Trage Tocht Lochem

Landgoederen Ampsen, Kranengoor en Verwolde

Trage Tocht Lochem
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Lochem

 • Startadres:

  station Lochem
  Stationsweg 1
  241 CT Lochem

 • Coördinaten:

  52°9’59” N   6°25’31” E

We maken een prachtige wandeling in het landgoederenlandschap van de Achterhoekse Graafschap ten noorden van Lochem. Ampsen is een oud landgoed met bossen, heide en landbouwgrond omgeven door houtwallen en kruidenrijke greppels. Tot 1859 was het grotendeels moerassig gebied. Het grootste deel van het kasteel is gebouwd rond 1650. De lange bomenlanen zijn restanten van een Franse geometrische tuin. Kasteel Verwolde is een op oorspronkelijke wijze ingerichte edelmanswoning uit 1776. Bij het kasteel is een park aangelegd in Franse stijl, symmetrisch met rechte lijnen. Kasteel en park zijn geopend van 1 april tot 1 november. Landgoed Verwolde is nog grotendeels in particuliere handen. Het is een prachtig afwisselend gebied met kleinschalige weilanden, bossen, landschapselementen als houtwallen en lanen, beken en steilranden. De grote boerenhoeves kleuren mooi met hun gele luiken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Lochem

Mathilde van amersfoort, 19-05-2020

Wederom een mooie tocht. In het begin liepen we verkeerd, maar dat was onze eigen schuld. 900 m is best ver..ha,ha. Door de corona geen rustplekjes, maar er waren gelukkig bankjes. Vooral bij Verwolde en Ampsen was het mooi. Bedankt!

Reactie op Silvio

Rob Wolfs, 27-05-2019

Beste Silvio, bedankt voor de complimenten. Als je selecteert op Trage Tochten en dan qua afstand van hoog naar laag, zul je zien dat er zo'n 25 routes van 19 of meer zijn in NL. Daarnaast is het regelmatig mogelijk om twee routes aan elkaar te koppelen. Ik noem als voorbeeld Plasmolen en Plasmolen2. Hoewel we streven naar een gemiddelde van 15 km, hangt de lengte van een tocht ook en vooral af van de kwaliteiten van het gebied en de onverharde wandelmogelijkheden.

Lengte tocht

Silvio Stark, 27-05-2019

Een van de mooiere trage wandeltochten die ik tot nu toe heb gelopen in de provincie Gelderland. Beste Rob, je mag meer van deze tochten maken die een lengte van ongeveer 20 km hebben.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theeschenkerij Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4

7245TL Laren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info