Lisse
  Stationsweg 59
  2161 AM Lisse

 • Coördinaten:

  52°16’34” N   4°32’14” E

Ga je naar Lisse, dan ga je naar de Keukenhof. Dat doen wij uiteraard ook, maar dan net even anders. We maken een bijzonder gevarieerde rondwandeling door het kasteelpark en het landgoedbos, langs bollenvelden en over mooie weidepaden in de polder. We wandelen vanaf het voormalige station van Lisse direct het laarzenpad op door het broekbos de Grote Looster. De toeristengekte rond de bloemenexpo kunnen we gelukkig snel achter ons laten als we naar Kasteel Keukenhof lopen. Ook hier staan de tulpen in bloei. Het authentieke strandwalbos achter het kasteel is imposant. Hoge heuvels en kolossale, oude bomen. Voor de afwisseling krijgen we dan een serie prachtige bollenvelden. De kleurcontrasten zijn oogverblindend. Maar ook buiten het bloemenseizoen is het lijnenspel op de zandige akkers een feest. Kisten met bloembollen staan voor de schuur. Even verder loop je door mooi en ruig broekbos op landgoed Wassergeest van Het Zuid-Hollands Landschap. Hier en daar klimmen we over omgevallen bomen op het smalle pad. Het laatste deel van deze korte Trage Tocht gaat door de weilanden van Wassergeest en Keukenhof. Onderweg lopen we pal langs de Lageveensemolen, een prachtige wipmolen die je ook vanuit de trein kunt zien. Schiphol en de spoorlijn zijn niet ver weg en dat hoor je. Maar ach, 85% onverhard in de Bollenstreek is wel heel speciaal!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kasteelpark dicht

Alette Westening, 26-03-2020

Het Kasteelpark is nu dicht. Je kunt gewoon langs de weg lopen aan de kant van de Keukenhof (noordkant van de weg) en zo het park 'omzeilen'. Al enkele mooie bollenvelden in bloei.

Verrassend mooie wandeling

Francis Groeneveld, 21-10-2019

Gisteren deze mooie wandeling in de bollenstreek gelopen. Prachtig heuvelachtig bos, mooi moerassige paden langs hakhout, weiden en spoor. Wél uiteindelijk met GPS gelopen, omdat de beschrijving al bij het betreden van het bos niet meer klopte (ruime driesprong met bomen blijkt aan het eind van het pad te liggen, maar er is er ook al een direct bij binnenkomst in het bos!). De routebeschrijving in dit grillige stukje bos zou beter werken als gebruik gemaakt wordt van de pijlen behorend bij het wandelnetwerk. Maar dit alles mocht de pret niet drukken, het was heerlijk!!

Heerlijk rustig

T Bosma, 23-04-2019

Vanmorgen gewandeld en van het drukke toerisme voor de keukenhof, nauwelijks iets gemerkt. Erg leuke tocht, ca 2,5 uur, eindook leuk voor kinderen met de klaphekken. Veelal door bos, dus ook op warme dagen heerlijk. Top routebeschrijving!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Station Lisse

Stationsweg 59

2161 AM Lisse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info