Trage Tocht Veluwerand

Middachter bossen, Rhederoord en Kamerdalse berg

Trage Tocht Veluwerand
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Dieren

 • Startadres:

  station Dieren
  Stationsplein 5
  6953 AA Dieren

 • Coördinaten:

  52°2’38” N   6°6’11” E

We maken een wandeling van station Dieren naar station Velp, waarbij we zoveel mogelijk de rand van de Veluwezoom volgen. Een prachtige wandeling over grotendeels onverharde paden en met een maximale afwisseling. We volgen de rand van de heuvelachtige Middachter bossen naar De Steeg. Na het wijkje met de fraaie huizen met rieten daken komen we op landgoed Rhederoord met z'n statige landhuis. We lopen Nationaal Park Veluwezoom in en dalen weer af naar de Arnhemse Straatweg, waar we de vele prachtige villa's kunnen bewonderen. We blijven klimmen en dalen met uitzichten tot ver in het IJsseldal en lopen naar het bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten, zeker de moeite van een bezoekje waard. De route klimt via een mooi slingerpad langzaam de Kamerdalse berg op. En opnieuw dalen we af naar de Veluwerand. Over de brede Ossendaalselaan hebben we prachtige uitzichten. Tenslotte gaat de route als kers op de taart over landgoed Biljoen en langs het kasteel richting station Velp.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Veluwerand

Rob Wolfs, 26-11-2019

Met dank aan onderstaande opmerkingen is de tekst nu weer actueel.

Reactie Op Tika

Rob Wolfs, 25-11-2019

Bedankt voor je mooie reactie en de aanpassingen. Kennelijk is het erbij ingeschoten om de hieronder genoemde veranderingen te verwerken. Ik ga mijn leven beteren....

Super afwisselend

Tika, 24-11-2019

Deze wandeling vanochtend begonnen in de mist, wat heel bijzonder was. Later brak de zon door. Super afwisselende wandeling, vooral het tweede deel vanaf Rheden was prachtig. Onderstaande aanvullingen zijn overigens nog niet in de routebeschrijving verwerkt. Ik heb er ook nog twee. Onder punt 3 bijna onderaan: bij de vijfsprong staat het bankje niet links, maar rechts. En restaurant Prinsheerlijk bestaat niet meer; het heet nu Houtplaats. Lekkere lunch daar, en enorm terras met op dit moment een paar vuurkorven.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Schilderij

Harderwijkerweg 3

6952 AB Dieren

Cafetaria De Linde

Hoofdstraat 124a

6994 AK De Steeg

Restaurant Het Wapen van Athlone

Hoofdstraat 19

6994 AC De Steeg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info