Trage Tocht Vorden

Enzerinck, 't Waliën, Hackfort

Trage Tocht Vorden
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Vorden

 • Startadres:

  station Vorden
  Stationsweg
  7251 EL Vorden

 • Coördinaten:

  52°6’25” N   6°19’5” E

We wandelen over deze drie landgoederen van Natuurmonumenten in de Graafschap, met een rijkdom aan cultuur en natuur. De vele landhuizen en kastelen in de omgeving hebben het dorp Vorden niet voor niets de naam 'kastelendorp' gegeven. Op deze wandeling staan het 14e eeuwse kasteel Hackfort en de fraaie watermolen op het programma. De natuur is bijzonder door het coulisselandschap dat borgstaat voor pure wandelkwaliteit. De afwisseling van weilanden, akkers, bos, singels, bomenlanen, houtwallen, boerderijen en beekjes is groot.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige, afwisselende wandeling

Yvonne van Kouwen, 24-01-2016

Gisteren bij droog, maar wel nevelig weer deze wandeling gemaakt met Niek en Ria. De mist gaf een extra dimensie aan het landschap. Wij vonden het een prachtige wandeling, afwisselend en heel goed te volgen met de routebeschrijving. Dank voor de maker(s). Notitie: tot eind maart is het gebied 't Walien zeer moeilijk tot eigenlijk niet begaanbaar i.v.m. werkzaamheden. Hebben wij wel gedaan, was hilarisch. Hoort er - vinden wij - ook bij, lachen. Na de wandeling heerlijk vertoefd en gegeten bij het Meestershuis in Vorden, een echte aanrader!

Reactie op Max Schurink

Rob Wolfs, 05-10-2014

Beste Max, bedankt voor je aanvullingen. Ik heb de tekst van de routebeschrijving aangepast.

TT Vorden

Max Schurink, 05-10-2014

Met prachtig oktoberweer op dierendag route gelopen. Mooie tocht, zonder meer! Kleine correcties: Bij 2: na je hebt nu zicht op landhuis 't Waliën: zodra je het landhuis ziet, direct na het pad schuin rechts van achteren, linksaf. Het bankje aan de rechterkant is namelijk weg. Bij 6: weghalen het zinsdeel 'Je passeert een houten afsluitboom en'. Verder is er bij de rondweg wel degelijk een parkeerstrook langs de weg, maar ik kan we voorstellen dat die strook niet als zodanig wordt herkent.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info