Trage Tocht Schimmert

Ulestraten, Landgoed Vliek en Ravensbos

Trage Tocht Schimmert
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Schimmert

 • Startadres:

  bushalte Kerk, Schimmert
  Hoofdstraat
  Schimmert

 • Coördinaten:

  50°54’17” N   5°49’31” E

We maken een fraaie wandeling in het Zuidlimburgse heuvelland tussen Schimmert en Ulestraten. Op het eerste deel van de route lopen we voornamelijk over veldwegen door licht golvend boerenland richting Klein Haasdal en Ulestraten. Het is duidelijk te merken dat vliegveld Maastricht dichtbij is. In Ulecoten zijn diverse horecagelegenheden te vinden. Hierna volgt een verrassend mooi traject langs het beekdal van de Watervalderbeek op landgoed Vliek. We wandelen over spannende voetpaadjes in en langs een hellingbos met doorkijkjes naar het imposante witte Huize Vliek. Verderop gaat de route weer over veldwegen en genieten we nogmaals van de weidse uitzichten over het glooiende landschap. Na enkele holle wegen bereiken we het Ravensbos en lopen we een stukje gelijk op met het Pieterpad. Op het laatste traject van de tocht lopen we tussen de boomgaarden naar de rand van Groot Haasdal, waar we langs het bijzondere kasteel Bockenhof komen. In een omtrekkende beweging koersen we af op de kerk van Schimmert.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

25-05-2018

Saskia Donkers, 25-05-2018

Wat een wonder mooie tocht is dit. Erg afwisselend tussen veldwegen en bosgebieden. Helaas waren we te vroeg vertrokken en was alle horeca in Ulestraten nog gesloten. Bij landgoed Vliek was het dicht begroeid waardoor we ook het huis niet goed konden zien. Desalniettemin was het bos schitterend.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Café 't Weverke

Hoofdstraat 77

6333 BG Schimmert

Café Walk Inn

Groot Berghem 2

6235 BL Ulestraten

Eetcafe D'n Huppel

Dorpstraat 1

6235 AC Ulestraten

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info