Trage Tocht Ooij

Circul van Ooij, Groenlanden en Bisonbaai

Versiedatum: 07-05-2024

Zoveel mooie bloemen ondanks de droogte.Mooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderMooie en gevarieerde wandeling door de OoijpolderPunt 5 van de tekst: toegang naar de Bisonbaai alleen mogelijk over de gladde keien op 4 mei jl.
13 KM
Start:

parkeerplaats Ooij

Details

We maken een prachtige wandeling in het rivierenlandschap van de Ooijpolder. Het eerste deel van de route gaat grotendeels over boerenlandpaden met gras onder onze voeten. We lopen langs water, tussen heggen, langs wilgen en tussen de velden. Vanaf de graspaden hebben we mooi zicht op het kerkje van Persingen en op de beboste stuwwal bij Beek-Ubbergen. In de verte zien we de brug van Nijmegen. In dit boerenland is de laatste jaren een ecologisch netwerk ontwikkeld van kruidenrijke groenstroken, struweel, poeltjes en bloemrijke oevers van greppels en sloten. We horen een luid gekrakeel van vogels en lopen een eindje onder langs de Waalbandijk met zicht op plassen en rietvelden. Dan volgt een bijzonder klinkerweggetje langs de Groenlanden, een nat moerasgebied met halverwege een uitkijktoren. Na de buurtschap met een paar huizen die gebouwd werden bij een steenfabriek lopen we in de richting van de Bisonbaai. Een mooi pad voert ons langs de plas naar het alom bekende Oortjeshekken waar we genieten van een welverdiende pauze. Op het laatste deel van de wandeling nog een keer dwars door de weilanden en over een paadje langs plassen terug naar Ooij.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

TT Ooij

Rob Wolfs, 07-05-2024

Het traject tussen Oortjeshekken en Ooij is aangepast. De overstapjes worden niet meer onderhouden en er staat nu stroomdraad in de weilanden. Helaas...

Lees verder

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteer
functionele cookies

Meer info