Trage Tocht Mingersborg

Colmont, Kunderberg en Vrouwenheide

Trage Tocht Mingersborg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Mingersberg

 • Startadres:

  Bernardushoeve
  Mingersborg 20-22
  6367 JX Voerendaal-Mingersborg

 • Coördinaten:

  50°50’41” N   5°56’48” E

Zo dicht bij Heerlen ligt een aantal pareltjes in het Heuvelland en met deze lijn maken we er een pracht route van. De Bernardushoeve is in de regio een bekende pleisterplaats. De herberg is gehuisvest in een monumentale boerderij. Het terras heeft een uitzicht om van te smullen. Eenmaal aan de wandel word je getrakteerd op grootse vergezichten en vakwerkhuizen in de buurtschapjes Trintelen en Colmont. In het laatstgenoemde dorpje kunnen we de uitnodiging 'Zet dich effe' natuurlijk niet weerstaan. Het vervolg van de route gaat onderlangs én over de Kunderberg. De graslanden op dit plateau zijn een bekende vindplaats van orchideeën. Op de flanken van de Kunderberg volgen we een eindeloos lang graspad. Je ziet de snelweg in de verte en komt uit bij een voormalige kalksteengroeve. We lopen door grote appelboomgaarden door naar de finale in de wandeling: de molen op de Vrouwenheide. Het is de hoogstgelegen windmolen in ons land.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi

Irene, 26-10-2017

Mooie wandeling met heel veel afwisseling en mooie vergezichten. We hebben de hele wandeling (met gps) zonder problemen kunnen lopen, dus geen blank staand paadje tegen gekomen. 'Zet dich effe' hebben we niet gezien, maar misschien hebben we gewoon niet goed opgelet...

TT Mingersborg - paadje Putberg

Hannie den engelsman, 15-08-2017

Beste Rutger, Ik kan niet beoordelen of het paadje tijdelijk onbegaanbaar was, maar wij liepen de route na een paar droge dagen. Ik ben daarom bang dat het paadje vaker wel dan niet blank staat. Maar ik hoop dat een volgende wandelaar mijn ongelijk kan aantonen.

Paadje naar de Putberg

Rutger Burgers, 15-08-2017

Beste Hannie, Dank voor je reactie. Ik maak er uit op dat het paadje tijdelijk blank stond en dat aanpassing van de route niet nodig is. Mocht er wel een aanpassing nodig zijn, wil je mij dat dan laten weten? Vriendelijke groet, Rutger Burgers rburgers@routewerk.nl

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info