Trage Tocht Veere

Kanaal door Walcheren, Veerse Watering en Veerse Bos

Trage Tocht Veere
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Veere

 • Startadres:

  bushalte kerk, Veere
  Veerseweg
  Veere

 • Coördinaten:

  51°32’46” N   3°39’58” E

We maken een prachtige waterwandeling vanuit het vestingstadje Veere. Al snel lopen we over het jaagpad een flink stuk langs het brede, kaarsrechte Kanaal door Walcheren. Het kanaal is een verbinding tussen de Westerschelde bij Vlissingen en het Veerse Meer. Langs de natte graslanden van het natuurgebied Oude Veerseweg met veel weidevogels gaan we richting Theeschenkerij De Blauwe Reiger. Volgt een stukje over betonplaten en asfalt door het boerenland. We komen bij de Veerse Watering, een mooi slingerend breed water omzoomd door rietkragen. Een exclusief, smal onverhard voetpad volgt het water kilometerslang door het Zeeuwse polderland. Het graspad kan flink nat en modderig zijn. We komen in de buurt van Veere en maken nog een flinke bocht door het Veerse bos en langs fraaie kreken. Over een hoge grasdijk komen we bij de stadswallen van Veere. Als klap op de vuurpijl maken we na de oversteek met een trekpontje een extra rondje over de hoge wallen langs de molen. In het centrum van Veere genieten we op de Kaai en in de smalle steegjes nog even na van alle prachtige historische gebouwen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Oostdok

Polredijk 19

4351 RT Veere

Klein Museum Het Veerse Gat

Landschuurweg 5

4351 RR Veere

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info