Trage Tocht Lochem

Landgoederen Ampsen, Kranengoor en Verwolde

Trage Tocht Lochem
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Lochem

 • Startadres:

  station Lochem
  Stationsweg 1
  241 CT Lochem

 • Coördinaten:

  52°9’59” N   6°25’31” E

We maken een prachtige wandeling in het landgoederenlandschap van de Achterhoekse Graafschap ten noorden van Lochem. Ampsen is een oud landgoed met bossen, heide en landbouwgrond omgeven door houtwallen en kruidenrijke greppels. Tot 1859 was het grotendeels moerassig gebied. Het grootste deel van het kasteel is gebouwd rond 1650. De lange bomenlanen zijn restanten van een Franse geometrische tuin. Kasteel Verwolde is een op oorspronkelijke wijze ingerichte edelmanswoning uit 1776. Bij het kasteel is een park aangelegd in Franse stijl, symmetrisch met rechte lijnen. Kasteel en park zijn geopend van 1 april tot 1 november. Landgoed Verwolde is nog grotendeels in particuliere handen. Het is een prachtig afwisselend gebied met kleinschalige weilanden, bossen, landschapselementen als houtwallen en lanen, beken en steilranden. De grote boerenhoeves kleuren mooi met hun gele luiken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Marijke

Rob Wolfs, 26-07-2020

Bedankt, Marijke. Ik heb de gegevens van de horeca aangepast.

Kasteel Verwolde

Marijke Claus, 21-07-2020

Vandaag, dinsdag, deze tocht gelopen. De routebeschrijving was weer top! Het tweede deel van de wandeling sprak mij door de afwisseling meer aan. Jammer dat de theetuin van Kasteel Verwolde gesloten was. Deze kent nu andere openingstijden dan bij 'horeca onderweg' vermeldt staat. Op hun site staat dat ze nu elke vrijdag en zaterdag van 10.30u-16.30u geopend zijn.

Lochem

Mathilde van amersfoort, 19-05-2020

Wederom een mooie tocht. In het begin liepen we verkeerd, maar dat was onze eigen schuld. 900 m is best ver..ha,ha. Door de corona geen rustplekjes, maar er waren gelukkig bankjes. Vooral bij Verwolde en Ampsen was het mooi. Bedankt!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Horeca

Theeschenkerij Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4

7245TL Laren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info