Trage Tocht Rheden

Herikhuizerveld, Posbank en landgoed Heuven

Trage Tocht Rheden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

We maken een mooie wandeling over bergen en dalen in het Nationaal Park Veluwezoom: een échte kuitenbijter. De Veluwezoom is eigendom van Natuurmonumenten en met een omvang van 5100 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. In 1911 deed Natuurmonumenten hier de eerste aankoop van landgoed Hagenau en in 1930 werd Veluwezoom het eerste Nederlandse Nationaal Park. We vinden uitgestrekte licht heuvelachtige bossen met fraaie bomenlanen en heidevelden, restanten stuifzand en landgoederen. We wandelen op deze tocht om het sterk glooiende Herikhuizerveld heen naar de Posbank, een druk bezocht punt met op bijna 90 meter hoogte prachtige vergezichten over het uitgestrekte heideveld en het IJsseldal. Het Paviljoen is in ecostijl gebouwd. Op het tweede deel van de wandeling lopen we even langs het beekdal van de Beekhuizense beek om daarna weer flink te stijgen naar de Kamerdalse Berg. Op het laatste deel van de route komen we op landgoed Heuven langs het fraaie Koetshuis en het fraaie bezoekerscentrum De Heurne.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Rheden

Rob Wolfs, 22-03-2019

Trage Tocht Rheden is aangepast aan de nieuwe padenstructuur op het Herikhuizerveld. Voorlopig, want de kans bestaat dat er opnieuw wijzigingen zullen optreden. Tekst en gpx zijn nu actueel.

Route opmerkingen

Karin, 19-04-2017

Een mooie route. Ik liep hem met een vriendin en we hebben genoten. Hierbij wat kleine puntjes die ons opvielen: Punt 3: blijft deze brede, mulle zandweg dwars over de hei nog ruim 500 meter volgen. --> 500 meter is verder dan je denkt. Wij liepen hier verkeerd. We dachten dat we de afslag naar rechts gemist hadden en al 1 te ver zaten, maar achteraf bleek dat we nog verder door hadden moeten lopen. Dus we zijn daardoor te vroeg terug omhoog gegaan. We hebben toen enige tijd langs de verharde weg (Beekhuizense weg) gelopen. Tussen weg en natuur staat over de hele lengte een afrastering. Er is maar 1 punt waar je via een hek door de afrastering kunt en dat is het punt waar we eigenlijk hadden moeten uitkomen. Punt 4: Je gaat opnieuw door een klaphekje, een parkeerplaatsje over .... --> en weer een klaphekje door een onverhard pad parallel aan de weg.--> dit moet je ruim opvatten, zo parallel aan de weg loopt het niet

Trage tocht Rheden

Anne Marie Willemsen, 12-08-2016

Vandaag deze prachtige heideroute gelopen en volop genoten van de paarse vlakten en mooie vergezichten. Een pittige tocht met afwisseling tussen heide en bos en veel stevige klimmetjes!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info