Trage Tocht Oosterbeek

Hemelse bergen en uiterwaarden

Trage Tocht Oosterbeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Oosterbeek

 • Startadres:

  station Oosterbeek
  Stationsweg
  6861 EG Oosterbeek

 • Coördinaten:

  51°59’39” N   5°50’29” E

We wandelen van hoog naar laag, van de bosrijke stuwwal naar de uiterwaarden en weer omhoog naar het glooiende landschap. Eerst over brede beuken- en eikenlanen door de Bilderbergbossen en de Sonnenbergbossen. Na het oversteken van de Utrechtseweg komen we langs het Airbornemuseum en via Park Hartenstein bereiken we Landgoed de 'Hemelse Berg'. We lopen langs de mooie, diepliggende sprengenbeek. De sprengkop wordt de 'Hel' genoemd, de spreng loopt uit in de Eendjesvijver. Nog een laatste klimmetje de berg op en dan dan liggen daar de uiterwaarden van de Rijn al te schitteren. Op het prachtige kerkepad langs de rand van de bebouwing hebben we weidse uitzichten over de Rosandepolder. We horen het gegak van ganzen en nog eens ganzen. De graslanden ogen hier niet strak, maar prettig hobbelig en rommelig. Knotwilgen, slootjes en sluisjes geven het landschap een bijzonder karakter. De wandeling gaat over grasdijkjes in de richting van de spoorbrug over de Rijn. We maken nog een laatste slinger door de uiterwaarden en dan steken we over smalle voetpaadjes van Landgoed Mari'endaal weer door naar de hogergelegen stuwwal. Over brede bomenlanen lopen we langs de bosranden en de open velden van Landgoed Boschveld terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Trage tocht Oosterbeek 13 km

A. Mulder, 22-04-2019

Hoewel we deze omgeving kennen,toch nog weer wat nieuwe paadjes gezien. O.a. Bij de Hemelse Berg. Prachtig weer deze 2e paasdag 2019. En zoals we gewend zijn van Rob Wolfs klopte de beschrijving weer perfect. Dank

Oosterbeek

Anne Marie Willemsen, 10-12-2017

Een prachtige en afwisselende tocht! Gelopen in sneeuw en hagelbuien, onderweg 112 gebeld voor iemand met hartproblemen en halverwege punt 2 een stukje verdwaald. Na het bordje Hemelse Berg en het open terrein aan rechterkant geen driesprongen gevonden. Uiteindelijk bij punt 3 route weer opgepakt. Een trage en barre tocht in een winters landschap!

Alweer een topper!

Frank van der Meer, 22-10-2017

Na de prachtige 'Trage Tocht Oosterbeek 2' die we een paar weken geleden liepen, worden we vandaag opnieuw overdonderd door het betoverende landschap rond Oosterbeek. Hemelse bergen beklimmen we hier. Om weer af te dalen naar De Hel. En we struinen lang de idyllische uiterwaarden van de Nederrijn. Topwandeling voor de herfst! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/oosterbeek1

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Museumcafé Het Rode Hert

Utrechtseweg 232

6862 AZ Oosterbeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info