Trage Tocht Lochem

Landgoederen Ampsen, Kranengoor en Verwolde

Trage Tocht Lochem
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Lochem

 • Startadres:

  station Lochem
  Stationsweg 1
  241 CT Lochem

 • Coördinaten:

  52°9’59” N   6°25’31” E

We maken een prachtige wandeling in het landgoederenlandschap van de Achterhoekse Graafschap ten noorden van Lochem. Ampsen is een oud landgoed met bossen, heide en landbouwgrond omgeven door houtwallen en kruidenrijke greppels. Tot 1859 was het grotendeels moerassig gebied. Het grootste deel van het kasteel is gebouwd rond 1650. De lange bomenlanen zijn restanten van een Franse geometrische tuin. Kasteel Verwolde is een op oorspronkelijke wijze ingerichte edelmanswoning uit 1776. Bij het kasteel is een park aangelegd in Franse stijl, symmetrisch met rechte lijnen. Kasteel en park zijn geopend van 1 april tot 1 november. Landgoed Verwolde is nog grotendeels in particuliere handen. Het is een prachtig afwisselend gebied met kleinschalige weilanden, bossen, landschapselementen als houtwallen en lanen, beken en steilranden. De grote boerenhoeves kleuren mooi met hun gele luiken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hans

Rob Wolfs, 09-06-2018

Beste Hans, ik weet niet waar dat dan staat, maar ik kan je verzekeren dat de route gewoon bestaat.

Bestaat deze wandeling nog?

Hans de Visser, 09-06-2018

Elders op de site Wandelzoekpagina.nl wordt van deze wandeling gezegd dat deze niet (meer) bestaat. Klopt dit? Het zou jammer zijn als we er tijdens het wandelen achter komen.

Prachtige wandeling

Wandelster, 29-12-2017

Mooie wandeling, zelfs op een grijze dag als vandaag. Veel afwisseling in omgeving, van naaldbos tot weilanden tot loofbos. Helaas begon het keihard te plenzen tijdens het laatste 1/3 deel van de wandeling en heb ik de snelste route terug naar het station genomen. Maar ik kom zeker een keer terug om het laatste deel ook nog te lopen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theeschenkerij Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4

7245TL Laren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info