Trage Tocht Vorden-Lochem

Landgoed Kamphuizen, Bronsbergen en Paaschberg

Trage Tocht Vorden-Lochem
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Vorden

 • Startadres:

  station Vorden
  Stationsweg
  7251 EL Vorden

 • Coördinaten:

  52°6’25” N   6°19’5” E

We wandelen van station Vorden naar station Lochem grotendeels over brede onverharde paden. Het eerste deel van de route loopt door de bossen van landgoed Kamphuizen en de Bronsbergen. In het natuurgebied de Bronsbergen slingert een mooi paadje over een smalle heuvelrug. Daarna lopen we langs de rand van bos en boerenland met uitzicht op de Lochemse berg in de verte. De wandeling maakt een slinger om Lochem heen en beklimt de Paaschberg. De Paaschberg is een onderdeel van de stuwwal waarvan de Lochemse Berg het hoogste punt vormt. Het zuidelijk deel van Lochem is gedeeltelijk op de hellingen van de Paaschberg gebouwd. We dalen weer af naar het centrum van de oude stad. Lochem kreeg al in 1233 stadsrechten. De muren zijn verdwenen, maar van de dubbele gracht is de binnengracht nog steeds voor een deel aanwezig. In Lochem zijn veel horecagelegenheden. Het is dan nog maar een klein stukje lopen naar het station.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Vorden-Lochem

Rob Wolfs, 07-04-2015

De route is vandaag in het veld nagelopen. De tekst is weer bijgewerkt.

Reactie op Marjolein

Rob Wolfs, 21-04-2013

Beste Marjolein, dank voor je feedback. Ik heb de beschrijving aangepast.

Bordje verdwenen/trap niet gevonden

Marjolein Goedegebuur, 21-04-2013

Bij punt 3 waar genoemd wordt dat je aan het einde van de begraafplaats rechtsaf moet langs een bordje 'Groote Veld' => dit bordje is verdwenen. Het is evenwel duidelijk een paadje langs de bosrand, nog wel gemarkeerd met een atb-route bordje. Verder kon ik de trap bij punt 4 'vijftig meter na het einde van het hek rechtsaf een trap omhoog' niet ontdekken. Er zijn wel diverse paadjes omhoog, geen trap.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info