Trage Tocht Oosterbeek landgoederen

Lichtenbeek, Warnsborn, Boschveld en Mariëndaal

Trage Tocht Oosterbeek landgoederen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Oosterbeek

 • Startadres:

  station Oosterbeek
  Stationsweg
  6861 EG Oosterbeek

 • Coördinaten:

  51°59’39” N   5°50’29” E

We maken vanaf station Oosterbeek een prachtige wandeling over vier Arnhemse landgoederen. Het eerste stukje van de route gaat over een asfaltweggetje langs de verzorgingshuizen en door het bos van de Hill Mill missionarissen. Landgoed Lichtenbeek biedt als eerste licht, lucht en ruimte langs bosranden en dwars over de velden. Op landgoed Warnsborn genieten we met volle teugen van de uitzichten over de licht glooiende akkers en wandelen we over imposante eiken- en beukenlanen. Na het kruisen van de Amsterdamseweg lopen we landgoed Mariëndaal op en langs de bosrand bereiken we Hoeve Klein Mariëndaal, een pauze meer dan waard. De route vervolgt langs een bizarre kapel, Huis Mariëndaal, beek, bruggetjes en vijver en een fraai pad met zicht op de bekende berceau. Tenslotte heeft Landgoed Boschveld ook nog een paar landschappelijke verrassingen in petto en als klap op de vuurpijl lopen we langs de indrukwekkende Airborne begraafplaats terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi afwiselende tocht

Sandra joosten, 05-01-2020

gisteren op 4 januari 2020 deze tocht gelopen , ondanks dat ik omgeving goed kent kwam ik op stukken waar ik nog nooit had gelopen was beetje somber weer maar heb wel genoten

Prachtige herfstbossen

Yolanda van Hensbergen, 27-11-2019

op 12 november deze tocht gelopen. Schitterende herfstkleuren, we hebben ervan genoten. Ik was nog nooit op de Airborne begraafplaats geweest, zeer indrukwekkend. Al met al een prachtige route!

Een feest voor de ogen

Rieky van Sterkenburg, 15-11-2019

Fantastisch mooi is het met al die herfstkleuren. Voor de eerste keer een Trage Tocht gelopen, deze keer over de vier landgoederen in Oosterbeek. Er volgen er vast meer.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Landgoed Hotel Groot Warnsborn

Bakenbergseweg 277

6816 VP Arnhem

Theeschenkerij hoeve Klein Mariëndaal

Diependalseweg 4

6813 GE Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info