Trage Tocht Ommen Vechtdal

Varsen en Vilsteren

Trage Tocht Ommen Vechtdal
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

We maken een prachtige wandeling in het Vechtdal aan weerszijden van de Vecht tussen Ommen en Vilsteren. Hoewel we niet echt dicht langs de rivier komen te lopen, is de beleving van het Vechtdal aan de noordkant ultiem. Vanaf station Ommen gaat de route langs Huis Het Laer richting de brug over de Vecht en vervolgens naar het voetgangersgedeelte van het centrum. Langs de rand van de bebouwing bereiken we het eerste fietspad/wandelpad door het Vechtdal. Volgt een stukje asfalt tot het gehucht Varsen en dan kronkelt de route over fiets-/wandelpaden en onverharde wegen met fraaie uitzichten tot aan de stuw van Vilsteren, waar we de rivier oversteken. Aan de zuidkant wandelen we langs een idyllisch gelegen dode arm van de Vecht naar Vilsteren. Kasteel, molen en kerk vormen hier tezamen een mooi plaatje. De tocht vervolgt door een bijzonder beukenbos van landgoed Vilsteren. Dan is het even doorbijten over het fietspad langs de weg tot de Regge. Op het laatste deel van de wandeling wandelen we langs de Regge en door het bos van landgoed Het Laer terug naar het station. Onderweg komen we veel horeca tegen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling!

Liesbeth Grijsen, 29-04-2019

De routebeschrijving is helder, de route zeer goed te doen. We waren verbaasd dat we al zo snel weer bij het eindpunt waren. Dit Is een echte aanrader, prachtig en afwisselend landschap, veel rust en stilte en veel dieren gezien onderweg.

Zaterdag 12-12-15

Gerrit-Jan, 12-12-2015

Een leuke goed uitgezette wandeling met lekkere horeca onderweg onder andere herberg de Klomp op 11 km. Mooie omgeving en ook in deze tijd van het jaar goed te doen op een paar modderplekjes na. Dank Rob voor deze mooie tour. En de horeca bij het station is een lekkere afsluiter waar vieze wandelschoenen ook gewoon welkom zijn.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café De Stuwe

Maneweg 16

7722 VM Dalfsen

Resort de Arendshorst

Arendshorsterweg 3a

7731 RC Ommen

Restaurant Laarbrug

Nieuwedijk 7

7731 PC Ommen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info