Trage Tocht Voorst

Voorster Klei en Veluwse Bandijk

Trage Tocht Voorst
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Voorst (Gld)

 • Startadres:

  Hervormde Kerk Voorst
  Schoolstraat 14
  7383 CG Voorst

 • Coördinaten:

  52°10’14” N   6°8’50” E

Het is een juweeltje, deze rondwandeling vanuit Voorst. Het rivierenlandschap van de IJssel is hier op z'n mooist. Grote boerderijen profiteren van de vruchtbare kleigrond. De onverharde paadjes op landgoed de Poll brengen puur wandelgenot. De kerk in Voorst ligt aan de rand van het dorp. We wandelen direct over rustige asfaltweggetjes door het boerenland naar de IJssel. Het agrarisch cultuurlandschap is hier redelijk kleinschalig door de vele heggetjes die de akkers en weilanden omzomen. Grote kans dat we onderweg hazen of reeën in het veld zien wegspringen. De ruïne van Slot Nijenbeek is een romantisch plekje aan de IJssel, dat tot ieders verbeelding zal spreken. We lopen even direct langs de rivier. De uitzichten over de ruige uiterwaarden, die bestaan uit grasland, rietmoeras en open water zijn prachtig. Maar ook het scheepvaartverkeer op de IJssel is boeiend. En natuurlijk zien en horen we veel vogels. De route vervolgt over dijkjes en langs weilanden naar de hoger gelegen Veluwse Bandijk. We volgen de slingerende bomendijk enkele kilometers lang met verrassende doorkijkjes naar het IJsseldal. Het laatste deel van de route gaat over een graspad langs de Voorsterbeek en over rustige weggetjes lopen we weer terug naar de kerk.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Avontuurlijk graspad

Jeen Geertsma, 24-06-2018

Vandaag deze zeer gevarieerde wandeling gelopen. De hieronder al bejubelde bomendijk is van een ongekende schoonheid. Een dijk die eindeloos had mogen duren. Het pad langs de Voorsterbeek is een avontuur, maar door de brandnetels en hoge rietgras is er een smal looppad zichtbaar. Laatste stuk richting Voorst wordt momenteel iets ontsierd door werkzaamheden aan een toekomstige rondweg.

Trage tocht Voorst

Hans Doornekamp, 20-05-2018

Prachtige wandeling. Alleen het graspad langs de Vorsterbeek aan het eind van de route is verdwenen.

Schitterend, maar soppen!

Riemke De vries, 28-01-2018

Het zal nog wel even duren voor de graspaden weer wat droger zijn. Vermoeiend lopen daardoor, maar adembenemend landschap!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Pannekoekenhuis Voorst

Wilhelminaweg 2

7383 CA Voorst

Pannenkoekenhuis Speelparadijs

Wilhelminaweg 2

7383 CA Voorst

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info