Trage Tocht Spaubeek

Geleenbeek, Stammenderbos en Hoogveld

Trage Tocht Spaubeek
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Spaubeek

 • Startadres:

  station Spaubeek
  Op `t veldje 1
  6176 BJ Spaubeek

 • Coördinaten:

  50°56’36” N   5°50’57” E

We maken een fraaie, afwisselende wandeling in het Zuidlimburgse landschap onder de rook van Geleen. Vanaf station Spaubeek maken we eerst een rondje van 7 km aan de noordkant door het Geleenbeekdal en door het hellingbos, langs graften en graslanden. Dit is een populair gebied, op een mooie zondagmiddag zijn we in gezelschap van veel andere wandelaars. Ook wel verleidelijk met drie Gasterijen vlak bij elkaar. Na de vierkantboerderij Stammenhof komen we op het hoogste punt van de wandeling met een schitterend uitzicht. Dan dalen we af naar kasteel Terborgh. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de dertiende eeuw. Het eigenlijke kasteel, een donjon, heeft vroeger achter de huidige kasteelboerderij gestaan, op een motte. We keren langs het beekdal terug naar het station. Het tweede deel van de tocht aan de zuidkant van Spaubeek met 9 km heeft een heel ander karakter. We lopen over beschutte holle wegen en over open veldwegen tussen heggetjes op het plateau. Op de hoogvlakte is het rustiger, we komen minder wandelaars tegen. We passeren een oude grindgroeve, een kapelletje en fruitboomgaarden. Aan het eind van de wandeling lopen we door de bebouwing van Spaubeek terug naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Tika

Rob Wolfs, 09-11-2019

Beste Tika, bedankt voor je mooie woorden!

Pieterpad of niet?

Tika, 08-11-2019

Supergevarieerde wandeling, gelopen op de mooiste herfstdag van 2019: zaterdag 26 oktober, stralend zonnige ochtend en in Zuid-Limburg 19 graden. De eerste helft van de wandeling steeds ontmoetingen met Pieterpad-lopers. 'Doe jij ook het Pieterpad?' 'Nee, ik loop een Trage Tocht' 'Trage Tocht, wat is dat?' 'Trage Tochten zijn prachtige (rond)wandelingen door de natuur, over het platteland en soms door de stad.' Dus flink reclame gemaakt.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij Biesenhof

Biesenweg 1

6164 RA Geleen

Gasterie De Bokkereyer

Bergstraat 1

6174 RN Sweikhuizen

Gasterij Kasteel Terborgh

Heisterbrug 119

6365 CC Schinnen

Friture 't Trepke

Zandstraat 10

6176 CB Spaubeek

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info