Trage Tocht Vledderveld

Landgoederen Boschoord en Vledderhof

Trage Tocht Vledderveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Vledderveen (Dr)

 • Startadres:

  dagcamping Storklaan, Vledder
  Storklaan
  Vledder

 • Coördinaten:

  52°52’33” N   6°13’38” E

We maken een mooie wandeling in Drenthe tussen de dorpen Vledder en Doldersum, vrijwel uitsluitend over onverharde paden. Op het eerste deel van de route lopen we door de bossen van landgoed Boschoord die eigendom zijn van de Maatschappij van Weldadigheid. De organisatie werd opgericht om de armoede te bestrijden door middel van landbouwkolonies. Omdat de grond hier niet vruchtbaar genoeg was is er uiteindelijk bos aangeplant. Op het tweede deel van de tocht komen we in een meer halfopen landschap met heideveldjes, vennen en boerenland: het Vledderveld. We doorkruisen de Vledderesch en wandelen over het prachtige landgoed Vledderhof met zijn statige lanen met rhododendrons en Amerikaanse eiken. Het landgoed is hier rond 1740 gevestigd, het landhuis werd in 1860 gebouwd. Op het landgoed komen veel amfibieën en reptielen voor. We genieten met volle teugen van de ongekende rust en stilte in dit gebied.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heerlijke tocht

Nina Janssen, 01-10-2018

Heerlijke route. Weinig mensen te bekennen, zelfs op een zonnige zondagmiddag in september, veel natuur en veel onverhard, daar houden we van. Alleen het laatste deel (voor ons het begin, we liepen in tegengestelde richting) geasfalteerd fietspad, maar genoeg onverharde alternatieve paadjes vlakbij. Bij punt 1 heeft een flinke kaalslag plaatsgevonden, maar de bedoelde paden zijn nog te onderscheiden en goed begaanbaar.

Hoog gras

Rob Wolfs, 11-06-2018

Beste Kato, bedankt voor je bericht. Goed om te horen dat je van de wandeling genoten hebt. Bij natuurwandelingen komt het in de zomerperiode wel vaker voor dat het gras met of zonder onkruid langs watergangen flink hoog kan staan. Waterschappen of boeren maaien altijd wel een paar keer per jaar, maar soms kan het dus wel even ruig zijn.

Prachtige wandeling

Kato Van Dijk, 10-06-2018

Prachtige wandeling! Echt een geweldige route. De route zal helaas met een paar weken niet meer te bewandelen zijn tenzij er gemaaid gaat worden. Het gras kwam bij mijn zoon van 10 tot de oksels op sommige plekken. 12 teken verwijderd bij ons beiden! De natuur is wel geweldig! Een reetje gezien, heel veel kikkers en een paar roofvogels. Enorm genoten! Maar hoop dat het pad binnenkort onderhouden zal gaan worden. Anders zeker gezien de vele teken helaas af te raden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info