Trage Tocht Velp

Landgoederen Rosendael, Beekhuizen en Biljoen

Trage Tocht Velp
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Velp (Gld)

 • Startadres:

  station Velp
  Stationsplein 5
  6881 WC Velp

 • Coördinaten:

  51°59’42” N   5°58’49” E

We maken een mooie wandeling langs de loop van twee typisch gegraven sprengenbeken: de Rozendaalsebeek en de Beekhuizerbeek. Ook in de bebouwing van Velp is de Rozendaalse beek steeds goed te zien. De route gaat vervolgens langs een idyllisch beekdalletje in de richting van kasteel Rosendael. Het sprengenstelsel bij het kasteel in nog steeds intact. Al in de 18e eeuw was de kasteeltuin bekend om z'n fraaie watervallen, vijvers en een theekoepel. Beroemd werd de tuin door de 'bedriegertjes'. Even verder slingert de route door landgoed Beekhuizen met de kronkelende Beekhuizerbeek, die bij kasteel Biljoen uitmondt in de kasteelvijver. Beekhuizen dankt zijn parkachtige inrichting aan Baron van Spaen, die zijn landgoed omtoverde tot een romantisch park met vijverpartijen, houten koepeltjes, bruggetjes en watervallen. We beklimmen de Keienberg en dalen af naar de rand van de Veluwezoom. Een pad tussen de velden brengt ons op landgoed Biljoen met het indrukwekkende kasteel. Langs een uitgestrekte vijverpartij en een stukje door de bebouwing van Velp komen we weer bij het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Velp

Rob Wolfs, 31-07-2020

Deze route is gecontroleerd en aangepast, nu langs de Emmapyramide. Tekst is flink aangescherpt en kaarten zijn nieuw.

Reactie op A. Mulder

Rob Wolfs, 31-10-2019

Bedankt voor je aanvullingen, ik ga ze verwerken.

Route bij punt 4

A. Mulder, 30-10-2019

Vandaag 30-10-2019,deze mooie afwisselende tocht gelopen in een heerlijk herfstzonnetje. Even 2 opm. Bij punt 4.:het grote witte gebouw wordt overtroefd door nog grotere gebouwen rondom( blauwgrijs met veel hout).bij regel 7 : linksaf met een metalen trap: deze trap is van hout. De metalen trappen komen pas later bij regel 16 en verderop.Maar verder was het weer een fijne wandeling Rob!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen op de Veluwezoom

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen op de Veluwezoom

Horeca

De Oranje-rie

Rosendael 1

6891 DA Rozendaal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info