Trage Tocht Winterswijk Kotten

Borkense Baan, Buskersbos en Brinkheurne

Trage Tocht Winterswijk Kotten
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Kotten

 • Startadres:

  verenigingsgebouw Wilhelmina
  Meester Meinenweg 1
  7107 AN Winterswijk Kotten

 • Coördinaten:

  51°56’36” N   6°46’24” E

Dit is de een van de Trage Tochten rondom Winterswijk in een serie van acht. Kotten is een van de negen buurtschappen in Winterswijk. We wandelen in een prachtig hoevenlandschap met veel afwisseling van boerderijen, akkers, graslanden, bosjes, houtwallen en beken. Ver weg van de hectiek vinden we hier rust en stilte. De route gaat voornamelijk over zandwegen en graspaden. Op het eerste deel van de wandeling zien we vooral een idyllisch landschap, waar niet meer zoveel ‘geboerd’ wordt. De boerderijen met hun opvallend rode gevels zijn allemaal in stijl gehouden. We lopen even langs twee oude spoorlijnen, de Borkense Baan en de Bochtoltse Baan. Het oude enkelspoor tussen Winterswijk en het Duitse Borken is tegenwoordig natuurreservaat. De jubilerende Nederlandse Spoorwegen schonken in 1989 het ruim vijf kilometer lange baanvak aan Natuurmonumenten en Geldersch Landschap. Dat er tussen 1880 en 1931 een spoorlijn liep tussen Winterswijk en het Duitse Bocholt, is vooral goed te zien aan de lange, kaarsrechte structuur van de weg. De lengte van de spoorbaan was in totaal 17,5 km. De route vervolgt door het Buskersbos langs de fraaie Boven Slinge(rbeek) in de buurtschap Brinkheurne. Na het oversteken van de drukke Kottense Weg lopen we door het meer traditionele boerenland van de buurtschap Vosseveld langs akkers, sloten en weilanden terug naar Kotten.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kotten

Wilco Meinen, 23-08-2020

Heb deze route al vaker gelopen en hij blijft mooi! Vandaag de aangepaste versie gelopen omdat pad langs Borkense Baan slecht begaanbaar is maar de route blijft de moeite waard als je van rust en stilte houdt en leuke paadjes.beschrijving is perfect!

Wandeling

J Slagter, 22-04-2020

Leuke afwisselende wandeling. Perfect te lopen met de navi

Trage Tocht Kotten

Mart K., 22-08-2019

Op 21 augustus 2019 deze route gelopen. Prachtige wandeling met gevarieerde omgeving. Duidelijk aangegeven en gemakkelijk te volgen. Bedankt Rob!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info