Trage Tocht Maarheeze

Hugterheide en Weerterbos

Trage Tocht Maarheeze
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Maarheeze

 • Startadres:

  station Maarheeze
  Driebos
  6026 AA Maarheeze

 • Coördinaten:

  51°18’14” N   5°37’51” E

We maken - met dank aan gebiedskenner Harrie Vossen voor routeadviezen - een prachtige, stevige wandeling op de grens van Brabant en Limburg. Hou er rekening mee dat de route deels over flink ruige en soms smalle struinpaden langs water gaat. Vanaf station Maarheeze lopen we langs het spoor naar de droge bossen van de Hugterheide. Om het stuifzand te beteugelen werd hier een eeuw geleden alles beplant met naaldbomen. Nu probeert het Brabants Landschap de bossen weer minder monotoon te maken. We vervolgen onze tocht langs een mooie bosbeek, de Oude Graaf, door het Weerterbos. Het is een mooi gevarieerd vochtig bos met verspreid diverse vennen. Bij fiets- en wandelcafé de Daatjeshoeve is het goed rusten. We slingeren langs de vennen en door het bos over smalle, ruige paadjes langs slootjes, die hier lossing heten. In de open plekken en de randen van de bossen komt de zeldzame vlinder het spiegeldikkopje voor. Op het laatste deel van de wandeling komen we langs het omrasterde deel van het Weerterbos waar zo'n 30 edelherten leven. We passeren een oude grenskerk en een uitkijktoren over een gebied met nieuwe natte natuur. Via de Hugterheide keren we weer terug naar station Maarheeze.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling

Bram van Vliet, 28-12-2017

Mooie wandeling, aangenaam restaurant (Daatsehoeve). Houd rekening met veel modderige paden (december).

Prachtig, maar

Wim van den Broek, 21-07-2017

Gelopen met vrienden op 20 juli 2017. Een zeer goed beschreven, supermooie tocht, gelopen met warm weer. Omdat het vochtig was van de regen van de dag ervoor, was het nogal drukkend, maar we hebben genoten! Bij aankomst is de horeca niet echt geweldig, kon beter. Tijdens de tocht bij punt 6 is het echt nodeloos om het stukje bij de paaltjes , met oranje bandjes en dammetjes te lopen, alles was helemaal overwoekerd en daarom een risico! Bij punt 7 is het super opletten of je de ingekerfde pijl wel ontdekt! Zeer aan te bevelen om goede schoenen en zeker een lange broek te dragen omdat in deze tijd heel veel is overwoekerd met ook brandnetels en doornestruiken. Dit weerhield ons er niet van om te genieten van deze mooie en gevarieerde tocht te genieten!! O ja, de Daatjeshoeve is een toplocatie!

Geweldig, wat een prachige wandeling

Riny, 10-05-2017

10-5-2017 hebben we deze route gelopen en wat ebben we genoten. Het weer was prachtig, we hebben heerlijk gegeten bij de Daatjeshoeve. En vooral, wat hebben we genoten van deze prachtige wandeling. wij hebben genoten van de mooie struinpaadjes, de mooie vennen en de vele slootjes. De complimenten aan Rob Wolfs en gebiedskenner Harrie Vossen.

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Wandelcafé De Daatjeshoeve

Heugterbroekdijk 34

6031 LE Nederweert

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info