Trage Tocht Veluwerand

Middachter bossen, Rhederoord en Kamerdalse berg

Trage Tocht Veluwerand
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

We maken een wandeling van station Dieren naar station Velp, waarbij we zoveel mogelijk de rand van de Veluwezoom volgen. Een prachtige wandeling over grotendeels onverharde paden en met een maximale afwisseling. We volgen de rand van de heuvelachtige Middachter bossen naar De Steeg. Na het wijkje met de fraaie huizen met rieten daken komen we op landgoed Rhederoord met z’n statige landhuis. We lopen Nationaal Park Veluwezoom in en dalen weer af naar de Arnhemse Straatweg, waar we de vele prachtige villa’s kunnen bewonderen. We blijven klimmen en dalen met uitzichten tot ver in het IJsseldal en lopen naar het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, zeker de moeite van een bezoekje waard. De route klimt via een mooi slingerpad langzaam de Kamerdalse berg op. En opnieuw dalen we af naar de Veluwerand. Over de brede Ossendaalselaan hebben we prachtige uitzichten. Tenslotte gaat de route als kers op de taart over landgoed Biljoen en langs het kasteel richting station Velp.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassende wandeling

Leo van Druten, 21-12-2018

Gisteren met onze wandelgroep deze trage tocht gelopen. Het was een verrassende tocht. Met vele mooie plaatjes. Een tocht die wij in een ander jaargetijde nog eens overdoen. Wij hebben gepauzeerd in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten wat ook een aanrader is. In deze tijd van het jaar zijn er maar weinig gelegenheden open waar je wat kunt gebruiken.

Reactie op Sandra

Rob Wolfs, 22-04-2018

Beste Sandra, jammer dat je het deel langs de weg niet leuk vond. Ik heb er toch bewust voor gekozen omdat de chique huizen ook onderdeel zijn van de Veluwerand.

Mooie wandeling

Sandra joosten, 22-04-2018

ik vond het afwisselende tocht alleen een domper vond ik na rhederoord dat langs rand weg loop ook al staan er mooi huizen dus heb ik flink door moeten bijten en daarna weer volop genoten van mooie afwisselende bossen

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Cafetaria De Linde

Hoofdstraat 124a

6994 AK De Steeg

Restaurant Het Wapen van Athlone

Hoofdstraat 19

6994 AC De Steeg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info