Trage Tocht Roderesch

Lieverse Diep en Landgoed Mensinge

Trage Tocht Roderesch
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Roderesch

 • Startadres:

  herberg van Es
  Hoofdweg 1
  9305 TD Roderesch

 • Coördinaten:

  53°6’59” N   6°25’32” E

We maken een korte, maar mooie afwisselende wandeling in de Kop van Drenthe. Met dank aan Fokko van der Leest van de website Wandelen Rond Roden, wandelenrondroden.nl voor route-adviezen en meelopen. Vanuit Roderesch lopen we over een fietspad naar het beekdal van het Lieverse Diep. Waar de beek tot voor kort nog een saaie rechte bak was, slingert het Diep er nu weer lustig op los. Na de oversteek van de beek komen we in Landgoed Mensinge. Het is een landgoed met fraaie halfopen bossen, bomenlanen, heideveldjes en houtwallen. Bij de Mensingeweg passeren we de dikke boom, een 300-jarig kolossale eik. Verderop lopen we opnieuw een stuk over gras langs het Lieverse Diep, nu zonder kronkels en langs een zijbeek De Loop gaan we richting de havezate. De wandeling maakt een rondje door het parkachtige gedeelte rond de havezate Mensinge (mensinge.nl) en maakt een zijstapje naar de Brink in Roden, waar horeca zit. Mensinge dateert al uit 1381 en kreeg zijn huidige vorm in de 18e eeuw. De havezate is nu een museum. Op het volgende deel van de route wandelen we door het bos, langs een ven en een heideveld, het Moltmakersstuk, terug naar Roderesch.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Roderesch

Rob Wolfs, 07-08-2018

De route is nagelopen en gecontroleerd door Wandelaar Con. Met dank voor de aanvullingen en correcties. Tekst is weer actueel.

Reactie op Anko & Mien

Rob Wolfs, 30-01-2017

Fijn om te horen dat de eerste Trage Tocht goed bevallen is. Ik hoop dat er dan nog maar vele mogen volgen. Natuurlijk zijn er in Groningen Friesland ook wel mooie nieuwe grotendeels onverharde routes te maken. Wie weet, komt het er nog eens van. Ondertussen zijn hier op Wandelzoekpagina en elders op internet in deze provincies ook voldoende andere mooie wandelroutes te vinden.

Prachtige tocht

Anko & Mien, 29-01-2017

Voor het eerst een trage tocht gelopen. Dicht bij huis, wel vaker in deze omgeving gewandeld maar deze tocht verraste ons weer. Dan weer door prachtig ruig natuur, dan weer de stille bossen en kleine, vergraste heideveldjes. Heel erg mooi! Na deze kennismaking met de trage tochten zeker voor herhaling vatbaar om vaker een trage tocht te wandelen. Alleen mis ik wel de trage tochten in Groningen en Friesland, want ook daar zijn zeker plekjes om eentje te gaan maken. Uitdaging???? Verder alleen maar onze complimenten!!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie De Winsinghhof

Brink 10

9301 JL Roden

Herberg van Es

Hoofdweg 1

9305 TD Roderesch

Restaurant Winsinghhof

Brink 10

9301 JL Roden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info