Trage Tocht Wellerlooi

Looierheide, Landgoed de Hamert en de Maas

Trage Tocht Wellerlooi
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Wellerlooi

 • Startadres:

  café Het Centrum
  Catharinastraat 18
  5856 AT Wellerlooi

 • Coördinaten:

  51°32’1” N   6°8’7” E

We maken een prachtige wandeling in het Noord-Limburgse Nationaal Park De Maasduinen vanuit Wellerlooi. Na de aanloop over een lang recht bospad komen we op Landgoed De Hamert van het Limburgs Landschap. We volgen de rand van de heuvelachtige Maasduinen en de Dikkenberg met uitzicht over het boerenland en even daarna de langgerekte plassen van het Heerenven. Verderop passeren we het Westernest, een vogelkijkhut bij het Westermeerven. Volgt een mooi traject over de hoge duinen langs een groot heideveld met grazende Kempische heideschapen en langs de vennen van het Pikmeeuwenwater. Verderop is de wandeling langs de kronkelende en snelstromende beek van het Geldernsch-Nierskanaal met het natte broekbos een waar hoogtepunt op deze tocht. En kort daarna is de stop bij pannenkoekenhuis Jachthut Op den Hamer, tevens ontvangstlocatie van het NP De Maasduinen, ook niet te versmaden. De route vervolgt over een uitgestrekt heideveld en over de heuvelachtige stuifduinen naar de Stalberg in het Maasdal. Hier genieten we nog even van een heel ander soort landschap, de ruige natuur in de uiterwaarden langs de rivier waar Galloways lopen te grazen.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

TT Wellerlooi

Rob Wolfs, 23-01-2019

De route is gecontroleerd en bijgewerkt. Met dank aan Ivonne Calis.

Prachtige route

Ivonne Calis, 22-01-2019

Op een stralende winterdag liepen wij deze prachtige tocht. Ik schreef er een verslag over https://www.myfootprints.nl/wandelen-in-nederland/trage-tocht-wellerlooi-in-limburg/. We komen zeker nog terug om hem in het voorjaar of tijdens het bloeien van de heide te bekijken.

Een van de mooiste....

Pierre van Lier, 17-09-2018

We hebben de Trage tocht Wellerlooi gelopen op zondag 16 september. Het is een van de mooiste tochten die ik ooit gelopen heb. Door de extreme droogte zijn vennen opgedroogd en staat de heide niet in bloei. Dat is jammer, maar je wordt gedurende de wandeling getrakteerd op wijdse uitzichten, prachtige heidelandschappen, een meanderend rivierlandschap, bossen, de Maas. Kortom een aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Lopen door landelijk Limburg

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Lopen door landelijk Limburg

Horeca

Café Het Centrum

Catharinastraat 18

5856 AT Wellerlooi

Pannenkoekenhuis Jachthut op den Hamer

Twistedenerweg 2

5856 CK Wellerlooi

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info