Trage Tocht Vledderveld

Landgoederen Boschoord en Vledderhof

Trage Tocht Vledderveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Vledderveen (Dr)

 • Startadres:

  dagcamping Storklaan, Vledder
  Storklaan
  Vledder

 • Coördinaten:

  52°52’33” N   6°13’38” E

We maken een mooie wandeling in Drenthe tussen de dorpen Vledder en Doldersum, vrijwel uitsluitend over onverharde paden. Op het eerste deel van de route lopen we door de bossen van landgoed Boschoord die eigendom zijn van de Maatschappij van Weldadigheid. De organisatie werd opgericht om de armoede te bestrijden door middel van landbouwkolonies. Omdat de grond hier niet vruchtbaar genoeg was is er uiteindelijk bos aangeplant. Op het tweede deel van de tocht komen we in een meer halfopen landschap met heideveldjes, vennen en boerenland: het Vledderveld. We doorkruisen de Vledderesch en wandelen over het prachtige landgoed Vledderhof met zijn statige lanen met rhododendrons en Amerikaanse eiken. Het landgoed is hier rond 1740 gevestigd, het landhuis werd in 1860 gebouwd. Op het landgoed komen veel amfibie?n en reptielen voor. We genieten met volle teugen van de ongekende rust en stilte in dit gebied.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Vledderveld

N.J. Helle, 06-05-2021

Op deze ijskoude bevrijdingsdag met harde wind en felle regenbuien maakten wij deze fraaie en afwisselende tocht. Geen enkele twijfel over de route door de uitstekende beschrijving. Ondanks windkracht 6 zagen wij nog geelgors, gekraagde roodstaart paartje, roodborsttapuit (2 vrouwtjes en 1 mannetje)en in het bos veel bonte vliegenvangers. Jan en ...

Kaalslag + MTB

Henk Roelofsen, 24-04-2021

Dit was ooit een mooi bosgebied maar de jaarlijkse toenemende kaalslag (omvorming naar heide) plus verdere uitbreiding aanleg MTB-routes maakt het gebied voor ons minder aantrekkelijk dan voorheen. Misschien zouden ze de naam moeten wijzigen in Boschooit.

Reactie op Hielke

Rob Wolfs, 17-06-2020

Bedankt Hielke. Goed om te horen dat je het een fijne wandeling vond. Graag het alternatief sturen naar info@wolfswandelplan.nl.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info