Trage Tocht Mariënberg

Landgoed Beerze en Beerzerveld

Trage Tocht Mariënberg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Mariënberg

 • Startadres:

  station Mariënberg
  Stationsweg 2
  7692 AC Mariënberg

 • Coördinaten:

  52°30’32” N   6°34’25” E

We maken vanuit station Mariënberg een prachtige wandeling over onverharde paden in het Vechtdal. De eerste drie kilometers lopen we ook weer op de terugweg, maar dat zal geen straf zijn. We lopen richting de Vecht en langs een zijarm buigen we naar het stuifzandgebied de Beerzebulten. Over smalle kronkelpaadjes gaan we de bulten van het kamduin op en neer. De route vervolgt slingerend door het heuvelachtige bos op het Beerzerzand. Dan steken we het spoor over en de route verandert ineens flink van karakter. Na alle gekronkel kunnen we over lange rechte paden op de rand van het boerenland wegdromen en genieten van de uitzichten over het Beerzerveld, een restveengebied. We komen langs een veenput en een heideveldje met jeneverbesstruiken.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Janny Achterkamp-Renkema

Rob Wolfs, 09-07-2016

Beste Janny, bedankt voor het melden van de aangepaste route. Ik ga het in de beschrijving opnemen.

Verandering route

Janny achterkamp-renkema, 09-07-2016

Vandaag deze mooie route gelopen. Maar er is een spoorwegovergang gesloten, dus de routebeschrijving moet iets veranderd worden. Bij punt 1, vanaf 2e zin: Bij de Nieuweweg linksaf het spoor oversteken. Direct daarna rechts de weg oversteken en dan loop je naar rechts een schelpenpaadje op. Weer het spoor over, schelpenpaadje met een bocht naar links vervolgen (= parallel aan het spoor). Je gaat een houten brug over en dan aan het begin van het bos een paadje op naar rechts. Je passeert een bordje van Landschap Overijssel enz. Bij punt 6 verandert de beschrijving dan vanzelfsprekend ook: ....Mee naar rechts buigen, voor het spoor een schelpenpaadje op, parallel aan het spoor. Brug over, en aangekomen bij de asfaltweg zie je het station al weer liggen. Verder klopte de routebeschrijving helemaal.

Nou weet ik waar ik fout ben gegaan

Gerrit-Jan, 28-09-2015

Einde punt 3: Over de bulten door blijven lopen tot een duidelijke Ysplitsing waar de gemarkeerde routes naar rechts buigen, en dus niet op een T met markeringspaaltjes wat wij deden (en het gekke is dat de eerste drie tips dan ook nog passen :-( ) GPS vergeleken. Leesfout mijnerzijds dus.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info