Trage Tocht Voorst

Voorster Klei en Veluwse Bandijk

Trage Tocht Voorst
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Voorst (Gld)

 • Startadres:

  Hervormde Kerk Voorst
  Schoolstraat 14
  7383 CG Voorst

 • Coördinaten:

  52°10’14” N   6°8’50” E

Het is een juweeltje, deze rondwandeling vanuit Voorst. Het rivierenlandschap van de IJssel is hier op z'n mooist. Grote boerderijen profiteren van de vruchtbare kleigrond. De onverharde paadjes op landgoed de Poll brengen puur wandelgenot. De kerk in Voorst ligt aan de rand van het dorp. We wandelen direct over rustige asfaltweggetjes door het boerenland naar de IJssel. Het agrarisch cultuurlandschap is hier redelijk kleinschalig door de vele heggetjes die de akkers en weilanden omzomen. Grote kans dat we onderweg hazen of reeën in het veld zien wegspringen. De ruïne van Slot Nijenbeek is een romantisch plekje aan de IJssel, dat tot ieders verbeelding zal spreken. We lopen even direct langs de rivier. De uitzichten over de ruige uiterwaarden, die bestaan uit grasland, rietmoeras en open water zijn prachtig. Maar ook het scheepvaartverkeer op de IJssel is boeiend. En natuurlijk zien en horen we veel vogels. De route vervolgt over dijkjes en langs weilanden naar de hoger gelegen Veluwse Bandijk. We volgen de slingerende bomendijk enkele kilometers lang met verrassende doorkijkjes naar het IJsseldal. Het laatste deel van de route gaat over een graspad langs de Voorsterbeek en over rustige weggetjes lopen we weer terug naar de kerk.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Verrassend

Diana, 02-01-2021

Als hardlooprondje gelopen. Begin is wat saai, maar na een tijdje opent het landschap zich en gaat de route over prachtige paden door en langs weilanden en landgoederen. Genoten.

Trage tocht Voorst

Jacqueline Vernooij, 23-12-2020

tussen de regen door deze tocht gelopen. Wat een verrassing, zo mooi. Landschap geweldig maar ook de ruine en andere gebouwen echt de moeite waard.

TT Voorst

Rob Wolfs, 17-09-2020

Deze wandelroute vandaag gecontroleerd. Het graspad langs de Voorsterbeek is nu prima begaanbaar. De tekst is op een enkel punt bijgewerkt.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannekoekenhuis Voorst

Wilhelminaweg 2

7383 CA Voorst

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info