Trage Tocht Lisse

Keukenhof en Wassergeest

Trage Tocht Lisse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Lisse

 • Startadres:

  Toeristisch Overstap Punt (TOP) Lisse
  Stationsweg 59
  2161 AM Lisse

 • Coördinaten:

  52°16’34” N   4°32’14” E

Ga je naar Lisse, dan ga je naar de Keukenhof. Dat doen wij uiteraard ook, maar dan net even anders. We maken een bijzonder gevarieerde rondwandeling door het kasteelpark en het landgoedbos, langs bollenvelden en over mooie weidepaden in de polder. We wandelen vanaf het voormalige station van Lisse direct het laarzenpad op door het broekbos de Grote Looster. De toeristengekte rond de bloemenexpo kunnen we gelukkig snel achter ons laten als we naar Kasteel Keukenhof lopen. Ook hier staan de tulpen in bloei. Het authentieke strandwalbos achter het kasteel is imposant. Hoge heuvels en kolossale, oude bomen. Voor de afwisseling krijgen we dan een serie prachtige bollenvelden. De kleurcontrasten zijn oogverblindend. Maar ook buiten het bloemenseizoen is het lijnenspel op de zandige akkers een feest. Kisten met bloembollen staan voor de schuur. Even verder loop je door mooi en ruig broekbos op landgoed Wassergeest van Het Zuid-Hollands Landschap. Hier en daar klimmen we over omgevallen bomen op het smalle pad. Het laatste deel van deze korte Trage Tocht gaat door de weilanden van Wassergeest en Keukenhof. Onderweg lopen we pal langs de Lageveensemolen, een prachtige wipmolen die je ook vanuit de trein kunt zien. Schiphol en de spoorlijn zijn niet ver weg en dat hoor je. Maar ach, 85% onverhard in de Bollenstreek is wel heel speciaal!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Modder en hekken

NJW Streefkerk, 18-01-2021

Wij liepen deze overigens mooie wandeling op 15-01-2021. In het natte seizoen is dit af te raden. Aan het eind bij de hekken kon je niet om de blubber heen: je zakt er tot over de enkels in. De hek-overstapjes zagen er netjes uit, maar zij zijn veel te hoog. Hier en daar had een creatieve wandelaar voor een extra opstapje gezorgd (kleine moeite, veel plezier). En ook was er af en toe een plank kapotgetrapt om op andere wijze door het hek te komen. Er zijn heel veel hekken te gaan.

Afwisseling troef

Alette Westening, 21-11-2020

Vandaag voor de 3e keer dit jaar deze route gelopen, zo mooi nu in het het bos van de Keukenhof. Veel blubber deze keer, waterdicht schoeisel is nodig. Bij de overstapjes zijn soms hekken geplaatst, dan moet je wel echt over het hek klimmen want die zitten dicht met draad. Heerlijke afwisselende wandeling.

Re: overstapjes en hekken

Rutger Burgers, 02-11-2020

Trage Tocht Lisse is gisteren gelopen door de beheerder van Wandelzoekpagina 'himself'. Hij constateerde dat alle kapotte overstapjes zijn vervangen en dat alle hekken gewoon open kunnen. Geen probleem dus meer met toegankelijkheid en begaanbaarheid. Ook de koeien en kalveren in de wei gaven geen problemen.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Station Lisse

Stationsweg 59

2161 AM Lisse

Restaurant de Hofboerderij

Keukenhof 1

2161 AN Lisse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info