Trage Tocht Vledderveld

Landgoederen Boschoord en Vledderhof

Trage Tocht Vledderveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Vledderveen (Dr)

 • Startadres:

  dagcamping Storklaan, Vledder
  Storklaan
  Vledder

 • Coördinaten:

  52°52’33” N   6°13’38” E

We maken een mooie wandeling in Drenthe tussen de dorpen Vledder en Doldersum, vrijwel uitsluitend over onverharde paden. Op het eerste deel van de route lopen we door de bossen van landgoed Boschoord die eigendom zijn van de Maatschappij van Weldadigheid. De organisatie werd opgericht om de armoede te bestrijden door middel van landbouwkolonies. Omdat de grond hier niet vruchtbaar genoeg was is er uiteindelijk bos aangeplant. Op het tweede deel van de tocht komen we in een meer halfopen landschap met heideveldjes, vennen en boerenland: het Vledderveld. We doorkruisen de Vledderesch en wandelen over het prachtige landgoed Vledderhof met zijn statige lanen met rhododendrons en Amerikaanse eiken. Het landgoed is hier rond 1740 gevestigd, het landhuis werd in 1860 gebouwd. Op het landgoed komen veel amfibie?n en reptielen voor. We genieten met volle teugen van de ongekende rust en stilte in dit gebied.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hielke

Rob Wolfs, 17-06-2020

Bedankt Hielke. Goed om te horen dat je het een fijne wandeling vond. Graag het alternatief sturen naar info@wolfswandelplan.nl.

Trage Tocht Velderveld

Hielke Bijsma, 17-06-2020

Hallo Rob, vandaag 17-06-2020 deze tocht gewandeld. Schitterende tocht. Wij hebben de route met de klok mee gewandeld. Echter bij huis Vledderhof was het wandelpad afgesloten vanwege het weiden van vee. We hebben een alternatieve route gewandeld. Ook erg leuk over mooie bospaden en wellicht de moeite om dat op te nemen. Als je wilt kan ik wel via de mail een plaatje sturen van de door ons gewandelde alternatieve route. Met vriendelijke groet Hielke Bijsma.

Reactie op Dirk

Rob Wolfs, 06-05-2020

Bedankt voor je reactie Dirk. Ik heb de tekst aangepast.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info