Trage Tocht Oosterbeek landgoederen

Lichtenbeek, Warnsborn, Boschveld en Mariëndaal

Trage Tocht Oosterbeek landgoederen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Oosterbeek

 • Startadres:

  station Oosterbeek
  Stationsweg
  6861 EG Oosterbeek

 • Coördinaten:

  51°59’39” N   5°50’29” E

We maken vanaf station Oosterbeek een prachtige wandeling over vier Arnhemse landgoederen. Het eerste stukje van de route gaat over een asfaltweggetje langs de verzorgingshuizen en door het bos van de Hill Mill missionarissen. Landgoed Lichtenbeek biedt als eerste licht, lucht en ruimte langs bosranden en dwars over de velden. Op landgoed Warnsborn genieten we met volle teugen van de uitzichten over de licht glooiende akkers en wandelen we over imposante eiken- en beukenlanen. Na het kruisen van de Amsterdamseweg lopen we landgoed Mariëndaal op en langs de bosrand bereiken we Hoeve Klein Mariëndaal, een pauze meer dan waard. De route vervolgt langs een bizarre kapel, Huis Mariëndaal, beek, bruggetjes en vijver en een fraai pad met zicht op de bekende berceau. Tenslotte heeft Landgoed Boschveld ook nog een paar landschappelijke verrassingen in petto en als klap op de vuurpijl lopen we langs de indrukwekkende Airborne begraafplaats terug naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Fantastische wandeling, tips

Fred van Deelen, 25-06-2020

Vandaag deze TT gelopen. Op deze zeer zonnige dag was het fijn om regelmatig in de schaduw van het bos te wandelen. Ik had mijn auto geparkeerd in de schaduw op de ruime parkeerplaats bij de Airborne Begraafplaats, dus bij punt 9 begonnen met lopen. Bij de theeschenkerij (punt 5) is ...

Mooi!

Wilco Meinen, 16-05-2020

Vanmiddag deze tocht gelopen over grotendeels onverharde paden! Prachtige omgeving en weinig wandelaars gezien onderweg. Omschrijving klopt precies en binnenkort andere TT Oosterbeek lopen over de Hemelse berg en uiterwaarden erg nieuwsgierig hoe deze wandeling is..

Schitterende wandeling

Rita de Jong, 07-05-2020

Gisteren, op 6 mei, deze tocht gelopen met vriendin, hond en kind. Een werkelijk prachtige, afwisselende tocht op een stralende dag. Fijne, meestal wat bredere, paden, bos, park, water en mooie uitzichten. En weer chapeau voor de perfecte routebeschijving!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

Theeschenkerij hoeve Klein Mariëndaal

Diependalseweg 4

6813 GE Arnhem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info