Trage Tocht Slangenburg

IJzevoorde en Besselerbos

Trage Tocht Slangenburg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Doetinchem

 • Startadres:

  landgoed Slangenburg
  Kasteellaan 6
  7004 JK Doetinchem

 • Coördinaten:

  51°57’37” N   6°21’47” E

Natuur? Boerenland? Is boerenland natuur? Is een landgoed natuur en boerenland? Wat is nieuwe natuur? Kan boerenland nieuwe natuur worden? We wandelen door de statige bossen en langs de weilanden en akkers van landgoed Slangenburg. Dit landgoed bestond in de 17e eeuw ook al uit bouwland, weiland en wat bos. Na 1675 werd het bosgebied flink uitgebreid. Uit die periode dateert ook het karakteristieke lanenstelsel en de barokke tuinaanleg rond het kasteel. Op oude topografische kaarten is goed te zien dat het landschap hier maar weinig veranderd is. Maar we komen ook over landgoed 't Veld, in het Besselersbos en de Heidenhoeksche Vloed. Waar nog niet zo lang geleden maïs op de akkers stond, groeit nu heide. Hier is wel veel veranderd en alleen maar ten goede.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Tt

Josee van Noorden, 10-10-2018

Jammer dat je het niet herkent, het is lastig op deze plaats uit te leggen. Niet goed gelezen? Je vraag is te begrijpen. We liepen met meerdere, toch ervaren wandelaars en hebben beschrijving en kaart gelezen en herlezen. We hebben de beschrijving in onze eigen gids aangevuld. Als we de route nog eens lopen, weten we in ieder geval wel de bedoeling.

Reactie op Josee van Noorden

Rob Wolfs, 20-09-2018

Bedankt voor je reactie. Ik heb de beschrijving en kaart nog eens vergeleken, maar ik kan je opmerkingen echt niet plaatsen. Deze route loopt al weer lang mee en is ook regelmatig gecontroleerd. Niet eerder een dergelijke reactie gehad. Zou het kunnen dat je het niet goed gelezen hebt?

Route

Josee van Noorden, 19-09-2018

gisteren de TT Slangenburg gewandeld. mooie tocht, maar we misten een paar aanwijzingen: - bij punt 2: om de boerderij aan je rechterhand te passeren, moet je bij een bank met pomp rechtsaf, als je het graspad op de rand van bos en boerenland volgt, zou je rechtdoor moeten. - bij de picknickbank en kijkhut zou je, om de plas aan je rechterhand te hebben (zoals in de beschrijving staat) dus l.a. moeten, dan klopt de rest van de beschrijving. Het kaartje in het BOEK tekent de route aan de andere zijde van de plas, maar daar loopt geen pad (meer) en dan is de plas niet aan je rechterhand.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info