Trage Tocht Roderesch

Lieverse Diep en Landgoed Mensinge

Trage Tocht Roderesch
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Roderesch

 • Startadres:

  herberg van Es
  Hoofdweg 1
  9305 TD Roderesch

 • Coördinaten:

  53°6’59” N   6°25’32” E

We maken een korte, maar mooie afwisselende wandeling in de Kop van Drenthe. Met dank aan Fokko van der Leest van de website Wandelen Rond Roden, wandelenrondroden.nl voor route-adviezen en meelopen. Vanuit Roderesch lopen we over een fietspad naar het beekdal van het Lieverse Diep. Waar de beek tot voor kort nog een saaie rechte bak was, slingert het Diep er nu weer lustig op los. Na de oversteek van de beek komen we in Landgoed Mensinge. Het is een landgoed met fraaie halfopen bossen, bomenlanen, heideveldjes en houtwallen. Bij de Mensingeweg passeren we de dikke boom, een 300-jarig kolossale eik. Verderop lopen we opnieuw een stuk over gras langs het Lieverse Diep, nu zonder kronkels en langs een zijbeek De Loop gaan we richting de havezate. De wandeling maakt een rondje door het parkachtige gedeelte rond de havezate Mensinge (mensinge.nl) en maakt een zijstapje naar de Brink in Roden, waar horeca zit. Mensinge dateert al uit 1381 en kreeg zijn huidige vorm in de 18e eeuw. De havezate is nu een museum. Op het volgende deel van de route wandelen we door het bos, langs een ven en een heideveld, het Moltmakersstuk, terug naar Roderesch.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Roderesch.

Gerrit Munneke, 17-09-2020

Vandaag deze tocht gelopen met prima wandelweer. We hebben deze tocht met behulp van GPS gelopen en dat ging prima. De route ' met de klok mee' gelopen en dat had wel tot gevolg dat het laatste stuk helaas verharde weg (fietspad) was. De route als geheel is een aanrader met bos, heide, water, vergezichten en langs museum Havezate Mensinge.. Volgens mijn GPS was de route 12.8 km., dus toch iets langer dan de aangegeven 11 km.

Wandeling

Anton van Deursen, 01-01-2020

De wandeling op zaterdag 28 december 2019 gelopen. Wij hadden prachtig weer en dus ook kunnen genieten van deze mooie en bijzondere wandeling. De route loopt deels over het Drenthe pad. Als je de routebeschrijving goed leest van het ene punt naar het andere punt is deze tocht zonder problemen zeer goed te lopen. Beschrijving hierbij is dus perfect. Het is zeker een aanrader om deze tocht te lopen. Veel variatie in het landschap en dit maakt deze tocht alleen maar mooier.

TT Roderesch

Rob Wolfs, 07-08-2018

De route is nagelopen en gecontroleerd door Wandelaar Con. Met dank voor de aanvullingen en correcties. Tekst is weer actueel.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie De Winsinghhof

Brink 10

9301 JL Roden

Herberg van Es

Hoofdweg 1

9305 TD Roderesch

Restaurant Winsinghhof

Brink 10

9301 JL Roden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info