Trage Tocht Sint Geertruid

Blankenberg en Savelsbos

Trage Tocht Sint Geertruid
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Honthem

 • Startadres:

  bushalte Honthem, Margraten

  Margraten

 • Coördinaten:

  50°49’22” N   5°47’35” E

We maken een mooie, afwisselende wandeling in het Limburgse Heuvelland. Op het eerste deel van de tocht lopen we over veldwegen met uitzichten over de glooiende hoogvlakte naar Sint Geertruid. Onderweg komen we langs veldkruisen en boomgaarden. In het dorp een aan te bevelen stop bij de Koekenpan en daar moeten we het ook mee doen op deze route. Na het dorp wandelen we tussen de velden naar het langgerekte smalle Savelsbos. Hier gaan we stevig klimmen en dalen. En er valt onderweg veel te zien: oude stenen waterputten, een vuursteenmijn, de Trichterberggroeve en natuurlijk het sterk geaccidenteerde hellingbos met veel oude loofbomen. Op het laatste deel van de route komen we weer door een meer halfopen landschap, slingerend over grindwegen omzoomd door heggen langs kalkgraslandjes en de randen van het Savelsbos. Als toetje maken we een klim naar de top van de groeve Blankenberg, ook wel Wolfskop genoemd, met een fantastisch panorama rondom en komen we langs het kasteel met dezelfde naam.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Sint Geertruid

Rob Wolfs, 24-09-2019

Deze wandeling is gecontroleerd en tussen punten 4 en 5 aangepast in verband met een dichtgegooid bospad. De routebeschrijving en kaarten zijn weer actueel. Met dank aan Fred den Hartog!

Super wandeling

Fred Den Hertog, 22-09-2019

Een prachtige route met in het begin een nog redelijk vlakke route. Dit wordt later wel anders wanneer je de bossen in duikt. Enkele stevige klimmetjes en mooie uitzichten over Maastricht. Onderweg verrassende groeves en natuurlijke paadjes. Helaas aan het eind een probleem door een met takken en bomen geblokkeerd paadje. Een alternatieve route is mogelijk met mooie veldpaden en een stukje door de bossen. O ja als je een grote Dassenbucht wilt zien dan op het 1,5 km stuk na het passeren van een stukje geasfalteerd pad op de 1e kruising rechtsaf. Even 50 meter het bos in en je ziet een enorme bucht. Zeker de moeite waard.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Op 't Indsje

Rijksweg 97

6267 AE Cadier en Keer

Restaurant De Koekenpan

Dorpstraat 33

6265 AK St.Geertruid

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info