Trage Tocht Lisse

Keukenhof en Wassergeest

Trage Tocht Lisse
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Lisse

 • Startadres:

  Toeristisch Overstap Punt (TOP) Lisse
  Stationsweg 59
  2161 AM Lisse

 • Coördinaten:

  52°16’34” N   4°32’14” E

Ga je naar Lisse, dan ga je naar de Keukenhof. Dat doen wij uiteraard ook, maar dan net even anders. We maken een bijzonder gevarieerde rondwandeling door het kasteelpark en het landgoedbos, langs bollenvelden en over mooie weidepaden in de polder. We wandelen vanaf het voormalige station van Lisse direct het laarzenpad op door het broekbos de Grote Looster. De toeristengekte rond de bloemenexpo kunnen we gelukkig snel achter ons laten als we naar Kasteel Keukenhof lopen. Ook hier staan de tulpen in bloei. Het authentieke strandwalbos achter het kasteel is imposant. Hoge heuvels en kolossale, oude bomen. Voor de afwisseling krijgen we dan een serie prachtige bollenvelden. De kleurcontrasten zijn oogverblindend. Maar ook buiten het bloemenseizoen is het lijnenspel op de zandige akkers een feest. Kisten met bloembollen staan voor de schuur. Even verder loop je door mooi en ruig broekbos op landgoed Wassergeest van Het Zuid-Hollands Landschap. Hier en daar klimmen we over omgevallen bomen op het smalle pad. Het laatste deel van deze korte Trage Tocht gaat door de weilanden van Wassergeest en Keukenhof. Onderweg lopen we pal langs de Lageveensemolen, een prachtige wipmolen die je ook vanuit de trein kunt zien. Schiphol en de spoorlijn zijn niet ver weg en dat hoor je. Maar ach, 85% onverhard in de Bollenstreek is wel heel speciaal!

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuke afwisselende wandeling

Eric Claasen, 22-07-2020

Iets korter (goed 9 km) dan beloofd maar zeker de moeite waard. Heel afwisselend en prima te doen voor de beginnende wandelaar. Uit ervaring weten we dat het hier ook flink blubbertrappen kan zijn. Hier en daar wat overstapjes die wat onderhoud nodig hebben.

Overstapjes en hekken

Rutger Burgers, 20-05-2020

De route is wel begaanbaar, maar sommige overstapjes zijn in deplorabele staat. Dit zullen we melden bij de beheerder

Kasteelpark is weer open

Jacqueline Prins, 17-05-2020

Gelukkig is het kasteelpark weer open dus je hoeft niet meer om te lopen, je kunt gewoon de route volgen. Op het laatste stuk, waar je evenwijdig aan de spoorlijn loopt, moet je veel over hekken klimmen, soms zijn er overstapjes, al dan niet wiebelend. En het allerlaatste hek is sinds kort een metalen hekwerk, gelukkig met horizontale spijlen waar je overheen moet klimmen. Heel vreemd, want er kwamen mij wandelaars tegemoet, zij liepen een andere route, en we vroegen ons gezamenlijk af of ze wandelaars of dit traject willen weren? Er is behoorlijk wat nalatig onderhoud aan de overstapjes voor de wandelaars. Een alternatief is , denk ik, rechtsaf bij de wipmolen en ik denk dat je dan via het Keukenhofbos of landgoed weer bij de TOP parkeerplaats komt. Dat ga ik de volgende keer uitproberen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Station Lisse

Stationsweg 59

2161 AM Lisse

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info