Trage Tocht Rietmolen

Buurserbeek, Lankheet en Mallemse Es

Trage Tocht Rietmolen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Rietmolen

 • Startadres:

  kerk, Rietmolen
  Pastoor van Everdingenstraat 34
  7165 AK Rietmolen

 • Coördinaten:

  52°8’25” N   6°39’44” E

We maken een wandeling op de grens van de Achterhoek en Twente vanuit het kerkdorp Rietmolen. De geschiedenis van het dorp gaat terug tot de 18e eeuw, toen Fransicanen voor de katholieke boeren in dit buitengebied de mis gingen verzorgen in een schuur. De huidige kerk is in 1932-33 gebouwd door de architect Clemens Hardeman. We wandelen langs de Buurserbeek naar Landgoed Het Lankheet. Het landgoed bestaat voornamelijk uit naaldbos, heide, hoogveen en vennen. Sinds 1999 is een deel van het historische vloeiweidensysteem op het Lankheet hersteld. Na het oversteken van de N18 lopen we over de Mallemse es, een groot open akkergebied dat wordt gemarkeerd door een bakstenen watertoren die hier op het hoogtste punt staat. De route slingert over zandwegen en een fietspaadje naar de rand van Neede. Via de lange Kieftendijk, waar we goed zicht hebben op het halfopen landschap gaan we retour Rietmolen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Rietmolen

Rob Wolfs, 14-04-2020

Beste Lide van Bemmel, heel erg bedankt voor je beschrijving van het stukje nieuwe route. Tekst en kaarten zijn vandaag aangepast.

Kleine verandering in de route

Lide van Bemmel, 13-04-2020

11 April 2020 Een heerlijke wandeling met veel afwisseling. Hierbij de gevraagde omschrijving van de wijziging: 1. ..........Verderop kom je uit bij een verkeersweg. Dan!! Steek de weg over en ga rechtsaf en loop een stukje over het fietspad. Bij de Assinkweg ( bij de fietswegwijzers) ga je links af het brede bospad in. Vervolgens ga je meteen schuin links het pad in. Langs de slagboom, bij het bordje Open gesteld/ Het Lankheet. Loop dit pad, dat redelijk parallel loopt aan de beek helemaal uit. Bij het oranje bordje Y 98 ga je rechtsaf. Dan weer de oude omschrijving: Op een kruising met een brede zandweg met fietspad ga je rechtsdoor..... Veel plezier!

Reactie op Jolanda

Rob Wolfs, 06-04-2020

Beste Jolanda, bedankt voor je reactie. Ik weet niet hoe ik dit nu duidelijk in de routebeschrijving kan vermelden. Willen volgende wandelaars hier duidelijkheid geven?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Kuppers

Pastoor C.M. van Everdingenstraat 21

7165 AH Rietmolen

Café van Otten

Pastoor van Everdingenstraat 33

7165 AJ Rietmolen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info