Trage Tocht Wellerlooi

Looierheide, Landgoed de Hamert en de Maas

Trage Tocht Wellerlooi
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wellerlooi

 • Startadres:

  café Het Centrum
  Catharinastraat 18
  5856 AT Wellerlooi

 • Coördinaten:

  51°32’1” N   6°8’7” E

We maken een prachtige wandeling in het Noord-Limburgse Nationaal Park De Maasduinen vanuit Wellerlooi. Na de aanloop over een lang recht bospad komen we op Landgoed De Hamert van het Limburgs Landschap. We volgen de rand van de heuvelachtige Maasduinen en de Dikkenberg met uitzicht over het boerenland en even daarna de langgerekte plassen van het Heerenven. Verderop passeren we het Westernest, een vogelkijkhut bij het Westermeerven. Volgt een mooi traject over de hoge duinen langs een groot heideveld met grazende Kempische heideschapen en langs de vennen van het Pikmeeuwenwater. Verderop is de wandeling langs de kronkelende en snelstromende beek van het Geldernsch-Nierskanaal met het natte broekbos een waar hoogtepunt op deze tocht. En kort daarna is de stop bij pannenkoekenhuis Jachthut Op den Hamer, tevens ontvangstlocatie van het NP De Maasduinen, ook niet te versmaden. De route vervolgt over een uitgestrekt heideveld en over de heuvelachtige stuifduinen naar de Stalberg in het Maasdal. Hier genieten we nog even van een heel ander soort landschap, de ruige natuur in de uiterwaarden langs de rivier waar Galloways lopen te grazen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Een van de mooiste....

Pierre van Lier, 17-09-2018

We hebben de Trage tocht Wellerlooi gelopen op zondag 16 september. Het is een van de mooiste tochten die ik ooit gelopen heb. Door de extreme droogte zijn vennen opgedroogd en staat de heide niet in bloei. Dat is jammer, maar je wordt gedurende de wandeling getrakteerd op wijdse uitzichten, prachtige heidelandschappen, een meanderend rivierlandschap, bossen, de Maas. Kortom een aanrader!

Looierheide, Landgoed de Hamert en de Maas

Hans Soer, 16-09-2016

Wij liepen deze tocht op 3 september 2016 als eerste in de cyclus van twee tochten door de Maasduinen en het Landgoed de Hamert. Deze trage tocht met start en finish in Wellerlooi ( de andere start in Nieuw-Bergen) is meer dan de moeite waard. De heide stond in volle bloei en dat gaf een extra dimensie aan het landschap. Het gebied en het uitzicht op de vennen (Heerenveen) de 'vogelhut' en op het eind de route vlak langs de Maas (en de daar loslopende koeien) waren voor ons de hoogtepunten. Voeg daarbij de perfecte routebeschrijving en je hebt een prachtige wandeldag met veel afwisseling.

Het is hier zó mooi ...

Marja Vissers, 22-07-2016

Een heel mooie wandeling. De natuur hier is prachtig. Toen ik klein was ben ik met mijn opa en oma vaak bij Jachthut Op den Hamer geweest. We wandelden dan over het hoge paadje langs de beek (5 minuten ofzo) en aten dan een grote pannenkoek met spek. Mijn opa en oma zijn er 90-plus mee geworden .... Goed bereikbaar met bus 83. Die gaat elk half uur vanaf station Venlo (of Nijmegen). Als je nog meer tijd hebt, kun je uitstappen bij het Thermaalbad Arcen en daar nog een paar uurtjes doorbrengen met watermassage en bubbelbaden.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Het Centrum

Catharinastraat 18

5856 AT Wellerlooi

Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer

Twistedenerweg 2

5856 CK Wellerlooi

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info