Trage Tocht Riel

Regte Heide, de Hoevens en Ooijevaarsnest

Trage Tocht Riel
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Riel

 • Startadres:

  bushalte Dorpsplein, Riel
  Kerkstraat
  Riel

 • Coördinaten:

  51°31’27” N   5°1’23” E

We maken in Brabant vanuit Riel onder de rook van Tilburg een prachtige, onverharde wandeling over de Regte Heide en door het coulisselandschap van de Kempische landgoederen de Hoevens en Ooijevaarsnest. De Regte Heide bestaat uit droge en natte heide. Op de natte heide groeien planten als zonnedauw, klokjesgentiaan en beenbreek. Over een lengte van 3 km grenst de heide aan het beekdal van de Oude Leij. Het beekdal is hele jaar door nat, wat steltlopers en moerasvogels lokt. Landgoed de Hoevens is een schitterend particulier landgoed met graslanden, akkers, beken, houtwallen, eikenlanen en monumentale boerderijen. De bossen van landgoed Ooijevaarsnest bestaan voornamelijk uit grove dennen en worden omzoomd door eiken- en beukenlanen. Op de terugweg komen we langs het ven Halve Maan, waar een kolonie Canadese ganzen huist.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Paar extra aanwijzingen

Declercq, 24-02-2019

Verassend mooie wandeling gevarieerd langs heide en door bosjes. Op het einde van punt 2, heb je gelijk links ook een pad naar Goorstraat 5. Alhoewel er in de routebeschrijving duidelijk staat 1 km doorlopen, zou dit verwarrend kunnen zijn. Echter, toch doorlopen, langs de natuurbegraafplaats en op het einde tref je opnieuw de Goorstraat aan. Verder is er op de route (iets verder dan punt 4) een prettige plek om iets te drinken en te eten: Klooster Nieuwerkerk.

Heerlijk

Rianne, 28-02-2016

Na weken van regen heb ik deze wandelingen gisteren gewandeld. Strakblauwe lucht, lekker zonnetje, af en toe een flinke wind. Ik heb flink genoten van deze wandeling. Eerlijkheidshalve moet ik toch zeggen dat er genoeg momenten waren dat ik moeite had met het aangelijnd houden van mijn (jacht)hond. Ze heeft niets geroken, van alle honden die ik tegenkwam liep er geen een vast en met de politiehondenvereniging pal naast de regte hei (die je al ver van te voren kon horen) zal er echt geen wild meer lopen. Maar goed; regels zijn regels dus ze is braaf aan de lijn gebleven. Grote dank aan Anton en Anne, zonder de route op Runkeeper was ik zeker 2x verkeerd gelopen (ligt aan mij; ik ben een ster in verdwalen). Ook op de plek waar Cor verkeerd is gegaan. Dankzij de enorme plassen moest ik een flinke buiging maken en zag ik niet precies van welk pad ik oorspronkelijk af zou komen. Daarnaast staan er 2 blauwe paaltjes ;-) een bij RA en een bij RD (deze heeft ook nog een gele rand) Onderweg kom je 2x een bordje tegen van Barabas Eten & Drinken. Het eerste bordje zou ik sowieso negeren, want je komt het later nog een keer tegen. Als ik op Maps kijk, ligt het toch nog een flink eind uit de route dus ik zou er persoonlijk niet blind naartoe lopen.

Prachtige wandeling

Anton en Anne, 02-12-2015

Afgelopen zaterdag 28 november deze Trage Tocht gelopen. Prachtige wandeling en goed beschreven! Het was voor ons de eerste keer dat we een Trage Tocht hebben gelopen, al wel een keer een Groene Wissel (bij Rijen). Mooi en afwisselend landschap, leuke en afwisselende paden, en geluk met het weer! PS: Voor diegenen die Runkeeper hebben, deze route ( een kleine variant) kan je daar vinden als je zoekt op Walking met plaats Riel.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info