Trage Tocht Velp

Landgoederen Rosendael, Beekhuizen en Biljoen

Trage Tocht Velp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Velp (Gld)

 • Startadres:

  station Velp
  Stationsplein 5
  6881 WC Velp

 • Coördinaten:

  51°59’42” N   5°58’49” E

We maken een mooie wandeling langs de loop van twee typisch gegraven sprengenbeken: de Rozendaalsebeek en de Beekhuizerbeek. Ook in de bebouwing van Velp is de Rozendaalse beek steeds goed te zien. De route gaat vervolgens langs een idyllisch beekdalletje in de richting van kasteel Rosendael. Het sprengenstelsel bij het kasteel in nog steeds intact. Al in de 18e eeuw was de kasteeltuin bekend om z'n fraaie watervallen, vijvers en een theekoepel. Beroemd werd de tuin door de 'bedriegertjes'. Even verder slingert de route door landgoed Beekhuizen met de kronkelende Beekhuizerbeek, die bij kasteel Biljoen uitmondt in de kasteelvijver. Beekhuizen dankt zijn parkachtige inrichting aan Baron van Spaen, die zijn landgoed omtoverde tot een romantisch park met vijverpartijen, houten koepeltjes, bruggetjes en watervallen. We beklimmen de Keienberg en dalen af naar de rand van de Veluwezoom. Een pad tussen de velden brengt ons op landgoed Biljoen met het indrukwekkende kasteel. Langs een uitgestrekte vijverpartij en een stukje door de bebouwing van Velp komen we weer bij het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Meta Terpstra

Rob Wolfs, 12-09-2018

Bedankt voor je reactie. Heb je wel de laatste versie van de routebeschrijving gebruikt, die van 4 juli 2018?

Fout in route

Meta Terpstra, 11-09-2018

We hebben afgelopen zondag 9 september met 4 vriendinnen deze mooie wandeling gelopen. Ik lees hier dat de beschrijving is aangepast maar bij de b en b Beekhuizen liepen we toch vast en klopte de beschrijving niet. Zijn stuk langs de weg gelopen en tijdje lopen zoeken voordat we weer de route opgepikt hadden. Maar wel genoten hoor!

Wijziging TT Velp

Rob Wolfs, 05-07-2018

De route is gecontroleerd en aangepast bij Beekhuizen. Tekst en kaarten zijn weer bij de tijd.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info