Trage Tocht Rietmolen

Buurserbeek, Lankheet en Mallemse Es

Trage Tocht Rietmolen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Rietmolen

 • Startadres:

  kerk, Rietmolen
  Pastoor van Everdingenstraat 34
  7165 AK Rietmolen

 • Coördinaten:

  52°8’25” N   6°39’44” E

We maken een wandeling op de grens van de Achterhoek en Twente vanuit het kerkdorp Rietmolen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de 18e eeuw, toen Fransicanen voor de katholieke boeren in dit buitengebied de mis gingen verzorgen in een schuur. De huidige kerk is in 1932-33 gebouwd door de architect Clemens Hardeman. We wandelen langs de Buurserbeek naar Landgoed Het Lankheet. Het landgoed bestaat voornamelijk uit naaldbos, heide, hoogveen en vennen. Sinds 1999 is een deel van het historische vloeiweidensysteem op het Lankheet hersteld. Na het oversteken van de N18 lopen we over de Mallemse es, een groot open akkergebied dat wordt gemarkeerd door een bakstenen watertoren die hier op het hoogtste punt staat. De route slingert over zandwegen en een fietspaadje naar de rand van Neede. Via de lange Kieftendijk, waar we goed zicht hebben op het halfopen landschap gaan we retour Rietmolen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Opstakel

Jolanda Zwiers, 04-04-2020

Mooie route, afwisselend van alles wat. Let op wanneer je de oude N18 (verkeersweg zoals bij punt 1) bent en rechts langs de beek moet wandelen. Daar staat een bordje van het waterschap dat er gewandeld mag worden, het pad was vandaag vooral begroeid met bramenstruiken/takken, maar ook met een prikkeldraad op enkelhoogte die slecht te zien is. Vervolgens het pad naar rechts is nu water, dus neem iets eerder het reeds ontstane pad tussen de bomen omhoog, dan links en zo kom je aan het einde weer op route.

Nieuw tracee N18

Janneke Fles, 26-02-2019

Een prachtige wandeling, al vonden we het stukje bij Neede iets minder mooi. Aan het begin van de route kun je langs de Buursebeek gewoon onder de nieuwe N18 door om dan verderop bij de oude N18 over te steken. Aan het einde van het gravelpad langs de sportaccommodatie ga je rechtsaf op het fietspad door de tunnel onder de N18 door om tegenover de Wolinkweg uit te komen. Geen enkel probleem dus.

Reactie op Rob ten Bok

Rob Wolfs, 15-10-2017

Beste Rob, bedankt voor de melding. Willen volgende wandelaars melden of hier echt een probleem is ontstaan of dat na werkzaamheden de doorgang weer normaal is.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Kuppers

Pastoor C.M. van Everdingenstraat 21

7165 AH Rietmolen

Café van Otten

Pastoor van Everdingenstraat 33

7165 AJ Rietmolen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info