Trage Tocht Voorstonden

Landgoederen Voorstonden en Leusveld

Trage Tocht Voorstonden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Voorstonden

 • Startadres:

  parkeerplaats bij Huis Voorstonden
  Voorsterweg 144
  6971 KD Brummen

 • Coördinaten:

  52°7’34” N   6°8’39” E

We wandelen in de IJsselvallei op de rand van bos en boerenland. De route start met een rondje door het parkbos van landgoed Voorstonden. Het parkbos dateert van rond 1800, was flink verwaarloosd en is na een grondige opknapbeurt door Natuurmonumenten in 2012 weer opengesteld. De slingerende paden, vijvers met vloeiende vormen, boskamers en romantische bruggetjes uit het oorspronkelijke ontwerp zijn weer als vroeger. Via het zuidelijke bos van het landgoed komen we bij de Oekense beek. Het is een belangrijke beek voor de waterbeheersing in de Zuidelijke IJsselvallei. Over een graspad langs de beek wandelen we door het boerenland naar Hall. Daar is het goed rusten in de picknicktuin Hendershutte. De route maakt een boog om Hall terug naar de fraaie dorpskerk. Over het Hallsepad, een oud kerkenpad, lopen we naar landgoed Leusveld. Leusveld is vanouds een nat, venig gebied. Dat is nog goed te zien aan de vele rabatten in het bos: greppels die gegraven werden om het gebied te ontwateren. Langs de Oekense beek wandelen we weer terug naar Huis Voorstonden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie wandeling

Ronald goijaerts, 20-03-2021

Vandaag de tocht gelopen. Mooie afwisselende wandeling door bos en langs landerijen. De lus na Hall hebben wij overgeslagen in de hoop dat wij in Hall iets konden nuttigen maar dat was niet het geval. Voor foto's https://goijaerts.smugmug.com/Wandeling/TT-Voorstonden/

Oekense beek

Marijke Claus, 18-11-2020

Zeer mooi begin van deze wandeling. Het prachtige zonnige weer op deze 18e november liet de gekleurde bomen in volle glorie zien. De rechte stukken langs de Oekense beek (bij 4 en bij 9) vond ik wel een beetje lang, maar soms kan dat niet anders.. Een kleine opmerking: Punt 2 (aan het eind), na 'met de bocht meebuigen naar links', daar loopt de beschrijving niet gelijk met de gps (deze geeft een ander pad aan, als je van de beschrijving uitgaat).

Wandeling 13/8/2019

Liesbet Diestelmans, 13-08-2019

Prachtige wandeling, vertrokken aan B&B 't Smidse. Zeer goed uitgeschreven, de kaart had ik eigenlijk enkel nodig om te kijken hoe ver ik al was. Picknick plaats is met koffie, thee, frisdrank en soep, wat een luxe. Mooie paden, veel bos, lange broek en waterdichte schoenen zijn wel een must. Rob bedankt!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Picknicktuin Hendershútte

Slatweg 4

6964 AD Hall

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info