Trage Tocht Warnsveld

Landgoederen 't Velde en Voorst

Trage Tocht Warnsveld
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Eefde

 • Startadres:

  Huis De Voorst
  Binnenweg 10
  7211 MA Eefde

 • Coördinaten:

  52°9’7” N   6°14’35” E

We maken een wandeling in de Achterhoek langs de randen van Eefde en Warnsveld richting Almen over landgoederen en langs de Berkel. De route loopt over mooie bomenlanen van het kleine landgoed Den Dam en over het Kerkpad langs de rand van de bebouwing naar de Berkel. Een smal paadje langs de rivier brengt ons weer terug naar de statige Kapperallee en we maken een slinger door het Veldese Bos. Het zicht op het witgepleisterde landhuis 't Velde is magnifiek. 't Velde wordt al in 1326 als Gelders leen vermeld. In het huis zetelt tegenwoordig de Politieacademie. Het landgoed is in beheer bij het Geldersch Landschap. We vervolgen de wandeling een paar kilometer over gras langs de kronkelende Berkel met zicht op het boerenland. Vlak voor Almen buigen we terug naar het bos van landgoed 't Nijenhuis. Via de lange, rustige Binnenweg komen we op landgoed de Voorst. We wandelen om de gracht heen naar het imposante 'Versailles van de Achterhoek'. In de loop van de tijd heeft het huis veel veranderingen ondergaan. Na een grote brand in 1943 kon het interieur niet meer hersteld worden. Aan de buitenzijde werd het 17e-eeuwse uiterlijk hersteld. Het Huis is te huur als trouw- en feestlocatie.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Album staat nu online

Linda Redder, 01-06-2016

Beste Rob, Zojuist heb ik mijn eigen wandelsite gemaakt op Facebook. Hierop heb ik ook het album gezet met de foto's van deze Trage Tocht. Hier is de link (hopelijk werkt de link): https://www.facebook.com/LindasWalkAbouts/photos/?tab=album&album_id=293031901038898 Groetjes Linda

Reactie op Linda Redder

Rob Wolfs, 01-05-2016

Beste Linda, bedankt voor je enthousiaste reactie. Ik weet niet hoe je je album kunt delen. Als je het op internet hebt staan kun je een link naar die pagina kopiëren in deze reacties. Je kunt ook zelf foto's toevoegen bij de wandeling.

Prachtige route!

Linda Redder, 27-04-2016

Afgelopen zaterdag 23 april deze route gelopen. Ik dacht dat ik deze wandeling al een keer eerder had gedaan, maar had me vergist. Dat was de Berkelvallei-route die ik had gelopen. Dus toch een, voor mij, nieuwe route. En een hele mooie route. Het stuk langs de Berkel loopt nu erg fijn weg door de nieuwe, natuurlijkere inrichting. Afgewisseld met de mooie paden over de diverse landgoederen maakt dit een hele mooie wandeling. Het wisselvallige voorjaarsweer (paar regenbuien, hagelbuitje, maar voor het grootste deel zonnig) voorzag deze route van spectaculaire wolkenluchten. Van deze wandeling heb ik weer een mooie fotoreportage gemaakt. Mocht je interesse hebben in de foto's, dan hoor ik het graag. Weet alleen niet hoe ik zo'n album kan delen.....?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info