Trage Tocht Ooij

Circul van Ooij, Groenlanden en Bisonbaai

Trage Tocht Ooij
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Ooij

 • Startadres:

  parkeerplaats Ooij
  Reiner van Ooiplein
  6576 BT Ooij

 • Coördinaten:

  51°51’19” N   5°56’18” E

We maken een prachtige wandeling in het rivierenlandschap van de Ooijpolder. Het eerste deel van de route gaat grotendeels over boerenlandpaden met gras onder onze voeten. We lopen langs water, tussen heggen, langs wilgen en tussen de velden. Vanaf de graspaden hebben we mooi zicht op het kerkje van Persingen en op de beboste stuwwal bij Beek-Ubbergen. In de verte zien we de brug van Nijmegen. In dit boerenland is de laatste jaren een ecologisch netwerk ontwikkeld van kruidenrijke groenstroken, struweel, poeltjes en bloemrijke oevers van greppels en sloten. We horen een luid gekrakeel van vogels en lopen een eindje onder langs de Waalbandijk met zicht op plassen en rietvelden. Dan volgt een bijzonder klinkerweggetje langs de Groenlanden, een nat moerasgebied met halverwege een uitkijktoren. Na de buurtschap met een paar huizen die gebouwd werden bij een steenfabriek lopen we in de richting van de Bisonbaai. Een mooi pad voert ons langs de plas naar het alom bekende Oortjeshekken waar we genieten van een welverdiende pauze. Op het laatste deel van de wandeling nog een keer dwars door de weilanden en over een paadje langs plassen terug naar Ooij.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Odiel

Rob Wolfs, 05-08-2020

Bedankt voor je reactie, Odiel. Je hebt net vette pech gehad, want zoals je hier kunt lezen, is de brug vandaag weer opengesteld. Jammer, maar gelukkig heb je verder van de wandeling genoten.

Ooijploder

Odiel Kranendonk, 05-08-2020

Dinsdag 4 augustus, net vóór de hittegolf, wandelden wij de trage tocht door de Ooijpolder. Een echte aanrader. Boel mooie kleine rustige paadjes en zoveel te zien. Je ziet op afstand Ubbergen, Berg en Dal, Persingen en Nijmegen liggen. Je loopt door schitterende natuur en afwisselend gebied. Door de Groenlanden en langs veel watertjes met oa de Bisonbaai. We hebben enorm genoten. Helaas bleek de brug over de Bisonbaai net gerenoveerd te worden en moesten we weer terug. De wind (of een grapjas) had het bordje omgekeerd op de grond doen belanden en dus zagen we de stremming pas toen we al 1,4 km hadden gelopen. Dus dat moesten we ook weer teruglopen. Verder onze weg vervolgd over de dijk. Maar verder was het superfijn.

TT Ooij

Rob Wolfs, 05-08-2020

Goed nieuws: de brug aan de zuidkant van de Bisonbaai is vernieuwd en nu weer begaanbaar!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Horeca

Horecabedrijf De Vink

Koningin Julianalaan 20

6576 AR Ooij

Hotel-restaurant De Gelderse Poort

Kon. Julianalaan 32

6576 AS Ooij

Oortjeshekken

Erlecomsedam 4

6576 JW Ooij

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info