Trage Tocht Ooij

Circul van Ooij, Groenlanden en Bisonbaai

Trage Tocht Ooij
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Ooij

 • Startadres:

  parkeerplaats Ooij
  Reiner van Ooiplein
  6576 BT Ooij

 • Coördinaten:

  51°51’19” N   5°56’18” E

We maken een prachtige wandeling in het rivierenlandschap van de Ooijpolder. Het eerste deel van de route gaat grotendeels over boerenlandpaden met gras onder onze voeten. We lopen langs water, tussen heggen, langs wilgen en tussen de velden. Vanaf de graspaden hebben we mooi zicht op het kerkje van Persingen en op de beboste stuwwal bij Beek-Ubbergen. In de verte zien we de brug van Nijmegen. In dit boerenland is de laatste jaren een ecologisch netwerk ontwikkeld van kruidenrijke groenstroken, struweel, poeltjes en bloemrijke oevers van greppels en sloten. We horen een luid gekrakeel van vogels en lopen een eindje onder langs de Waalbandijk met zicht op plassen en rietvelden. Dan volgt een bijzonder klinkerweggetje langs de Groenlanden, een nat moerasgebied met halverwege een uitkijktoren. Na de buurtschap met een paar huizen die gebouwd werden bij een steenfabriek lopen we in de richting van de Bisonbaai. Een mooi pad voert ons langs de plas naar het alom bekende Oortjeshekken waar we genieten van een welverdiende pauze. Op het laatste deel van de wandeling nog een keer dwars door de weilanden en over een paadje langs plassen terug naar Ooij.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi wandeling met mooie uitzichten

Dave, 16-05-2020

Wandelen door de Ooijpolder. Een mooie wandeling onder de rook van Nijmegen. Leuke graspaden en slootjes met vele kikkers. Overigens liep ik over de dijk terug en zag vanaf de dijk dat er weer mensen over het bruggetje van de bisonbaai wandelde. Vermoedelijk is hij weer gemaakt.

TT Ooij

Rob Wolfs, 12-05-2020

Navraag bij de boswachter: de brug wordt waarschijnlijk in juni gerepareerd. In de tussentijd tussen 5 en 6 de asfaltdijk volgen of aan de noordkant van de Bisonbaai langs.

Route langs Bisonbaai

Jansen, 11-05-2020

De wandeling aan de zuidkant van de Bisonbaai heeft heel veel stekende muggen. De lange brug was afgesloten sinds hoogwaterschade (een onduidelijke kaart bij de ingang suggereerde dat er vóór die brug naar het zuiden een andere oversteek zou zijn (niet dus); beter om in de toekomst de noordzijde aan te raden en alleen onderlangs als de brug weer hersteld is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Horecabedrijf De Vink

Koningin Julianalaan 20

6576 AR Ooij

Hotel-restaurant De Gelderse Poort

Kon. Julianalaan 32

6576 AS Ooij

Oortjeshekken

Erlecomsedam 4

6576 JW Ooij

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info