Trage Tocht Voorstonden

Landgoederen Voorstonden en Leusveld

Trage Tocht Voorstonden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Voorstonden

 • Startadres:

  parkeerplaats bij Huis Voorstonden
  Voorsterweg 144
  6971 KD Brummen

 • Coördinaten:

  52°7’34” N   6°8’39” E

We wandelen in de IJsselvallei op de rand van bos en boerenland. De route start met een rondje door het parkbos van landgoed Voorstonden. Het parkbos dateert van rond 1800, was flink verwaarloosd en is na een grondige opknapbeurt door Natuurmonumenten in 2012 weer opengesteld. De slingerende paden, vijvers met vloeiende vormen, boskamers en romantische bruggetjes uit het oorspronkelijke ontwerp zijn weer als vroeger. Via het zuidelijke bos van het landgoed komen we bij de Oekense beek. Het is een belangrijke beek voor de waterbeheersing in de Zuidelijke IJsselvallei. Over een graspad langs de beek wandelen we door het boerenland naar Hall. Daar is het goed rusten in de picknicktuin Hendershutte. De route maakt een boog om Hall terug naar de fraaie dorpskerk. Over het Hallsepad, een oud kerkenpad, lopen we naar landgoed Leusveld. Leusveld is vanouds een nat, venig gebied. Dat is nog goed te zien aan de vele rabatten in het bos: greppels die gegraven werden om het gebied te ontwateren. Langs de Oekense beek wandelen we weer terug naar Huis Voorstonden.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling 13/8/2019

Liesbet Diestelmans, 13-08-2019

Prachtige wandeling, vertrokken aan B&B 't Smidse. Zeer goed uitgeschreven, de kaart had ik eigenlijk enkel nodig om te kijken hoe ver ik al was. Picknick plaats is met koffie, thee, frisdrank en soep, wat een luxe. Mooie paden, veel bos, lange broek en waterdichte schoenen zijn wel een must. Rob bedankt!

Reactie op Annette Lohuis

Rob Wolfs, 21-09-2017

Beste Annette, je hebt de reactie op de TT De Steeg waarschijnlijk per ongeluk bij de reactie op TT Voorstonden geplaatst. Dat het in de uiterwaarden en graslanden af en toe nat is daar is weinig aan te doen. Hoort er bij. Goede wandelschoenen en kleren zijn altijd een pre bij mijn natuurwandelingen. De werkzaamheden zijn van tijdelijke aard, neem ik aan. Foutlopen onder 2 kan ik niet plaatsen. Deze route is ook nog maar onlangs gecontroleerd en daar geen probleem gevonden.

Trage tocht De Steeg

Annette Lohuis, 20-09-2017

Op 20 september deze tocht gelopen samen met een vriendin. We zijn de tocht begonnen bij nummer 4. Het stuk door de Havikerwaard was erg nat. Je had hier echt laarzen nodig! Er werd gewerkt in het stuk vanaf punt 4. Er lagen veel rijplaten voor zware vrachtwagens waardoor het even zoeken was naar de weg. Het deel bij onderdeel 5 ging door hoog gras en was erg drassig en modderig. Bij de route door het os van het nationaal park Veluwezoom zijn we waarschijnlijk de mist in gegaan bij onderdeel 2 op het eind waar staat op de vijfsprong het 2-de pad naar rechts. Dit had achteraf wellicht hè eerste pad moeten zijn? We hebben helaas de routen daarna niet meer op kunnen pakken. En dat terwijl het allemaal zo goed beschreven staat. Heel spijtig.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Picknicktuin Hendershútte

Slatweg 4

6964 AD Hall

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info