Trage Tocht Sint Geertruid

Blankenberg en Savelsbos

Trage Tocht Sint Geertruid
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Honthem

 • Startadres:

  bushalte Honthem, Margraten

  Margraten

 • Coördinaten:

  50°49’22” N   5°47’35” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in het Limburgse Heuvelland. Op het eerste deel van de tocht lopen we over veldwegen met uitzichten over de glooiende hoogvlakte naar Sint Geertruid. Onderweg komen we langs veldkruisen en boomgaarden. In het dorp een aan te bevelen stop bij de Koekenpan en daar moeten we het ook mee doen op deze route. Na het dorp wandelen we tussen de velden naar het langgerekte smalle Savelsbos. Hier gaan we stevig klimmen en dalen. En er valt onderweg veel te zien: oude stenen waterputten, een vuursteenmijn, de Trichterberggroeve en natuurlijk het sterk geaccidenteerde hellingbos met veel oude loofbomen. Op het laatste deel van de route komen we weer door een meer halfopen landschap, slingerend over grindwegen omzoomd door heggen langs kalkgraslandjes en de randen van het Savelsbos. Als toetje maken we een klim naar de top van de groeve Blankenberg, ook wel Wolfskop genoemd, met een fantastisch panorama rondom en komen we langs het kasteel met dezelfde naam.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hannie en Ronald

Rob Wolfs, 26-07-2020

Waarschijnlijk doelt Ronald op hetzelfde paadje onder 3 dat Hannie noemt. Het klopt inderdaad dat dit paadje dichtgegooid is aan het begin en dat het daardoor lastiger is om het te vinden. Toch na wat klimmen en klauteren vind je het wel. Bij een volgende inspectie van de route gaan we kijken of we de route op dit punt misschien beter kunnen aanpassen.

Smalle paadje naar 5

Ronald valk, 23-07-2020

Op smalle paadje naar routepunt 5 veel versperringen die bewust (?) lijken te zijn aangebracht. Er staat een boom op omvallen en allichtis dat de reden?

TT Sint Geertruid

Hannie den Engelsman, 20-06-2020

Gisteren hebben we deze mooie route gelopen. Het bij punt 3 genoemde 'eerste smalle paadje naar rechts het bos in' is vrijwel onvindbaar. Het eerste gedeelte ligt vol met omgevallen bomen. Na heel wat klim- en klauterwerk kwamen we tot de conclusie dat dit toch wel echt een paadje was.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door Limburgs heuvelland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door Limburgs heuvelland

Horeca

Eetcafé Op 't Indsje

Rijksweg 97

6267 AE Cadier en Keer

Restaurant De Koekenpan

Dorpstraat 33

6265 AK St.Geertruid

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info