Trage Tocht Tungelroy

Tungelerwallen, Laurabossen en Wijffelterbroek

Trage Tocht Tungelroy
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Tungelroy

 • Startadres:

  grand café Kimpe Veld
  St. Barbaraplein 2
  6005 SR Tungelroy

 • Coördinaten:

  51°12’47” N   5°43’52” E

We maken een stevige wandeling vanuit het Limburgse Tungelroy. De route brengt ons over zandpaden tussen de aspergevelden naar de Tungelerwallen, een dennenbos op stuifzandheuvels. Langs akkers, graslanden en bosranden vervolgen we naar de Laurabossen. We lopen om de rand van de uitgestrekte bossen met grove dennen heen naar het Grenspark Kempen-Broek. We steken het Wijffelterbroek over. Hier ervaren we goed dat deze omgeving vroeger één groot moerasgebied was. Ook nu nog zijn de bossen flink nat en de paden kunnen behoorlijk modderig zijn. We lopen over een prachtig smal grenspaadje in de bosrand. Na een gedeelte door een meer open cultuurlandschap komen we in het Areven, een laag gelegen vochtig gebied dat bestaat uit weilanden, hooilandjes en bos. Hier leven veel amfibieën waaronder de kleine watersalamander, de groene en de bruine kikker. Op het laatste deel van de wandeling wandelen we over brede zandwegen terug naar Tungelroy.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Tocht tungelroy

Look Scherpbier, 23-04-2020

op 22 april gelopen en bijna niemand tegen gekomen. Tussen punt 2 en 3 hebben we een alternatieve route gekozen langs de tungelroyse beek. Erg fraai.daar liggen o.a. de resten van een grote bever burcht.

TT Tungelroy

Rob Wolfs, 19-03-2019

De route is in het veld gecontroleerd en tussen de punten 4 en 5 in het Wijffelterbroek aangepast. Tekst en kaarten zijn weer actueel. Met dank aan Lei Scheffer en Lourens Vellinga.

Trage Tocht Tungelroy

Willem van Gerwen, 20-10-2017

Er heeft in het gebied een verandering plaatsgevonden, waarschijnlijk door het Limburgs Landschap. Onder punt 4 staat: 'Na krap 600 meter neem je het eerste pad naar links tussen de velden in de richting van een boerderij.' Ik heb uiteindelijk het pad gevonden, maar die velden bestaan niet meer. Er is een groot ven aangelegd (in 2016?) en het is echt zoeken waar je moet gaan lopen. Nalopen van dit deel van de wandeling en de beschrijving aanpassen lijkt mij gewenst.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door landelijk Limburg

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door landelijk Limburg

Horeca

Grand café Kimpe Veld

St. Barbaraplein 2

6005 SR Tungelroy

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info