Trage Tocht Vijlen

Geuldal en Vijlenerbos

Trage Tocht Vijlen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Vijlen

 • Startadres:

  bushalte Vijlenberg, Vijlen

  Vijlen

 • Coördinaten:

  50°47’24” N   5°57’45” E

We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar het gehucht Hilleshagen. We kruisen de Mechelderbeek en koersen via het gehucht Elzet richting Bommerig. Daar gaat de route langs de Geul verder naar het zuiden. Bij de ijs- en fruitboerderij Wingbergen klimmen we via een prachtige holle weg weer omhoog naar Camerig om daarna nog een keer het Geuldal in te duiken. Idyllischer kan het bijna niet en dat is te merken, want hier kom je altijd medewandelaars tegen. Na het gehucht Cottessen klimmen we weer omhoog naar het Vijlenerbos. Door het bos dalen we af in de richting van de kerk van Vijlen. Het laatste deel van de route gaat door het Mechelderbeekdal langs een fraaie hoogstamboomgaard.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Correctie

Karel van de Molen, 31-10-2018

Bij punt 6 bijna aan het eind staat dat je na het lange afdalende pad bij de driesprong rechtdoor moet. Dit kan echter niet. Je komt bij een T-splitsing uit, moet naar links en dan klopt de beschrijving weer. Opnieuw trouwens een prachtige tocht! Gelopen op 31 oktober 2018.

Wandelen rondom het hoogste bergdorpje van Nederland

Vera Wandelt, 18-11-2016

In juli vorig jaar op een prachtige zomerdag liepen we deze Trage Tocht. De wandeling ging langs veld wegen en we liepen vele onverharde paden. We waren niet de enige wandelaars die dit landschap fraai vonden. We hadden nog nooit zoveel medewandelaars getroffen op een wandelroute. Een plaatje van een wandeling. Lees meer over deze route in mijn blog: https://verawandelt.wordpress.com/2016/04/24/wandelen-rondom-het-hoogste-bergdorpje-van-nederland/

Reactie op Max Schurink

Rob Wolfs, 05-07-2014

Max, bedankt voor je correcties. Ik heb de tekst aangepast.

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Fiets- en wandelcafé A gen Kirk

Vijlenberg 115

6294 AS Vijlen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info