Trage Tocht Warnsveld

Landgoederen 't Velde en Voorst

Trage Tocht Warnsveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Eefde

 • Startadres:

  Huis De Voorst
  Binnenweg 10
  7211 MA Eefde

 • Coördinaten:

  52°9’7” N   6°14’35” E

We maken een wandeling in de Achterhoek langs de randen van Eefde en Warnsveld richting Almen over landgoederen en langs de Berkel. De route loopt over mooie bomenlanen van het kleine landgoed Den Dam en over het Kerkpad langs de rand van de bebouwing naar de Berkel. Een smal paadje langs de rivier brengt ons weer terug naar de statige Kapperallee en we maken een slinger door het Veldese Bos. Het zicht op het witgepleisterde landhuis 't Velde is magnifiek. 't Velde wordt al in 1326 als Gelders leen vermeld. In het huis zetelt tegenwoordig de Politieacademie. Het landgoed is in beheer bij het Geldersch Landschap. We vervolgen de wandeling een paar kilometer over gras langs de kronkelende Berkel met zicht op het boerenland. Vlak voor Almen buigen we terug naar het bos van landgoed 't Nijenhuis. Via de lange, rustige Binnenweg komen we op landgoed de Voorst. We wandelen om de gracht heen naar het imposante 'Versailles van de Achterhoek'. In de loop van de tijd heeft het huis veel veranderingen ondergaan. Na een grote brand in 1943 kon het interieur niet meer hersteld worden. Aan de buitenzijde werd het 17e-eeuwse uiterlijk hersteld. Het Huis is te huur als trouw- en feestlocatie.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtig

Lide van Bemmel, 13-04-2020

Een mooie wandeling met uitersten. Het eerste gedeelte loopt door landgoederen en aangelegde bossen en parken. Het midden gedeelte langs De Berkel is van een ongekende schoonheid. Weids. Om weer terug te keren op een landgoed. Een fijne tocht.

TT Warnsveld

Rob Wolfs, 21-02-2020

Deze wandeling is gecontroleerd. De route is nog helemaal in orde. Tekst en kaarten zijn weer actueel.

Album staat nu online

Linda Redder, 01-06-2016

Beste Rob, Zojuist heb ik mijn eigen wandelsite gemaakt op Facebook. Hierop heb ik ook het album gezet met de foto's van deze Trage Tocht. Hier is de link (hopelijk werkt de link): https://www.facebook.com/LindasWalkAbouts/photos/?tab=album&album_id=293031901038898 Groetjes Linda

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info