Trage Tocht Winterswijk Corle

Grote Goor en Landgoed Mentink

Trage Tocht Winterswijk Corle
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Winterswijk Corle

 • Startadres:

  parkeerplaats De Schoppe
  Meenkmolenweg 13
  7109 AH Winterswijk

 • Coördinaten:

  51°57’5” N   6°38’51” E

We wandelen over brede zandwegen door de velden naar het natte natuurgebied Grote Goor. De Schaarsbeek ontspringt in het Korenburgerveen en loopt naar de Boven Slinge bij Bredevoort. In de sterk meanderende bypass komen veel watervogels voor. Vanaf het uitzichtpunt aan de Goordiek zijn de vogels goed te bekijken. We komen door de buurtschap Corle, die met een inwonersaantal van krap 300 de kleinste van de negen buurtschappen in de gemeente Winterswijk is. Na de lange rechte Dollemansweg komen we in het landgoed Mentink, dat rond 1930 is gesticht door een textielbaron. Hij liet vijf boerderijen bouwen en verpachtte die aan de leden van één familie. Het Mentink is sinds 1975 in bezit van Natuurmonumenten. Het grootste deel bestaat uit kleinschalige elementen als bosjes, houtwallen, akkers en weiden. Een derde van de grond is nog steeds als boerenland in gebruik. Nieuw Lichtenberg is een van de vijf boerderijen van het Mentink. De boerderij is nog volop in bedrijf. Er worden ondermeer granen verbouwd. De schuur die vlakbij staat, wordt in het Achterhoeks 'de schoppe' genoemd. We lopen over de lange Bessinkgoorweg tussen de akkers en de weilanden weer terug naar De Schoppe.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

14 juni 2015

Mark Heister, 14-06-2015

Prachtige wandeling met nu ook horeca op de helft, gastgalerij Ankomm'n. Zeer de moeite waard met streekeigen biologische producten en foto's van fotograaf Hans Hendriks.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info