Trage Tocht Slangenburg

IJzevoorde en Besselerbos

Trage Tocht Slangenburg
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Doetinchem

 • Startadres:

  landgoed Slangenburg
  Kasteellaan 6
  7004 JK Doetinchem

 • Coördinaten:

  51°57’37” N   6°21’47” E

Natuur? Boerenland? Is boerenland natuur? Is een landgoed natuur en boerenland? Wat is nieuwe natuur? Kan boerenland nieuwe natuur worden? We wandelen door de statige bossen en langs de weilanden en akkers van landgoed Slangenburg. Dit landgoed bestond in de 17e eeuw ook al uit bouwland, weiland en wat bos. Na 1675 werd het bosgebied flink uitgebreid. Uit die periode dateert ook het karakteristieke lanenstelsel en de barokke tuinaanleg rond het kasteel. Op oude topografische kaarten is goed te zien dat het landschap hier maar weinig veranderd is. Maar we komen ook over landgoed 't Veld, in het Besselersbos en de Heidenhoeksche Vloed. Waar nog niet zo lang geleden maïs op de akkers stond, groeit nu heide. Hier is wel veel veranderd en alleen maar ten goede.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Slangenburg

Rob Wolfs, 03-07-2019

Op de nieuwste kaarten kan ik geen verschil ontdekken. Willen volgende wandelaars laten weten of zij hier ook een probleem ondervinden of juist niet?

Reactie op Jeroen

Rob Wolfs, 02-07-2019

Vermoedelijk zal er iets in de padenstructuur veranderd zijn. We gaan het uitzoeken.

TT Slangenburg

Jeroen Hageraats, 02-07-2019

Een prachtige wandeling. Ook bij mij ging het verkeerd bij het begin van punt 2: na de vervolging van de onverharde Kasteellaan kwam ik op een kruising, deze stond niet omschreven. Hier RA gegaan waar verderop een hek zat en ik uit kwam op de Brunsveldweg. Daar vond ik nergens boerderij Brunsveld. Uiteindelijk ben ik op google maps doorgelopen via Brunsveldweg, Nijmansweg naar de kruising Rutgerstraat Nijmansweg en heb vanuit daar de route hervat. Misschien toch nog een kritisch kijken naar punt 2. Het zou fijn zijn wanneer je de tekst letterlijk kunt nemen. Dit kon de rest van de route wel en is goed gegaan.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info