Trage Tocht Vledderveld

Landgoederen Boschoord en Vledderhof

Trage Tocht Vledderveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Vledderveen (Dr)

 • Startadres:

  dagcamping Storklaan, Vledder
  Storklaan
  Vledder

 • Coördinaten:

  52°52’33” N   6°13’38” E

We maken een mooie wandeling in Drenthe tussen de dorpen Vledder en Doldersum, vrijwel uitsluitend over onverharde paden. Op het eerste deel van de route lopen we door de bossen van landgoed Boschoord die eigendom zijn van de Maatschappij van Weldadigheid. De organisatie werd opgericht om de armoede te bestrijden door middel van landbouwkolonies. Omdat de grond hier niet vruchtbaar genoeg was is er uiteindelijk bos aangeplant. Op het tweede deel van de tocht komen we in een meer halfopen landschap met heideveldjes, vennen en boerenland: het Vledderveld. We doorkruisen de Vledderesch en wandelen over het prachtige landgoed Vledderhof met zijn statige lanen met rhododendrons en Amerikaanse eiken. Het landgoed is hier rond 1740 gevestigd, het landhuis werd in 1860 gebouwd. Op het landgoed komen veel amfibieën en reptielen voor. We genieten met volle teugen van de ongekende rust en stilte in dit gebied.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Vledderveld

Rob Wolfs, 09-01-2020

De beschrijving van deze wandeling is geactualiseerd. Met dank aan Hilda Kruijs.

Mooie wandelmiddag gehad !

John Wichertjes, 20-03-2019

Gisteren hebben wij de Vledderveld wandeling gelopen. Een hele fraaie afwisselende route. Wij hadden de geprinte beschrijving en ook het gpx bestand mee, een prima combinatie. We lazen de aanwijzingen van papier, en als we twijfelden, controleerden we even via gpx bestand op de navigatie, werkt top ! Het eerste stuk van de route is iets veranderd, een groot stuk bos is gekapt / gerooid , en nu open vlakte geworden. Wij konden de route dank navigatie toch snel oppakken. Onderweg geen last gehad van hoog gras of teken , in maart met 11 graden geen last van. Fijn dat de route bijna geheel onverhard was , klein stukje fietspad halverwege , daar even oppassen met de hond , maar veel fietsers waren er niet op deze doordeweekse dag. Aan ht eind van de route is nog een stukje verhard 'mindervaliden-pad' , daar hebben we een parallel bospad gevolgd. Heerlijk genoten van de rust en stilte in het gebied , en de leuke plassen /vennen. Als 50 ers, dankbaar gebruik gemaakt van de bankjes onderweg, plezierig om even te pauzeren ;-) Bedankt voor het uitzetten van deze route, wij hadden een prachtige wandelmiddag !

Heerlijke tocht

Nina Janssen, 01-10-2018

Heerlijke route. Weinig mensen te bekennen, zelfs op een zonnige zondagmiddag in september, veel natuur en veel onverhard, daar houden we van. Alleen het laatste deel (voor ons het begin, we liepen in tegengestelde richting) geasfalteerd fietspad, maar genoeg onverharde alternatieve paadjes vlakbij. Bij punt 1 heeft een flinke kaalslag plaatsgevonden, maar de bedoelde paden zijn nog te onderscheiden en goed begaanbaar.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info