Trage Tocht Ooij

Circul van Ooij, Groenlanden en Bisonbaai

Trage Tocht Ooij
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Ooij

 • Startadres:

  parkeerplaats Ooij
  Reiner van Ooiplein
  6576 BT Ooij

 • Coördinaten:

  51°51’19” N   5°56’18” E

We maken een prachtige wandeling in het rivierenlandschap van de Ooijpolder. Het eerste deel van de route gaat grotendeels over boerenlandpaden met gras onder onze voeten. We lopen langs water, tussen heggen, langs wilgen en tussen de velden. Vanaf de graspaden hebben we mooi zicht op het kerkje van Persingen en op de beboste stuwwal bij Beek-Ubbergen. In de verte zien we de brug van Nijmegen. In dit boerenland is de laatste jaren een ecologisch netwerk ontwikkeld van kruidenrijke groenstroken, struweel, poeltjes en bloemrijke oevers van greppels en sloten. We horen een luid gekrakeel van vogels en lopen een eindje onder langs de Waalbandijk met zicht op plassen en rietvelden. Dan volgt een bijzonder klinkerweggetje langs de Groenlanden, een nat moerasgebied met halverwege een uitkijktoren. Na de buurtschap met een paar huizen die gebouwd werden bij een steenfabriek lopen we in de richting van de Bisonbaai. Een mooi pad voert ons langs de plas naar het alom bekende Oortjeshekken waar we genieten van een welverdiende pauze. Op het laatste deel van de wandeling nog een keer dwars door de weilanden en over een paadje langs plassen terug naar Ooij.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Topper

A.G. Tychon, 22-04-2018

Deze trage tocht gelopen op 22 april op een zonnige ochtend. Ondanks drukte op de dijk tijdens de route die over rustige paden gaat merk er bijna niets van. Ik vind het gebied altijd al prachtig en deze route neemt je naar de mooiste paden. Foto's vind je op http://antoonaandewandel.blogspot.nl/2018/04/trage-tocht-ooij.html

Reactie op Josefine TT Ooij

Rob Wolfs, 23-07-2017

In de zomer komt het wel vaker voor dat je tijdens wandelingen in de natuur hoger gras of hoger onkruid tegenkomt. Maar overdrijven is ook een vak. En als de routebeschrijving niet duidelijk is, laat me dan weten op welke punten precies. Dan kan ik de beschrijving verbeteren. Hier of op info@wolfswandelplan.nl.

Ooij

Josephine, 23-07-2017

Recent deze tocht gelopen, helaas is het gras op de sommige boerenpaden zó hoog (schouderhoogte) dat het geen doorkomen is. Ben via een andere weg teruggegaan. In deze tijd is het niet gunstig deze wandeling te ondernemen. Ook de routebeschrijving is op sommige plekken niet duidelijk. Jammer

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Horecabedrijf De Vink

Koningin Julianalaan 20

6576 AR Ooij

Hotel-restaurant De Gelderse Poort

Kon. Julianalaan 32

6576 AS Ooij

Oortjeshekken

Erlecomsedam 4

6576 JW Ooij

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info