Trage Tocht Vorden

Enzerinck, 't Waliën en Hackfort

Trage Tocht Vorden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Vorden

 • Startadres:

  station Vorden
  Stationsweg
  7251 EL Vorden

 • Coördinaten:

  52°6’25” N   6°19’5” E

We maken een stevige en afwisselende wandeling over drie landgoederen in de Achterhooek, met een rijkdom aan cultuur en natuur. De vele landhuizen en kastelen in de omgeving hebben het dorp Vorden niet voor niets de naam 'kastelendorp' gegeven. Op deze wandeling staan de landhuizen Enzerinck, 't Waliën en het imposante 14e eeuwse kasteel Hackfort met z'n fraaie watermolen op het programma. We genieten op landgoed Enzerinck van de bomenlanen, vijvers en doorkijkjes. 't Waliën was vroeger een heidegebied, maar nu een gevarieerd landgoed met bos, poelen en bomenlanen. De heide is beplant met lariks, douglas, fijnspar en Amerikaanse eik. Het huidige landhuis op 't Waliën is gebouwd in 1915. In diezelfde periode werd door landschapsarchitect Springer een tuin in landschapsstijl aangelegd. Huis en tuin zijn niet toegankelijk. De natuur rond kasteel Hackfort is bijzonder door het coulisselandschap dat borg staat voor pure wandelkwaliteit. De afwisseling van weilanden, akkers, bos, singels, bomenlanen, houtwallen, boerderijen en beekjes is groot.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Vorden

Mathilde, 20-11-2020

Woensdag, onder voortreffelijke omstandigheden, deze tocht gelopen. Vooral bij Enzerinck en Hackfort mooi. Op de vijfsprong bij eerste stukje, waren we aan het twijfelen. Rechts af heette de weg anders. Dus eigenlijk gewoon oversteken en rechter pad ( Enzerinckweg ) nemen. Verder prima beschrijving.

TT Vorden

Rob Wolfs, 21-09-2020

Deze route is gecontroleerd en aangepast. Tussen 1 en 2 niet meer langs, maar met een kronkel over landgoed Enzerinck. Tekst en kaarten zijn bijgewerkt.

Prachtige, afwisselende wandeling

Yvonne van Kouwen, 24-01-2016

Gisteren bij droog, maar wel nevelig weer deze wandeling gemaakt met Niek en Ria. De mist gaf een extra dimensie aan het landschap. Wij vonden het een prachtige wandeling, afwisselend en heel goed te volgen met de routebeschrijving. Dank voor de maker(s). Notitie: tot eind maart is het gebied 't Walien zeer moeilijk tot eigenlijk niet begaanbaar i.v.m. werkzaamheden. Hebben wij wel gedaan, was hilarisch. Hoort er - vinden wij - ook bij, lachen. Na de wandeling heerlijk vertoefd en gegeten bij het Meestershuis in Vorden, een echte aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen over ongebaande paden in de Achterhoek

Horeca

Camping de Goldberg

Larenseweg 1

7251 JL Vorden

De keuken van Hackfort

Baakseweg 6

7251 RH Vorden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info