Trage Tocht Mossel

Hindekamp en Mosselse Veld

Trage Tocht Mossel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Ede

 • Startadres:

  natuurcentrum Veluwe
  Groot Ginkelseweg 2a
  6718 SL Ede

 • Coördinaten:

  52°2’30” N   5°43’52” E

We wandelen vanaf Natuurcentrum Veluwe ten oosten van Ede langs en over heidevelden en door de uitgestrekte licht heuvelachtige Veluwse bossen. Het is beslist de moeite waard om eerst even het Natuurcentrum te bezoeken. De wandeling voert langs de rand van de Ginkelse hei. We komen langs een van de schaapskooien en met een beetje geluk zien we de schapen op de hei rondscharrelen. De Kreelse Plas maakt deel uit van de landbouwenclave Hindekamp. Zo'n nat gebied midden op de droge Veluwe komt bijna niet voor. We kunnen om de plas heen lopen via een planken pad. We steken het bos door en lopen nog een stuk over de Edese heide. Op het tweede deel van de route wandelen we om de open vlakte ´Mosselse Veld´ heen. Boerderij annex Theehuis Mossel ligt op een prachtige plek midden in natuur en het is hier goed rusten en genieten van alle lekkers. Het gekras van twee raven begeleidt ons door het bos weer terug naar de Hindekamp en het Natuurcentrum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

TT Mossel

Rob Wolfs, 20-12-2019

Deze wandeling is gecontroleerd. Aan het begin van de route is een nieuw lusje langs de Kreelse Plas toegevoegd. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Heide en bos

Fred Den Hertog, 27-11-2019

Een route die redelijk zwaar is omdat je over behoorlijke stukken met brede zandwegen wandelt. Deze voeren je wel over mooie stukjes Veluwe en geven volop rust als defensie elders haar oefeningen houdt. Deze route gaat daarnaast over flinke stukken verharde weg. Vooral het fietspad in het laatste stuk kan bij druk fietsverkeer, en dat is hier geen uitzondering, best hinderlijk zijn. Dus een mooie route voor een doordeweekse dag. De route is helder beschreven.

Genieten van heide en bos

Anne Marie Willemsen, 16-08-2016

Wat een prachtige tocht over de heide en door het bos. De heide staat prachtig in bloei en paarse vlakten worden afgewisseld met groen bos. De route is perfect beschreven! Tijdens de eerste helft zijn er weinig rustgelegenheden, daarom een broodje gegeten op een boomstam en verderop op een steen. Op het laatste deel van de route een heerlijke tomatensoep gegeten bij de Mossel, waar vorige week de oude schaapskooi is afgebrand. Erg jammer, maar de soep smaakte er niet minder door. Het laatste stukje over asfalt is wat saaier maar na al het mulle zand ook wel even lekker uitlopen. Kortom, weer een toproute!!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over de onbekende Veluwe

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over de onbekende Veluwe

Horeca

Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2a

6718 SL Ede

Boerderij-theeschenkerij Mossel

Mosselseweg 2

6731 SK Otterlo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info