Trage Tocht Nederasselt

Maas, Landgoed De Zomp en Molenhoek

Trage Tocht Nederasselt
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Nederasselt

 • Startadres:

  katholieke kerk Antonius Abt, Nederasselt
  Kerklaantje 8
  6612 BB Nederasselt

 • Coördinaten:

  51°46’19” N   5°44’36” E

Voor de liefhebbers van het rivierenlandschap een mooie wandeling in het Rijk van Nijmegen tussen Nederasselt en Overasselt langs de Maas. We starten in Nederasselt bij de monumentale katholieke kerk Antonius Abt en komen al snel langs de bakstenen hervormde kerk, een rijksmonument. We lopen naar de Maas, waar we zicht hebben op de sluis en de imposante brug over de rivier naar Grave. Daarna wordt het ruim vier kilometer lang struinen langs de rivier. Bijzonder aan dit traject langs de Maas is dat het water aan weerszijden is omzoomd door prachtige bomen. In de buurt van Overasselt hebben we steeds zicht op de standerdmolen Zeldenrust en de torenspits van de kerk. We komen door een klein landgoedje De Zomp en schampen aan de rand van Overasselt. We struinen over gras onderlangs de Waalbandijk. De route vervolgt over enkele betonpaden door het boerenland in de uiterwaarden. Het is absoluut de moeite waard om het heen-en-weertje naar Kroonwerk De Coehoorn te maken, restant van een fort uit de Zuiderwaterlinie, aangelegd door Menno van Coehoorn om de vestingstad Grave aan de overkant van de Maas te verdedigen. Op het laatste deel van de wandeling lopen we nog even langs een fraaie waterplas, het Molenwiel, met uitzicht op de mooie Maasmolen, ook een standerdmolen

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Hoofd helemaal leeg

Carlo Hagemann, 24-03-2019

Een mooie, trage wandeling. Traag vooral omdat je echt kilometers lang door het weiland loopt, langs een wel heel rustige Maas (vier roeiboten geteld, verder niks...) met een mooi uitzicht op Grave. Mijn hele hoofd leeg, zeg maar. Dank je! Als ik nog een keer zou lopen, zou ik het ommetje naar Kroonwerk De Coehoorn laten voor wat het is en wel om drie redenen: 1. ik vond het niet heel bezienswaardig 2. Je kunt het aan het begin van de wandeling (begin punt 2) ook al zien 3. De verleiding om na het Kroonwerk niet het hele eind terug te lopen, maar gewoon de kortste weg naar Nederasselt te nemen is groot (gelijk aan het begin van de route, maar dan andersom.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Cafetaria Neertje

J. Thijssenstraat 5

6612 BA Nederasselt

Gaia & Ouranos

Tempelstraat 11

611 AW Overasselt

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info