Trage Tocht Planken Wambuis

Oud Reemst en Nieuw Reemst, Mossel en Westerbergen

Versiedatum: 28-02-2022

Afgesloten padHeide was volop in bloeiHeide was volop in bloeiHeide was volop in bloeiWat bloeit de heide prachtigWat zijn ze groot die runderenPlanken WambuisPlanken WambuisPlanken WambuisPlanken WambuisPlanken WambuisPlanken Wambuis, grote grazersPlanken Wambuis grote grazersPlanken Wambuis grote grazersPlanken Wambuis uitkijkpuntPlanken Wambuis uitkijkpuntEen enkele paddenstoel (het is te droog) Meerstammige beukBvmBvmBvmBvmBvm
15 KM
Start:

restaurant Planken Wambuis, Ede

Details

Het is een pareltje, deze wandeling op de Veluwe met 100% zandpadgarantie. Afwisselend naald- en loofbos, heidevelden, grasvlaktes en majestueuze beukenlanen zijn de belangrijkste ingrediënten van deze tocht tussen Planken Wambuis, Oud Reemst en de Mossel. Met wat geluk maken we grote kans onderweg zwijnen of edelherten tegen te komen, maar ook schapen, paarden, wilde pony's en Spaanse runderen. We lopen vanaf de parkeerplaats aan de Planken Wambuisweg al snel over de lange rechte Oud Reemsterlaan. De beukenlanen hoorden vroeger bij het landgoed van kasteel Rosendael. Aan het eind van die laan een mooi uitzichtpunt over de uitgestrekte grasweide waar we wild kunnen spotten. We vervolgen onze route over de Oud Reemsterhei en de Nieuw Reemsterlaan. Na het huis Nieuw Reemst is er opnieuw een bijzonder uitzichtpunt over de heuvelachtige heidevelden. Over brede zandpaden door naaldbos, langs de glooiende heideheuvels van Kruiponder en knoestige eikenbomen komen we bij de enclave Mossel. Een idyllische plek midden in de natuur, met theeschenkerij. Ook ons keerpunt voor de weg terug in zuidelijke richting. Bijzonder zijn de bospaden tussen de Westerbergen, hoge stuifheuvels. Op het laatste stuk van de wandeling mogen we nog één keer van een dubbele beukenlaan genieten. Wie wil kan zich aan de overkant van de weg bij restaurant Planken Wambuis nog culinair vermaken.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf en de GPX-track hebt.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Prachtige wandeling

Barend, 20-02-2024

Vandaag deze wandeling voor de derde keer gelopen. Het blijft een prachtige wandeling in elk jaargetijde weer bijzonder.

Alle reacties

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info